Tekutých kvasinek (z pivovaru spodního kvašení)se dává cca 2dcl na 50litrů u dvanáctky, čím slabší tím míň u nealko piva cca trojka už jen desetinu to jest 0,2dcl. Otázka je kdy jsi to ochutnával v průběhu hlavního kvašení (trvá při 12st.C cca 7dní) až do předposledního dne je to jako burčák až k závěru se začínají kvasinky sedat ke dnu a mladé pivo se čistí a kvašení ustává. Pak teprve stočit do ležáckých nádob. Přílišná kvasničná příchuť- 1. moc kvasinek 2.špatný stav kvasinek- dopravou z pivovaru prošly velkým tepelným šokem, 3. kvašení probíhalo při vysokých teplotách teploty nad 20 st.C.
Pakliže si do ležáckých nádob stočil pivo již hodně čisté tak ležením se ta chuť usadí spolu s kvasinkama na dno, takže zhruba po měsící se ta chuť může začít ztrácet.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Pakliže si do ležáckých nádob stočil pivo již hodně čisté tak ležením se ta chuť usadí spolu s kvasinkama na dno, takže zhruba po měsící se ta chuť může začít ztrácet.