Komentáře
článku: České pivo
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
Také bych se za plné znění přimlouval. Nedávno jsem na webu Plzeňského deníku četl (zřejmě to psal nějaký zaměstnanec PP), že se Gambrinus vaří na hodnotu 13,5 extraktu a prokváší na 16 ! stupních. Na desítku či dvanáctku se pak ředí upravenou vodou (systém HGB - High Gravity Beer) a dosycuje na správnou hodnotu CO2 - spotřebitel to pozná tak, že má pocit nafouknutého žaludku (a ulevuje si horem i spodem). A aditiva na omezení pěnivosti se přidávají kvůli nutnosti naplnění kvasných nádob na co nejvyšší mez.. (Konec citace). Tohle snad ale proboha není technologie typická pro výrobu českého piva!!! Už proto by se měla pravidla pro používání označení České pivo zveřejnit v plném znění. Jinak si je každý vykládá jak chce.
O snaze Gambáče nosit označení České pivo je více než jasná.(informuje časopis Kvaný průmysl)Podmínky jsou stanoveny tak ,že se do nich krásně "vejde".Prostě a jednoduše označení České pivo nezaručuje,že to bude k pití(či vůbec poživatelné-nepreferuji velké ani malé-i v minipivovarech umějí uvařit výborné pivo i pěkný sra...Záleží na tom zda člověk něco zná o obor se zajímá(vzdělává),baví ho a má nějaké zkušenosti a nenechá se mačkat jenom ziskem.Uvařit nějaké pivo není žádný problém,ale vařit pivo dobré,v kterém se neskrývají různá rezidua biologická a chemická je již umění)!Systém High Gravity Brewing již dnes používá většina českých pivovarů-kteří na to mají.V podstatě všechny sládky v pivovarech,proti jejich vůli donutí používat vedení společností-snížení nákladů.Postup používání nemusí být proti "dobrým mravům".Může se ředit mladina vodou již po chmelovaru na stupńovitost-což se dělalo i dříve.Dosycení CO2?-nafouknutej "šumák" máte od výčepního a ne od výrobce.Ten to pivo natočí jako "kyselinu uhličitou".Jak kdo HGB používá nebo zneužívá není věcí Českého piva.Nakonec je všechno o chuti a Gambáč opravdu k pití není.
Ja si ale myslim, ze se do toho Gcko a jemu podobny nemuzou vejit, stale se tam totiz pise treba o dekokcni metode a jedno az trirmutovem vareni, nikoliv o infuzi, takze nechapu, jak by Hnojehnus mohl ziskat tohle oznaceni.
Jenze G na zitra svolava tiskovku, kde ma predstavit nove pivo - ve sve tride stupnovitosti pry pripravene jinak. Treba budou delat uplne novou G10, ktera bude odpovidast vsemu. MA to byt pivo do bezneho prodeje. Vice zitra.
..aha, takze treba 11ka bude klasicka a pak se to nejak marketingove zaonaci, aby to padlo na vsechny znacky :-), jsem zvedav s cim prijdou.
Ahoj Honza,tak ozaj ten Gambáč sa nedá vobec pit, ale som zvedavý na tú 11°Gambrinus-dám si len 1....... nechápem ako to ludia možu pit. Možmo píšem dost tvrdo ,každý má chut na svoje pivo, proste Gambrinus 1980 a 2008 je obrovský rozdiel.
Ještě bych zavedl "České uzeniny", "České mléko", "Český sýr" a "České buchty", tím by to mělo být kompletní.
České uzeniny - to myslíte jako evropsky registrovaný varovný nápis?
Na ty uzeniny jako varování určitě, spotřebitel by měl být některých věcí ušetřen:-)) No, ale ty buchty jsou dobrý nápad!
Co to je za blábol "České pivo"..?
Asi takový jako "Litevská čokoláda"
Asi takový jako "Litevská čokoláda"
Vyhledávání
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2008:016:0014:0022:CS:PDF