Komentáře
článku: České pivo
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Také bych se za plné znění přimlouval. Nedávno jsem na webu Plzeňského deníku četl (zřejmě to psal nějaký zaměstnanec PP), že se Gambrinus vaří na hodnotu 13,5 extraktu a prokváší na 16 ! stupních. Na desítku či dvanáctku se pak ředí upravenou vodou (systém HGB - High Gravity Beer) a dosycuje na správnou hodnotu CO2 - spotřebitel to pozná tak, že má pocit nafouknutého žaludku (a ulevuje si horem i spodem). A aditiva na omezení pěnivosti se přidávají kvůli nutnosti naplnění kvasných nádob na co nejvyšší mez.. (Konec citace). Tohle snad ale proboha není technologie typická pro výrobu českého piva!!! Už proto by se měla pravidla pro používání označení České pivo zveřejnit v plném znění. Jinak si je každý vykládá jak chce.
Vyhledávání