úvod
homepage

Komentáře

článku: Vaření v paneláku

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Re: scezování, (petrbrew, 21.11.2007 08:06) celé vlákno | reagovat
Já mám scezovací "káď" udělanou ze dvou potravinářských kyblíků zasazených do sebe. Vrchní má ve dně vyvrtané otvory o průměru 2mm. Jako šablona sloužil list ze čtverečkovaného školního sešitu, který normálněě nalepíte smývatelným lepidlem na dno a vesele vrtáte (obrňte se trpělivostí - vrtání mi trvalo asi 3 hodiny). Spodní kýbl je opatřený výpustným kohoutkem. Na kohoutku mám ještě hadičku, aby nedocházelo k roztřikování, ale to si budete muset vyzkoušet. Může totiž dojít k tomu, že obsah sladiny v hadičce vyvolá podtlak, který začne vytahovat i nežádoucí jemné podíly. Lepší je silnější hadice, aby sladina stékala po jejich stěnách, než aby tekla v celé světlosti hadičky (ale pokud vám nevadí nějaká kapka vedle a lepící podlaha, tak se tím netrapte). Velikost kýblů určuje pracnost přípravy a konfort scezování. Čím větší kýble, tím více práce s vrtáním ale příjemnjší práce při scezování. Důležité je při nalévání rmutu zavřít spodní kohout a otevřít ho až při podrážení, které
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání