Komentáře
článku: Výroba scezovačky
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
dá sa približne povedať aké % volnej plochy majú originál scedzovacie dná v pivovaroch?
Přiznám se, že vůbec nevím, nač se ptáš? Jakou volnou plochu myslíš? Jako prostor mezi dnem a falešným dnem nebo co?
myslel som plochu, ktorú zaberajú diery z celkovej plochy scedzovacej nádoby
napríklad
celková plocha scedovacieho dna - 1m2
plocha ktorú zaberajú diery - 0,2m2
= diery zaberajú 20% celkovej plochy
a na toto číslo sa pýtam - aké by asi malo byť?
Dik
napríklad
celková plocha scedovacieho dna - 1m2
plocha ktorú zaberajú diery - 0,2m2
= diery zaberajú 20% celkovej plochy
a na toto číslo sa pýtam - aké by asi malo byť?
Dik
Jak píšu jinde, při předpokladu, že na 1m2 je 2,5-3tis. štěrbin o velikosti 0,6-0,7x20-30mm, si to můžeš vypočíst sám. Mně vyšlo v průměru 4,47%. ale nebyl jsem nikdy dobrej matematik, takže mě možná někdo opraví. :-)
dobre počítaš....
takže mnou plánovaných 20% trocha okrešem....
Dik za informáciu
takže mnou plánovaných 20% trocha okrešem....
Dik za informáciu
Myslím, že to vůbec nemusíš měnit. Ta hustota kolem 5% je podle mě v pivovarech dána tím, aby dno vydrželo větší zátěž. V domácích podmínkách můžeš mít procento vyšší, tím i vyšší propustnost dna a můžeš pak cedit pomaleji a tudíž i čistěji. Taky nebudeš mít tolik problém s ucpáváním, protože ti zbyde dostatek neucpaných otvorů. Je ale podmínka, aby odtok sladiny byl regulovatelný. :-)
reguláciu mám vyriešenú pomocou ventilu (na vyššie teploty) - takže tu problém nevidím a výsledná plocha dier mi vychádza teraz asi 15%
na každý pád dik za rady.
na každý pád dik za rady.
Vyhledávání