úvod
homepage

Komentáře

článku: Varný list PF

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

odpočívanie, pauza.., (Libor, 19.10.2007 08:45) celé vlákno | reagovat
Zdravím, možno sa už niekdo pýtal, ale predsa:

15 min pauza, necháme v klidu,....

znamená to udržovať dosiahnutú teplotu alebo to necháme odpočívať úplne (nechať to chladnúť)

Dik za odpoveď.


Re: odpočívanie, pauza.., (Pivoňka, 19.10.2007 12:09) celé vlákno | reagovat
To bych taky rád věděl,ale v domácích podmínkách se dá asi těžko 15 nebo i více minut udržet naprosto stálou teplotu,takže to raději nechávám stát a pivo je,pokud se podaří výborné.
gramaz, (dodo, 04.10.2007 22:06) celé vlákno | reagovat
kolko gramov chmeloveho granulatu sa rozdeli na 3 diely? jozef zo skotska
Re: gramaz, (awstr, 05.10.2007 08:17) celé vlákno | reagovat
je tam psáno 12g, ale je to podle obsahu alfa kyselin
čistá pravda, (stěnolez, 21.09.2007 10:00) celé vlákno | reagovat
Zdravím, konečně něco konstruktivního pro domácí vařiče. Mám to taky tak až na ten zelenej pruh, ale to je věc majitele.
Drobná rada, místo mlýnku používám starý komančovský mlýnek na kafe, byli dříve ve všech obchodech. Z mlýnku je nutna odstranit nastavení hrubosti a je to přesně na pivovarský slad. Já šrotuji 7ks sladu a mlýnkem na maso by mi to dalo moc práce.
Na chlazení jsem si zakoupil starší průtokový chladič. Zchlazení z 90 na 10 stupňů trvá celkem 30minut, ale to je o něčem jiném.
Držím palce a dej bůh štěstí. Stěnolez
pekny nadoby - dodatek, (mirajilek, 19.09.2007 22:41) celé vlákno | reagovat
orizlo to konec takze pokracovani:

Pak si clovek uvedomi ze ten pivovarek co tu byl - Meva za 3 petky taky neni tak moc drahej.

Tak at nam pivovary nezdrazi obaly.

Dej buh stesti

Mira
Pekny nadoby, (Mira Jilek, 19.09.2007 22:37) celé vlákno | reagovat
Ahoj,

celkem pekny nadoby, taky jsem o takovym pivovarku premyslel dokonce jsm i nasel inspiraci na podobnem webu, ale ma to hacek. Ten zelenej pruh celkem jasne rika komu ta nadoba patri. Staci se lehce poptat o nakladech na vyrobeni, a cena takovehoto sudu je kolem 2500 Kc. Cena za kterou jsou sudy k mani 600 Kc je jen zaloha na vraceni, stejne tak jako petikoruna za kosik u obchodaku pro udrzeni poradku a ne ze je odvezu vsechny do sbernych surovin at z toho neco kapne. Na tech sudech, nebo i na jinych (chladici Starac) je napsano komu patri a kam je po vyprazdneni vratit.

Nechci nikomu sahat do svedomi, ale je to jeden z duvodu proc treba male sudy maji mnohem veci zalohu nez tyto sudy velke. No a teorie ze ho koupim z kovosrotu....... taky nic moc.

Pro orientaci - tabule nerez plechu 2x1metr x 1,5 mm stoji přes 2 tisice bez dane. Svareni TIGem na nejakej hrnec tak tisicovku od kamose. 50 litrovej hrnec y makra - taky 5 tisic. Pak si clovek uvedomi ze ten pivovarek co tu
Re: Pekny nadoby, (Franta, 06.10.2007 19:17) celé vlákno | reagovat
Ahoj všem,
z jedné strany souhlasím s pisatelem článku ohledně použitých sudů od jednotlivých výrobců.
Nechci však současně tímto říkat, že my Češi jsme jiní než zbytek světa. Podíváte li se na stránky USA, Austrálie, Německa, Belgie a prakticky kam Vás napadne, tak všichni homebrewaři na celém světě to dělají úplně stejně. Vím, že existují katalogy komponentů, ale mám pocit, že si tam akorát každý okoukne jak by to mělo vypadat a potom to doma nějak vyrobí, samozřejmě já jsem úplně stejný.
Tak konstatuji, že se vlastně chováme na celém světě všichni stejně.
Prostě demokraticky využíváme všech možností, jak nás to učí právě Ti velcí (pivovary, řetězce obchodů, atd.), konkurence je prostě bezohledná. Tím neříkám, že s tím úplně souhlasím, ale když jsem si chtěl koupit horní díl varny, aby byl ve stylu klasiky a byla mi sdělena cena 9 000,- Kč a k tomu není už komentář. Tak co zbývá!

Ahoj všem. Franta

Re: Pekny nadoby, (awstr, 21.09.2007 08:30) celé vlákno | reagovat
musím souhlasit, opravdu jsem koupil za Vámi udávanou cenu, budiš mi polehčující okolností že jsem víc jak dvacet let téměř denně popíjel jejich pivko p.
12
Vyhledávání