úvod
homepage

Komentáře

článku: Saflager S-189

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Re: Re: Re: Re: Dotaz, (Petr Měrka, 13.10.2011 20:16) celé vlákno | reagovat
Pokud někde neděláš chybu, tak by to mělo vyjít jako zhruba dvanáctka.

40% bude asi překlep, podle mě tím chtěl říct že stočit bys měl pokud mladina prokvasí z 12 stupńů někam mezi 4-5 stupňů (%procent cukru)

Na dokvašení se přidává cukr pokud nemáš čím měřit hustotu a nevíš jestli jsi prokvasil akorát, nebo až do mrtě.

nejjednodušší a nejlevnější je pořídit si ze zahrádkářských potřeb cukroměr se stupnicí 0-30, téměř přesně odpovídá pivovarským hustoměrům, takže změříš stupňovitost po uvaření a zároveň pohlídáš míru prokvašení (a to vše bez otravných přepočtů)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání