úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivo pod nejvyšší španělskou horou (IX.)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Největší pivní překvapení, (Tomáš Pícl, 31.10.2014 16:13) celé vlákno | reagovat
Když jsem byl v Katalánsku, tak jsem samozřejmě ochutnával, všemožná piva, co mně síly stačily. Pak jsem narazil na toto pivo a jiné už jsem nechtěl (u ochutnávače mého kalibru je to na pováženou). Velmi příjemně pitelné pivo s příjemnou hořkostí a překvapivě sytou chutí. Jedno z největších pivních překvapení, co jsem kdy zažil, s chutí bych si jich pár koupil, kdybych je u nás sehnal.
"Hvězda"od Damm, (Tomáš Semrád, 11.09.2007 12:22) celé vlákno | reagovat
Ano, Estrella Damm je naprosto vyvážené pivo jak popsal níže Standa, tak, tak. Žádná hvězda, jak ve španělštině zní překlad slova Estrella, to určitě není. Pít na pláži se to však dá, to píšu záměrně, protože právě ve Španělsku je pivo Estrella Damm označováno jako "plážové" pivo:-)
pivo ze Španěl, (Standa Jakoubek, 09.09.2007 21:57) celé vlákno | reagovat
nejsem znalec Španělských piv, jen se mi náhodou dostaly do ruky dvě třetinkový plechovky; jedna byla San Miguel especial; pivo vonělo lehce sladově, chuť byla nevýrazná a přišlo mi, že divně jakoby šimralo na jazyku; celkem vzato, večer by na tom pivu asi vydržet šel, ale záměrně ho vyhledávat nemá smysl.
Druhý vzorek byla Estrella Damm. Pivo popíšu asi takhle - rozlil jsem ho do dvou skleniček (degustovali jsme s kamarádem), sklenicemi jsme pěkně zakroužili, aby se uvolnila vůně, strčili jsme do sklenice frňáky - a NIC ! absolutně žádná vůně; jinak bylo pivo pěkně vyvážené - ve smyslu, že jeho chuť zcela korespondovala s výše popsaným čichovým vjemem; alespoň vím, jak vypadá v reálu ono okřídlené "bez chuti a bez zápachu"
holt ráj, (MirEgg, 30.11.2006 17:31) celé vlákno | reagovat
Na uvedení hesla "náš zákazník, náš pán" do praxe si budeme muset v některých restauracích u nás ještě dlouhou dobu počkat, bohužel...
pár mých odpovědí, (Tomáš Semrád, 30.11.2006 14:10) celé vlákno | reagovat
Co se týká čepování piva před zavíračkou. Jistotu zda se sud dočepuje na druhý den nemá nikdo. Troufám si ale tvrdit, jak jsem to tady tak pozoroval, že ho určitě vyčepovali, jednalo se o KEG 30 l, což je v podstatě 60 piv, jež je reálné za den při takovém množství turistů vytočit. Ale já to napsal s odkazem na to, že tam platí krédo "náš zákazník, náš pán" a přitom většina lidí pila v režimu all inclusive = grátis. A to by se u nás neobtěžoval nikdo z personálu těsně před zavíračkou nějakému "otravovi" čepovat pivo a ještě k tomu zadarmo.
Co se týká záloh na lahve, se šetrností k životnímu prostředí souhlasím, ale vše je v lidech a v osvětě.
A co se týká rychlosti čepování piva, tak pro většinu Čechů je to něco nepochopitelného, avšak musím říct, že i přes tu neuvěřitelnou rychlost čepování se podařilo vesměs pivo s čepicí natočit, to, že pak zakrátko spadla je už věc poněkud jiná...
Každopádně díky za postřehy.
pár mých "adů", (MirEgg, 30.11.2006 12:38) celé vlákno | reagovat
ad rychlost čepování piva. Není to třeba podchlazením a přesycením piva? Takhle to totiž s oblibou dělají v Polsku. A bez pěny (pokud se přecejen povede s pěnou, obsluha ji sama od sebe ochotně vyndá lžící, fuj).

ad čepování před zavíračkou. Pokud měli jistotu, že druhý den ten sud dočepují (nebo měli malý soudek), tak proč ne...

ad zálohy na lahve. Jak šetrné k životnímu prostředí. Osobně jsem rád za tu zálohu za lahve, nevydila by mi ani na plechovky...

ad celý seriál. Skvělý počin! Pokud zase někdy pojedu na Tenerife nebo některý jiný kanárský ostrov, tento seriál budiž mým průvodcem a rádcem!
Tomáši bravo, (Roman Holoubek, 29.11.2006 07:50) celé vlákno | reagovat
Zcela vyčerpávající informace. jak je vidět, prošmejdil jsi zdejší pivní scénu opravdu důkladně. Ani Sherlock Holmes by se nemusel stydět.
Vyhledávání