Upřesnění výzkumu vzniku demence z piv v USA,
(Vašíček, 04.11.2008 10:38)
celé vlákno | reagovat
Pití piva v USA = riziko vzniku demence! Skupina kalifornských lékařů, vedená ženou(!), Rachel Whitmerovou, prostudovala lék. dokumentaci 6583 osob (čili nikoliv jako naše pseudopolitické výzkumy před volbami - např. okolo 700 osob apod.!), jež byly v letech 1960-70 ošetřováni v lék. centru Kaiser Permanente v Oaklandu blízko záp.pobřeží USA(viz zpráva v Current Alzheimer Research 4,117, rok 2007/2).Co vyplynulo z výsledků? Že obezita ve středním věku je SPOJENA se vznikem pozdější demence! Detaily prokázaly, že rizikovým faktorem není samotná obezita, ale "rozměry michelinů",čili množství tuku v oblasti pasu pacienta (které je přímo úměrné, dle vědců, MNOŽSTVÍ vypitého piva-čili primárně kvantitě, ne kvalitě...).Už navýšení břišního tuku o 20% zvyšuje riziko demence 2,5x! Jenže k podobným výsledkům nezávisle na nich došel i jistý neurolog původem u Indie, Sudha Seshadri na opačném koci USA, na bostonské univerzitě (publ. Lancet Neurology 6, 1106, 2007/12) a tak většina lékařů v USA POVAŽUJE TYTO VÝSLEDKY ZA ALARMUJÍCÍ !
Propojení "micheliny"-demence se může zdát na první pohled podivné, jenže tento břišní tuk je metabolicky nejaktivnější ze všech tukových zásob těla+produkuje hodně cytokinů, regulačních proteinů(bílkovin),které hrají roli chem.signálů mezi buňkami.Např. protein leptin mj. proniká přes hematoencefalickou bariéru z krve do mozku a zde svou hormonální aktivitou též reguluje procesy učení a ukládání do paměti.Už před 11 lety bylo prokázáno, že leptin ovlivňuje kognitivní (učící-rozpoznávací) funkce labor. potkanů a má dost zásadní vliv na biochemické pochody v mozku.(zdroj: Neurology DOI:10.1212/01.wnl.0000306313.89165.ef)-S přispěním internetu, zpráv lékařů a časopisu Vesmír.V.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Propojení "micheliny"-demence se může zdát na první pohled podivné, jenže tento břišní tuk je metabolicky nejaktivnější ze všech tukových zásob těla+produkuje hodně cytokinů, regulačních proteinů(bílkovin),které hrají roli chem.signálů mezi buňkami.Např. protein leptin mj. proniká přes hematoencefalickou bariéru z krve do mozku a zde svou hormonální aktivitou též reguluje procesy učení a ukládání do paměti.Už před 11 lety bylo prokázáno, že leptin ovlivňuje kognitivní (učící-rozpoznávací) funkce labor. potkanů a má dost zásadní vliv na biochemické pochody v mozku.(zdroj: Neurology DOI:10.1212/01.wnl.0000306313.89165.ef)-S přispěním internetu, zpráv lékařů a časopisu Vesmír.V.