úvod
homepage

Komentáře

článku: Malá piva v pražských minipivovarech II.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

PI, (Chody, 09.07.2007 12:54) celé vlákno | reagovat
Nechápu proč tedy v NP rovnou nenapíšou "pivo jen k jídlu", i to jsem kdysi zažil, ale v jídelně, nikoli v minipivovaru.
Co se týče číšníků, také nechápu pana Zdeňka, kde bere tu drzost považovat spropitné za něco samozřejmého. Osobně beru spropitné jako poděkování za vstřícné chování obsluhujícího personálu, za výborné služby. Pokud nejsem spokojen, klidně si nechám vysázet zbytek do koruny.
Pro pingla by bylo asi nejlepší, kdybyste jim dali nejdřív dýžko a pak by věděli, jak se k Vám mají chovat, takhle musí chudáčci odhadovat dle jazyka, kterým mluvíte apod.
Pokud toto chování nemají číšníci předem dané od provozovatele, záleží vždy na konkrétních lidech. Např. v takových Dobřanech je někdy obsluha fain, jindy jste zde vyloženě na překážku (sice jsem tam už dlouho nebyl).
P.S. Pane číšníče Zdeňku, doufám, že se s Vámi a Vám podobným nikdy nesetkám a věřím, že jste v menšině.
Re: PI, (Kychot, 26.04.2010 17:13) celé vlákno | reagovat
Náhodou jsem zabrousil na tenhle několik let starý thread. Musím přiznat, že jsem tam byl kdysi dávno, a pak jsem tam na několik let přestal chodit – z těch důvodů, o kterých tu většinou píšete.
Teprve před pár měsíci jsem našel odvahu k tomu, zkusit tam nakouknout opatrně zase. A to hlavně z toho důvodu, že jsem chtěl opravdu něco k jídlu, tak jsem si říkal, snad mě nevyhodí. Nebyl jsem oblečen zrovna nejlépe, a tak jsem opatrně koukal, jestli za dveřmi nebude vyhazovač. Nebyl, a tak hupky dovnitř. Jídlo bylo slušné, pivo se celkem dalo, personál se choval přiměřeně, obsluha byla rychlá. Berou stravenky gastropass, což je pro mě určité kritérium.

Když jsem to tak prokouknul, zkusil jsem to za týden zase – tentokrát bez jídla. Už jsem byl drzejší, prošmejdil jsem všechny sklepy, usadil se –řekl si o tupláka, zaplatil, odešel – nebyl problém. Takže doba "pivo jen k jídlu" zřejmě je už za námi. Zjistili, že když na to půjdou jinak, budou tam mít za chvíli narváno – a taky že mají, takže na své si přijdou, a pinglové skutečně kmitají.


Při odchodu jsem si všimnul zajímavé nabídky – pivo, které se namarkuje asi do 12:30, je za poloviční cenu. No neber to! Ležák za cenu gambáče v běžné hospodě!

Když se podíváte na cenu sudového piva, je to 24 Kč/litr. Určitě se najde dost z vás, kteří podotknou, že za víc to pivo nestojí. A já si myslím, že stojí. Protože, pánové, to je cena, za kterou se běžné prodává gambáč a jemu podobná piva v sudech. A ve srovnání s ním, klobouk dolů.
Vyhledávání