To: M. Stros aneb SP vs. PI,
(Marek Kamlar, 12.10.2007 16:15)
celé vlákno | reagovat
Kdyz jsem se pred casem rozhodoval, kam budu psat sve clanecky, dlouho jsem nevahal. Jsem milovnikem ceskeho piva a jednim z mala serveru, ktery se venuje ciste a jenom ceskemu pivovarnictvi, je PI. Nemá sice takovou navstevnost jako SP, ale aspon nezastírá problemy ceskeho pivovarnictví clanky o zahraničních speciálech (Honzo, psal bych spise „sirupovita“ nez „syrupovitá“...)
Co se tyce me odbornosti, tak mate zcasti pravdu. Nejsem v pravem slova smyslu odbornik. Jsem sice absolventem Vysoke skoly chemicko-technologicke, tedy stejne skoly, kde studovali nekteri nasi sladci a dalsi "pivovarsti", ale nastesti jsem se dal jinym smerem. Nechtel jsem studovat na ustavu, kde vyuku ovlivnuji sponzorske penize velkych pivovaru. Slychat denne ody na europiva a vyuzivani modernich technologii při jejich vyrobe, tak to jsem skutecne nemel zapotrebi… I presto ale muzu rici, ze o pivu a jeho vyrobe neco vim. Nase skola, resp. potravinarska fakulta se snazi studenty zasvetit do taju vsech potravinarskych oboru, tj. i pivovarstvi a sladarstvi. Tech par prednasek a cviceni, které jsme meli s kolegy z „kvasne“ spolecne, ze me praveho odbornika sice neudela, ale pro me potreby to bohate postacuje. Zakladni vedomosti mam a zbytek udela praxe…
Mam spoustu kamaradu, kteri pivovarstvi na VSCHT vystudovali. Pred casem by nedali na Prazdroj a jiné velke pivovary dopustit. Ale dnes uz mluvi jinak. Je to mozna i tim, ze zakotvili v malych pivovarech (Louny, Nymburk, Trebon, Zatec aj.), kde muzou sve znalosti uplatnit mnohem lepe nez v pivovarech, kde uz jenom pivo redi vodou ci urychluji jeho lezeni…
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Co se tyce me odbornosti, tak mate zcasti pravdu. Nejsem v pravem slova smyslu odbornik. Jsem sice absolventem Vysoke skoly chemicko-technologicke, tedy stejne skoly, kde studovali nekteri nasi sladci a dalsi "pivovarsti", ale nastesti jsem se dal jinym smerem. Nechtel jsem studovat na ustavu, kde vyuku ovlivnuji sponzorske penize velkych pivovaru. Slychat denne ody na europiva a vyuzivani modernich technologii při jejich vyrobe, tak to jsem skutecne nemel zapotrebi… I presto ale muzu rici, ze o pivu a jeho vyrobe neco vim. Nase skola, resp. potravinarska fakulta se snazi studenty zasvetit do taju vsech potravinarskych oboru, tj. i pivovarstvi a sladarstvi. Tech par prednasek a cviceni, které jsme meli s kolegy z „kvasne“ spolecne, ze me praveho odbornika sice neudela, ale pro me potreby to bohate postacuje. Zakladni vedomosti mam a zbytek udela praxe…
Mam spoustu kamaradu, kteri pivovarstvi na VSCHT vystudovali. Pred casem by nedali na Prazdroj a jiné velke pivovary dopustit. Ale dnes uz mluvi jinak. Je to mozna i tim, ze zakotvili v malych pivovarech (Louny, Nymburk, Trebon, Zatec aj.), kde muzou sve znalosti uplatnit mnohem lepe nez v pivovarech, kde uz jenom pivo redi vodou ci urychluji jeho lezeni…