Komentáře
článku: Pivní likér?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
Navrhoval bych spíše název likérové pivo. Sám jsem měl doma koncentráty medové konzistence devět let prošlý tak jak mě je dodal ing.Zoufalý. Koncentráty již samovolně karamelizovali a na normální cca 12 to nebylo vhodný, tak jsem taky dělal pokusy- 25 slušně pitelný silný pivo, z 25 udělaný likér přidáním lihu a slazeno maltozou. Nakonec jsem provedl pokus s 35. Roztok s cca 32 procenty cukernatosti by se nerozkvasil tak jsem si část koncentrátu rozředil na 25 procent a po částečném prokvašení jsem přidával kocentrát až do spotřebování koncentrátu. Vypočtené množství vody na začátku odpovídalo naředění na 35. Výsledkem bylo likérové pivo, které lze konzumovat opravdu jen po panákách.
Zajímalo by mě jak chceš vařit tu kaši ze sladu. Dyť tam nebude skoro žádná voda.
Zajímalo by mě jak chceš vařit tu kaši ze sladu. Dyť tam nebude skoro žádná voda.
zrovna nedávno jsem podstoupil experiment s 25° světlým pokládákem (ležák dotažený do extrému:) - mojí příští metou je 35°
jinak musím dát za pravdu článku - chmel se v těch silnejch mocích ztrácí jak němci v zákopu
jinak musím dát za pravdu článku - chmel se v těch silnejch mocích ztrácí jak němci v zákopu
ten leden jsem tak trochu prošvihnul ,budete pokračovat s výrobou této zajímavosti?
Nechci popichovat, ale precetl jsem si clanek 4x a nejak porad presne nechapu o co v nem presne jde..... Zda se mi nejaky odbyty.
Vyhledávání
To jsem místo 20 litrů asi 11% navařil a zakvasil 8 litrů čehosi odporně přehořčeného a po zakvašení jsem si nechal mladinu zanalyzovat v pivovaře a vylezla z toho stupňovitost 23,9% ! Tak jsem to šábnul z poloviny vodou a vylezla pak 10,98% hořčina, kterou jsem neuhlídal a prokvasil až na 1,99 % a nekroužkoval jsem - tudíž to bylo propadlé zvětralé pivo bez pěny ( pak jsem ho ještě řezal do své další várky, abych se ho zbavil...).
Teď vařím asi 16%, protože nemám sacharometr a tak vařím přibližně na chuť a viskozitu... Totéž s chmelením...