úvod
homepage

Nakuřované tmavé pšeničné pivo vytisknout článek

Přidáno: 4. března 2008  •  Autor: Jan Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 6894x

Už jste měli možnost ochutnat nakuřované pivo? A nejlépe originál z Bamberka? Pokud ne, nevadí. Dnes vám nabízíme recept na jedno takové pivo, navíc pšeničné. A taky ke všemu tmavé.

Vlastně vám ho nabízí sladovna Weyermann, která je po světě proslavená přípravou kvalitních specializovaných sladů. Sehnat je můžete jak třeba ve Spojených státech, k vidění jsou ale i na místech, kde byste to moc neočekávali. Poslední takové místo jsem navštívil tento víkend v Bruselu – jednalo se o malý pivovar Cantillon, kde se vaří báječná piva typu lambik. A používají bio slady právě z Weyermannu(krom jiného). A protože tyto slady už máte možnost koupit i v Čechách, zatím u firmy Eurobach,( dováží k nám mladinové koncentráty Muntons, web ZDE), u nás od dubna, říkal jsem si, že nebude od věci nabídnout případným zájemcům o tyto slady recept. A protože Weyermann je spojen nejen s Bamberkem, ale i s nakuřovanými pivy, receptura bude nakuřovaná. A protože mám rád piva pšeničná a jak jste se dočetli v titulku, jedná se o pšeničné nakuřované pivo. Ano, v tmavé verzi. Stupňovitost: 11,5-12,5 Složení sladů: Weyermann nakuřovaný slad …30% Weyermann světlý pšeničný slad Weyermann tmavý pšeničný slad Weyermann Caramunich® Type 2 Infůze: Vystírka při 35C° Prodlevy: - 45°C 10 minut - 52°C 10 minut - 62°C 10 minut - 72°C 30 minut Scezování při 78°C Chmelení: použít aromatické chmele, hořkost na úrovni 20-23 jednotek IBU Kvasnice: Weihenstephaner W68, případně sušené od firmy Fermentis Safbrew S-33 nebo Safbrew W-06
vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 20 komentářů, poslední komentář: 20.12.2008 19:05 Komentovat
receptura Petr Měrka20.12.2008 19:05
Ahojte vařiči, chci zkusit uvařit nakuřovné pivo, bo mě dost zachutnalo. Všechny...
Re: prodleva Lihouš10.04.2008 00:52
Ahoj.Vyčetl jsem,že některé proteolytické(bílkoštěpné)enzymy mají optimum při...
prodleva LM03.04.2008 23:24
ahoj, zajímalo by mne, jaký smysl má prodleva na 45 °C, víte někdo?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ovocná chuť Libor19.03.2008 16:08
Děkuji zkusím a dám vědět.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ovocná chuť petrbrew19.03.2008 09:20
V tom případě doporučuju tento recept na 10L: 1kg světlého plzeňského sladu 1kg...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ovocná chuť Libor19.03.2008 08:58
No myslel sem mezi5-10 vol obsahu alkoholu.Pokud je s tak velkým procentem nějaký problém...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ovocná chuť petrbrew19.03.2008 08:33
Myslel jsem, že jsi jiný Libor, promiň. Jsi si jistý, že chceš tak silné pivo? Myslíš...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ovocná chuť Libor18.03.2008 21:14
K dispozici nemám zatím žádné suroviny snad jen ty co mohu pořídit u MR.sládka v...
Vyhledávání