Ještě něco málo k výrobě:
Na výrobu piva se užívají speciálně vybrané druhy obilí z Austrálie, Portugalska, Polska, Slovinska a Bavorska. V Belgii se z něj se připravují dva druhy sladů, plzeňský a mnichovský. Chmelí se také dvěma druhy, Styrian Goldings a Hallertau. Užívají se rovněž dva druhy kvasné kultury. Dále dva druhy kandysovaného cukru, tmavý se přidává přímo do varu a bílý pak do lahví při stáčení. Užití kandysovaného cukru pochází ze zemědělské tradice belgického pivovarnictví. Používá se pouze jako kvasný materiál, nikoliv jako sladidlo. Rozhodně nemá funkci náhražky sladu, jak se to často děje u spodně kvašených piv v mnohých pivovarech. Je důležitý nejen k udržení stability pěny, ale dává pivu specifické aroma, chuť a konzistenci. Tmavý kandysovaný cukr dodává pivu příchuť rumového másla. Světlý se podobně jako u šampaňského přidává do láhve, což pivu zajistí dodatečnou bouřlivou fermentaci. Vynikající jsou i další dvě piva z produkce pivovaru Rochefort 8 a Rochefort 6
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Na výrobu piva se užívají speciálně vybrané druhy obilí z Austrálie, Portugalska, Polska, Slovinska a Bavorska. V Belgii se z něj se připravují dva druhy sladů, plzeňský a mnichovský. Chmelí se také dvěma druhy, Styrian Goldings a Hallertau. Užívají se rovněž dva druhy kvasné kultury. Dále dva druhy kandysovaného cukru, tmavý se přidává přímo do varu a bílý pak do lahví při stáčení. Užití kandysovaného cukru pochází ze zemědělské tradice belgického pivovarnictví. Používá se pouze jako kvasný materiál, nikoliv jako sladidlo. Rozhodně nemá funkci náhražky sladu, jak se to často děje u spodně kvašených piv v mnohých pivovarech. Je důležitý nejen k udržení stability pěny, ale dává pivu specifické aroma, chuť a konzistenci. Tmavý kandysovaný cukr dodává pivu příchuť rumového másla. Světlý se podobně jako u šampaňského přidává do láhve, což pivu zajistí dodatečnou bouřlivou fermentaci. Vynikající jsou i další dvě piva z produkce pivovaru Rochefort 8 a Rochefort 6