úvod
homepage

Komentáře

článku: Sladové náhražky

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

kukuřice a další doplňky v pivu, (Čmelák, 03.09.2007 10:16) celé vlákno | reagovat
Kukuřičnou krupici dávají do piva také v Chýni u Prahy do piva Manila. A jak mi sládek prozradil, dává ji až při varu do půlky prvního rmutu, aby dobře ztekutila a zcukřila. Druhý rmut pak dělá klasicky.

Já si doma udělal testovací jablečné pivo a během kvašení to byl slušný voňavý burčák!!! V Pivovarském domě v Praze mi chutnalo banánové pivo, kávové mi nesedlo, pil jsem moc dobré medové a třešnové pivo z Vrchlabí. Ale nejvíce mi šmakovalo višňové pivo SIARD FALCO z kláštera Želiv!!! To mělo ve sklenici i višničku!!!
Sladové náhražky, (Petr Buriánek, 31.08.2007 09:43) celé vlákno | reagovat
Pivo s přídavkem rýže se u nás dá ochutnat na Smíchově licenčně vařené Asahi. Také se přidává do "Budvaru" vařeného firmou Anheuser Bush. Další, ve světě hojně používaná náhražka je kukuřice. Mám pocit, že jsem v Maďarsku nepotkal pivo, kde by nebyla. Také italské a americké velkopivovary ji často používají. Piva mají poté světlejší barvu a menší plnost.
Vyhledávání