úvod
homepage

Komentáře

článku: Ohlédnutí za pivními slavnostmi pivovaru Rychtář

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

To: M. Štros, (Marek Kamlar, 15.10.2007 16:49) celé vlákno | reagovat
Malé pivovary budu vždycky obhajovat, protože jenom ony mohou aspoň trochu vytvářet jakési konkurenční prostředí. Buďme rádi, že tu nějaké ty malé pivovárky ještě máme. Minipivovary mají sice lepší nabídku piv, ale konkurovat velkým pivovarům příliš nemohou. maximálně v několika hospodách, ale to není žádná konkurence... Podkováň budu vždycky obhajovat, protože toto pivo považuju za jedno z nejlepších u nás. O Svijanech už toto říci nemůžu. Už jsou pro mě chuťově nezajímavé...
to Mrek Kamlar, (Martin Štros, 13.10.2007 19:23) celé vlákno | reagovat
Tak v tom případě se omlouvám, ale z vašeho hodnocení pivpiva jsem měl často pocit, že je tendenční a sice že nadružuje malým pivovarům. Viz do nebe vychvalování Podkováně, ačkoliv se obecně ví, že kvalita jejich piva šla dost dolů. Dále kritika Svijan.. zdálo se mi, že kritika pouze za to, že šly s výstavem nad 200 000 hl !?
Svět piva se poslední dobou nebojí zamířit i do malých pivovarů... což je dobře. Mnozí se drží tradičních postupů jen proto, že nemají peníze na investice do "lepších"technologií. Zajímalo, by mě, kolika malý pivovarům jde v první řadě o kvalitu piva a kolika o zisk. Cestu k zisku mnozí vidí přes kvalitu, ale to jen proto, že je to jediná rozumná cesta k přežití. V marketingu je válcují velcí, tudíž malí musí přes kvalitu. Z nouze či vypočítavosti... a jen málokdo z lásky ! to spíš v mini a ještě zdaleka ne všech.
To: M. Stros aneb SP vs. PI, (Marek Kamlar, 12.10.2007 16:15) celé vlákno | reagovat
Kdyz jsem se pred casem rozhodoval, kam budu psat sve clanecky, dlouho jsem nevahal. Jsem milovnikem ceskeho piva a jednim z mala serveru, ktery se venuje ciste a jenom ceskemu pivovarnictvi, je PI. Nemá sice takovou navstevnost jako SP, ale aspon nezastírá problemy ceskeho pivovarnictví clanky o zahraničních speciálech (Honzo, psal bych spise „sirupovita“ nez „syrupovitá“...)

Co se tyce me odbornosti, tak mate zcasti pravdu. Nejsem v pravem slova smyslu odbornik. Jsem sice absolventem Vysoke skoly chemicko-technologicke, tedy stejne skoly, kde studovali nekteri nasi sladci a dalsi "pivovarsti", ale nastesti jsem se dal jinym smerem. Nechtel jsem studovat na ustavu, kde vyuku ovlivnuji sponzorske penize velkych pivovaru. Slychat denne ody na europiva a vyuzivani modernich technologii při jejich vyrobe, tak to jsem skutecne nemel zapotrebi… I presto ale muzu rici, ze o pivu a jeho vyrobe neco vim. Nase skola, resp. potravinarska fakulta se snazi studenty zasvetit do taju vsech potravinarskych oboru, tj. i pivovarstvi a sladarstvi. Tech par prednasek a cviceni, které jsme meli s kolegy z „kvasne“ spolecne, ze me praveho odbornika sice neudela, ale pro me potreby to bohate postacuje. Zakladni vedomosti mam a zbytek udela praxe…

Mam spoustu kamaradu, kteri pivovarstvi na VSCHT vystudovali. Pred casem by nedali na Prazdroj a jiné velke pivovary dopustit. Ale dnes uz mluvi jinak. Je to mozna i tim, ze zakotvili v malych pivovarech (Louny, Nymburk, Trebon, Zatec aj.), kde muzou sve znalosti uplatnit mnohem lepe nez v pivovarech, kde uz jenom pivo redi vodou ci urychluji jeho lezeni…
taky se, Chody, nechci hádat, (Martin Štros, 08.10.2007 15:20) celé vlákno | reagovat
Chody, já Tvé stránky jako takové vůbec nekritizoval. Mluvil jsem o článcích některých autorů, za to přece nemůžeš. Ani nekritizuju, že si je tam dával. Jenom jsem konstatoval, že z nich často čpí pivní nadšení, ale méně už pivní znalosti. Ty já v podstatě také nemám, proto jsi ode mě nic nečetl a zřejmě v blízké době ani nepřečteš. Ale i tak je dobře, že PI existuje, taky tam rád chodím ! Jen je pravda, že lépe mé pivní obzory rozšiřuje svět piva. Toť vše.
to Petr: To bylo opravdu laciné, (phrabina, 08.10.2007 14:31) celé vlákno | reagovat
Povyšovat se na amatéra, že nezná základy html? A což takhle místo kritizování nabídnout Chodymu zhotovit lepší web? Věřím, že tví čtrnáctiletí žáci v kroužku by se této výzvy rádi chopili.
PI, (Jiri.J, 08.10.2007 13:09) celé vlákno | reagovat
Osobně si myslím, že PI nic závažného neschází a že jejich obsah je OK.
Ambice jsou zaměřeny na české pivovarnictví a v tomto směru je plní dostatečně, podobně jako web M. Kodety...
Jinak mě osobně technické aspekty moc nezajímají...
Souhlas s Chodym, (Roman Holoubek, 08.10.2007 12:49) celé vlákno | reagovat
Ano je hezké, když je vše profesionální. ale je taky hezké, když je něco od srdce od nepředstíraného zájmu.
Chody, ale i Marek si zaslouží velké uznání za to, že se sami snaží udělat něco navíc pro nás, pro pivní fandy. A za to jim jsem vděčný, za informace (nezávisle na profesionalitě ztvárnění), které mi rozšiřují můj obzor v odvětví.
Pak je tu Honza - u něj již cítím profesionální přístup - díky.

Závěrem chci jen říci - není tak podstatná profesionalita ztvárnění stránek, jako jejich obsah. Všechny 3 weby jsou užitečné - dík.
To Petr, (Chody, 08.10.2007 12:47) celé vlákno | reagovat
Když to není nic horšího, tohle mi nevadí. Průměrně inteligentní uživatel se i tak dostane na index, pokud tedy má zájem o pivní problematiku ...
to Chody, (Petr, 08.10.2007 12:28) celé vlákno | reagovat
Souhlasím, že je fajn, že na webu můžou publikovat i amatéři jako ty.
Že jsi s framy neměl problém ty, neznamená, že ho nemají jiní. Asi polovina nových uživatelů se na stránky dostává "okénkem od záchodu", tozn. že zadají např. na googlu hledané slovo. Podívej se, co uvidí nový čtenář, když uvidí tvou stránku:
http://www.pivni.info/Akce_2006/Akce_RIBZ_06.htm
Z tohoto důvodu se od rámců dávno upustilo.
PI, (Chody, 08.10.2007 07:33) celé vlákno | reagovat
Milý Petře, webový prostor má jednu velkou výhodu a to, že zde může publikovat prakticky každý i naprostý webmasterovský laik - tedy já. Možná to Vám profíkům není po vůli, ale je to tak.
Co se týká rámců, mně se líbí a přijdou mi praktické pro uživatele - základní menu mi zůstává na monitoru. Problémy jsem s nimi nikdy neměl. Jsem v této oblasti tedy nemoderní jako ve všem.

Honzovi:
Pokud najdeš na PI nějakou chybu, jejíž oprava bude v mých silách, prosím, upozorni mě na ni i formou příspěvku v diskusi.

To Martin Štros:
Obsah článku je hlavně věcí autora, kterému se na webu nechává prostor pro jeho myšlenku, názor apod. Ostatní s jeho názory mohou polemizovat v diskusi. Nebo pokud to někomu nedá, může napsat článek sám a myslím, že mu tento prostor bude poskytnut také - pivních webů je tu povícero. Ale od Tebe jsem ještě nic nečetl, nebo se pletu ...

Já se tu nechci s nikým hádat, myslím, že všichni máme stejného koníčka a o to jde.
re Petrova kritika, (Dwarf, 07.10.2007 21:18) celé vlákno | reagovat
Myslím, milý Petře, že po zpracování Chodyho osobních stránek Ti je... chci říct vůbec nic není! Věnuj se svému html, on se bude věnovat informacím z pivního vesmíru, a to formou, kterou sám uzná za vhodné.
stránky, (Michal, 07.10.2007 12:36) celé vlákno | reagovat
Asi to neni o tom jak to vypadá, ale co na tich stránkách je. Já sem spokojenej s obouma. A příde mi s odpuštěnim dementní že se tu hádáte jak malý kluci a poslední příspěvek tomu nasadil korunu.
Kritika, (Petr, 07.10.2007 12:28) celé vlákno | reagovat
Snad každý dělíme chyby, jen ředitelé zeměkoule ne. A že se do vás takhle obul Chody? Vždyť nezná ani základy html - frames se používaly naposled na přelomu tisíciletí, pak od nich každý schopný webmaster odešel kvůli známým problémům. A to že najedeš na nějaký odkaz, a on změní velikost fontu, a stránka se ti rozjede, to dnes nedělají ani mí žáci v kroužku, kterým je průměrně 14 let.
Kritika, (honza, 07.10.2007 12:12) celé vlákno | reagovat
Klidne to tu Chody kritizuj:)

Jen me prekvapilo, ze nam tu, i kdyz si samozrejme uvedomuju ze nejsme vzdy prefektni, kritizujes carky, ze v clanku chybi(nebo ze jsou spatne preformatovane) fotky atd. Myslim, ze bych take nasel na Tvem serveru gramaticke chyby v clancich, mezery v orientaci na webu atd...ale jestli to neni tim, ze vim kolik prace to da a jdu k tove hlavne za informacema.

Toz tak:)...(copy rights Karel Kvapil)
pivni servery, (Martin Štros, 06.10.2007 19:17) celé vlákno | reagovat
Že by konkurenční boj o autory mezi SP a PI ? Zatim je ale musim říct kvalita na straně SP, kde píší i lidé co o pivu něco vědí, zatímco na PI jsou to zatím spíš lidi, kteří akorát fandí malým pivovarům. Ze světa piva už se mi zdá se vytratilo to, co ho provázelo zpočátku - články hodnotící pivo podle výstavu a ne podle chuti. Štvaly mě články, kde autoři chvíli hospody kde se točilo pivo malých pivovarů (super obsluha, prostředí, záchody, ceny...) a kritizovbali všechno co měla společného s velkými pivovary. Dnes je svetpiva mnohem objektivnější než dřív. PI ta cesta asi ještě čeká, dnes když vidím článek třeba Marka Kamlara, tak už je mi tak nějak předem jasné, co bude o jakém pivu psát... ale i tak všem pivním serverů hodně zdaru a díky za ně!
To Honza, (Chody, 06.10.2007 18:48) celé vlákno | reagovat
PI určitě není na nějaké technické úrovni. Není děláno žádným redakčním systémem, takže se asi nepřiblížíme :-(
Jen mi přijde líto autora, který se snaží, pošle pěkný fotky a někdo mu je takhle zkazí ...
Ale jestli chceš, už SP kritizovat nebudu :-)
zkušenost s Rychtářem, (zbynek, 06.10.2007 18:38) celé vlákno | reagovat
Rychtář mi připadá dost hořký,až moc..Tak přehnaně hořké pivo vaří jen Bernard v humpolci.co se týká Pelhřimova,tak udělali veliký kus práce
Fotky, (honza, 06.10.2007 16:11) celé vlákno | reagovat
Autorovi jsem se omluvil, omlouvam se i ctenarum. Snad to nebude duvod aby nase stranky opustili...

Jinak se pracuje na novem redakcnim systemu, an kterem svet piva bezi. A treba se jednou kvalitativne priblizime jinak nedostiznemu serveru pivni.info, jehoz autor nas tu tak rad kritizuje:)
Fotky, (Chody, 06.10.2007 14:48) celé vlákno | reagovat
Ano Tome, pěkný fotečky. Takhle je zkazit, to by se stávat nemělo ... V tomto případě je velké mínus na straně redakce SP!!!
Přátelé, kamarádi!, (Tomáš Kroupa, 06.10.2007 11:27) celé vlákno | reagovat
Nevím, co bylo použito za program pro převedení mého článku na web, ale fotky, u kterých jsem se tolik snažil, dech zadržoval, aby se mi ruka neklepala :-), se poněkud sepsuly a zchruntaly. Konečně jsem se dostal k amatérskému vytvoření stránky s fotkami plus nějaké z akce navíc. Navštivte prosím stránku
http://tomas.ej.cz/slavnosti.html
Díky
Zdraví autor
12
Vyhledávání