Komentáře
článku: Vaření v paneláku
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Je potřeba si napřed ujasnit, co je myšleno procesem zcezování. Zdá se mi totiž, že ty mluvíš o nějakém zcezování mladiny (sladina s chmelem po chmelovaru) a tady se spíš diskutuje o scezování rmutu a tím vytváření mláta + sladiny, tj, produktu rmutování. Jak dlouho scezování rmutu a získání sladiny trvá záleží na vybavení, objemu rmutu a scezovačky, požadované čistotě sladiny, granulometrii použitých surovin (pšenice nemá pluchy a je lepivější), trpělivosti a něčím mezi nebem a zemí. :-) To jestli schlazovat rychle nebo pomalu je věčná otázka. Základ je nekontaminovat. Pokud se chladí rychle neznamená to, že se nemůže kontaminovat znečistěným chladičem nebo petkou s ledem.Naopak nechat těsně uzavřený hrnec na balkóně před noc, může být nejekonomičtější a přitom nejhygieničtější způsob. Je dobré to udělat rychle, ale přitom účelně, ale hlavně čistě. :-)
Vyhledávání