úvod
homepage

Komentáře

článku: Nakuřované tmavé pšeničné pivo

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

kvašení a ležení, (Mira, 05.03.2008 18:18) celé vlákno | reagovat
jak poznám u svrchně kvašeného piva že je kvašení u konce, a při jaké teplotě a jak dlouho bude svrchně kašené pivo ležet ?
Re: kvašení a ležení, (petrbrew, 06.03.2008 07:20) celé vlákno | reagovat
Zaleží, co chceš dál s pivem dělat. Častý způsob je ten, že se nechá pivo jeden týden dokvasit, pak ho převedeš hadičkou do dokvášecího demižonu, necháš další týden vyčeřit a pak teprve lahvuješ tak, že k němu přidáš schovanou mladinu nebo převařený sladový extrakt či glukózu. Toto je vlastně ten trik, jak udělat dobré svrchně kvašené pivo. A věř, že vím, o čem mluvím. :-)
Vyhledávání