Pokud někde neděláš chybu, tak by to mělo vyjít jako zhruba dvanáctka.
40% bude asi překlep, podle mě tím chtěl říct že stočit bys měl pokud mladina prokvasí z 12 stupńů někam mezi 4-5 stupňů (%procent cukru)
Na dokvašení se přidává cukr pokud nemáš čím měřit hustotu a nevíš jestli jsi prokvasil akorát, nebo až do mrtě.
nejjednodušší a nejlevnější je pořídit si ze zahrádkářských potřeb cukroměr se stupnicí 0-30, téměř přesně odpovídá pivovarským hustoměrům, takže změříš stupňovitost po uvaření a zároveň pohlídáš míru prokvašení (a to vše bez otravných přepočtů)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
40% bude asi překlep, podle mě tím chtěl říct že stočit bys měl pokud mladina prokvasí z 12 stupńů někam mezi 4-5 stupňů (%procent cukru)
Na dokvašení se přidává cukr pokud nemáš čím měřit hustotu a nevíš jestli jsi prokvasil akorát, nebo až do mrtě.
nejjednodušší a nejlevnější je pořídit si ze zahrádkářských potřeb cukroměr se stupnicí 0-30, téměř přesně odpovídá pivovarským hustoměrům, takže změříš stupňovitost po uvaření a zároveň pohlídáš míru prokvašení (a to vše bez otravných přepočtů)