Komentáře
článku: Spousta medailí, Česko dva úlovky
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Pilsner nebo lezak, tedy lager? Da se vyjit ze specifikace Brewers Association:
Bohemian pilseners are medium bodied, and they can be as dark as a light amber color. This style balances moderate bitterness and noble-type hop aroma and flavor with a malty, slightly sweet, medium body. Extremely low levels of diacetyl and low levels of sweet corn-like dimethylsulfide (DMS) character, if perceived, are characteristic of this style and both may accent malt aroma. A toasted-, biscuit-like, bready malt character along with low levels of sulfur compounds may be evident at low levels. There should be no chill haze. Its head should be dense and rich.
Original Gravity (ºPlato): 1.044 1.056 (11 14 ºPlato)
Apparent Extract/Final Gravity (ºPlato): 1.014 1.020 (3.5 5 ºPlato)
Alcohol by Weight (Volume): 3.2 4% (4 5%)
Bitterness (IBU): 30 45
Color SRM (EBC): 3 7 (6 14 EBC)
Tedy az 14, alkohol jen do peti procent. Barva i tmavsi. Da se s tim samozrejme polemizovat. A nase piva technologicky vzdy odlisovalo rmutovani. Sice to nova smernice pro oznaceni "Ceske pivo" neurcuje, zameruje se na chutovy vysledek a pouzite suroviny( a geografickou lokalitu puvodu vzniku piva), takze infuze muze stacit.
Pokud vim, tak ani americani, ani AUS/NZ dekokci nepouzivaji. Ale chutove ty piva jako skupiny rozlisit neslo.
Bohemian pilseners are medium bodied, and they can be as dark as a light amber color. This style balances moderate bitterness and noble-type hop aroma and flavor with a malty, slightly sweet, medium body. Extremely low levels of diacetyl and low levels of sweet corn-like dimethylsulfide (DMS) character, if perceived, are characteristic of this style and both may accent malt aroma. A toasted-, biscuit-like, bready malt character along with low levels of sulfur compounds may be evident at low levels. There should be no chill haze. Its head should be dense and rich.
Original Gravity (ºPlato): 1.044 1.056 (11 14 ºPlato)
Apparent Extract/Final Gravity (ºPlato): 1.014 1.020 (3.5 5 ºPlato)
Alcohol by Weight (Volume): 3.2 4% (4 5%)
Bitterness (IBU): 30 45
Color SRM (EBC): 3 7 (6 14 EBC)
Tedy az 14, alkohol jen do peti procent. Barva i tmavsi. Da se s tim samozrejme polemizovat. A nase piva technologicky vzdy odlisovalo rmutovani. Sice to nova smernice pro oznaceni "Ceske pivo" neurcuje, zameruje se na chutovy vysledek a pouzite suroviny( a geografickou lokalitu puvodu vzniku piva), takze infuze muze stacit.
Pokud vim, tak ani americani, ani AUS/NZ dekokci nepouzivaji. Ale chutove ty piva jako skupiny rozlisit neslo.
Cože? Takže směrnice pro České pivo rezignuje i na dekokci? Hmmm....
A nejzajimavejsi skupina na degustovani - strong scotch ale, nejhorsi rozhodne Australasian, Latin American or Tropical-Style Light Lager
Vyhledávání
Ale nechápu co je to za kategorii Bohemian Style Pilsener?? Jelikož se u nás v současné době žádný typ Pilseneru nevaří, tak to moc nedává smysl. Kdyby to byl Bohemian Style Lager, tak ano, i když Gambrinus taky nemá žádné dočinění s Ležákem.
Takže otázka pro hlavního degustátora HK: pokud jsi testoval tento styl, jak bys ho popsal, co si máme pod tím představit (např ty USA+australské v této kategorii).
Do dnešní doby jsem věděl pouzeo 2 kat. Pilsenerů: severoněmecký a jihoněmecký typ.
Popř, která jiná piva Vás nejvíce zaujala?
Díky.