úvod
homepage

Komentáře

článku: Výroba scezovačky

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

volná plocha dna?, (Libor, 17.03.2008 09:57) celé vlákno | reagovat
dá sa približne povedať aké % volnej plochy majú originál scedzovacie dná v pivovaroch?
Re: volná plocha dna?, (petrbrew, 17.03.2008 15:22) celé vlákno | reagovat
Přiznám se, že vůbec nevím, nač se ptáš? Jakou volnou plochu myslíš? Jako prostor mezi dnem a falešným dnem nebo co?
Re: Re: volná plocha dna?, (Libor, 17.03.2008 16:29) celé vlákno | reagovat
myslel som plochu, ktorú zaberajú diery z celkovej plochy scedzovacej nádoby

napríklad

celková plocha scedovacieho dna - 1m2
plocha ktorú zaberajú diery - 0,2m2

= diery zaberajú 20% celkovej plochy

a na toto číslo sa pýtam - aké by asi malo byť?

Dik
Re: Re: Re: volná plocha dna?, (petrbrew, 18.03.2008 15:53) celé vlákno | reagovat
Jak píšu jinde, při předpokladu, že na 1m2 je 2,5-3tis. štěrbin o velikosti 0,6-0,7x20-30mm, si to můžeš vypočíst sám. Mně vyšlo v průměru 4,47%. ale nebyl jsem nikdy dobrej matematik, takže mě možná někdo opraví. :-)
Re: Re: Re: Re: volná plocha dna?, (Libor, 18.03.2008 16:01) celé vlákno | reagovat
dobre počítaš....

takže mnou plánovaných 20% trocha okrešem....

Dik za informáciu
Re: Re: Re: Re: Re: volná plocha dna?, (petrbrew, 19.03.2008 08:20) celé vlákno | reagovat
Myslím, že to vůbec nemusíš měnit. Ta hustota kolem 5% je podle mě v pivovarech dána tím, aby dno vydrželo větší zátěž. V domácích podmínkách můžeš mít procento vyšší, tím i vyšší propustnost dna a můžeš pak cedit pomaleji a tudíž i čistěji. Taky nebudeš mít tolik problém s ucpáváním, protože ti zbyde dostatek neucpaných otvorů. Je ale podmínka, aby odtok sladiny byl regulovatelný. :-)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: volná plocha dna?, (Libor, 19.03.2008 10:15) celé vlákno | reagovat
reguláciu mám vyriešenú pomocou ventilu (na vyššie teploty) - takže tu problém nevidím a výsledná plocha dier mi vychádza teraz asi 15%
na každý pád dik za rady.
Vyhledávání