úvod
homepage

Komentáře

článku: Vaříme pšeničné pivo

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

kvaseni, (petr, 14.03.2008 11:09) celé vlákno | reagovat
Pekny den,
fotky najdete na: http://mujweb.cz/www/petr.n99/ dole na strance.
Kvasnice to byly svrchni, teplota kolem 20st.
Re: kvaseni, (petrbrew, 17.03.2008 08:11) celé vlákno | reagovat
Souhlasím s oběma předchozími přispivateli. Teploty nad 20 ale hlavně nad 25 produkují piva s příchuťěmi nebo pachutěmi, které u nás nikdo neocení. Takovou např. nemocniční nebo ředidlová příchuť nenocení skoro nikdo. :-). Nemůžu souhlasit ale s tou pěnou. Pěna se vatváří podle výšky sloupce mladiny, takže ani nezáleží tolik na typu kvasinek, ale na rychlosti kvašení a výšce slouce. Při plitké nádobě na primární kvašení se pěna rozloží.
Vyhledávání