úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivní likér?

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

..., (HROCH, 22.02.2007 11:20) celé vlákno | reagovat
Navrhoval bych spíše název likérové pivo. Sám jsem měl doma koncentráty medové konzistence devět let prošlý tak jak mě je dodal ing.Zoufalý. Koncentráty již samovolně karamelizovali a na normální cca 12 to nebylo vhodný, tak jsem taky dělal pokusy- 25 slušně pitelný silný pivo, z 25 udělaný likér přidáním lihu a slazeno maltozou. Nakonec jsem provedl pokus s 35. Roztok s cca 32 procenty cukernatosti by se nerozkvasil tak jsem si část koncentrátu rozředil na 25 procent a po částečném prokvašení jsem přidával kocentrát až do spotřebování koncentrátu. Vypočtené množství vody na začátku odpovídalo naředění na 35. Výsledkem bylo likérové pivo, které lze konzumovat opravdu jen po panákách.
Zajímalo by mě jak chceš vařit tu kaši ze sladu. Dyť tam nebude skoro žádná voda.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání