úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivo prý způsobuje i demenci

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Don' t panic!, (Martin Jarosek, 09.11.2008 00:58) celé vlákno | reagovat
Asi pred 18 lety mne zaujala teze, ze Alsheimerovu chorobu zpusobuje nadmerne mnozstvi hliniku v lidskem organismu. Tehdejsi pivo z aluminiovych sudu 3x prekracovalo pripustne normy, zatimco klasicka sudova limonada az 50x !!! Ktery sodovkar byl ale schopen vypit denne 10 pullitru one brecky.
Vseho moc skodi, proto nekonzumujme pravidelne vice nez 10-15 pullitru piva denne a vyhybejme se systematicky vyrobkum firmy Heineken, SAB Miller ci InBev. Z toho se blbne nejvic. A hlavne - zadnou paniku!!!
Re: Don' t panic! - Hliník ale né z Humpolce, (Vašíček, 10.11.2008 13:25) celé vlákno | reagovat
Hliník ale né z Humpolce...no, slyšel jsem o tom velké story, fakt je, že  neurologové, co znám, tvrdí, že se to jasně neprokázalo (z těch pánviček, ešusů a  soudků, hlavně od kofol),  ale např. někteří známí Zelení, např.  brněnský  Mojmír Vlašín, se domnívají, stejně jako já, že na tom mechanismu blokace v mozku a vůbec příjmu a prostupu tělem ohledně hliníku opravdu něco může být. Podobné je to s lithiem, užívá se v lécích na čurání a v neurologii, do těla ho dostáváme už asi 7-10 let, když zpocenýma rukama přehazujeme Li-Ion či Li-Pol baterku v mobilu (např. při časté výměně SIMek, ale pořád lepší než byly starší typy NiMH či NiCd!), otázka, co to vlastně v těle SKUTEČNĚ dělá. Dosud spolehlivě neprozkoumáno. Vyložené jedy oba dva prvky nejsou, ALE...
Vyhledávání