úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivní kultura Zoigl

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

re: Bavoska jeste dost nebylo, (pavel hrabina, 08.06.2007 18:36) celé vlákno | reagovat
ehm, to byl pokus o vtip. Díky za každý článek o pivech ze zemí, kde je z čeho vybírat.
Bavoska jeste dost nebylo, (honza, 08.06.2007 17:04) celé vlákno | reagovat
tak to Vas musim zklamat, dalsi clanky o Bavorsku budou nasledovat...Holt je to server Svet piva, tudiz rozpravy o rozdilech jednotlivych znacek napriklad rauchbieru se mi jevi jako patricne.

Jinak serveru o ceskem pivu je na ceskem internetu povicero. Vrele muzu doporucit napriklad:

Marek Kodeda - www.pivovary.info
Chody - www.pivni.info
Dost bylo Bavorska, (pavel hrabina, 08.06.2007 14:49) celé vlákno | reagovat
Možná by bylo lepší vyčlenit web Svět našeho českého pivečka. Zde bychom se mohli nerušeně věnovat sálodlouhým diskuzím o rozdílech mezi desítkou Broumovem a Poličkou. Nikdo by nás zde neobtěžoval cizáckými břečkami nepřirozených chutí, které nám potom dlouhé dny leží v žaludku, aniž bychom je třeba kdy pozřeli.
Jinak děkuji za skvělý článek.
Ach ta paměť díl 2., (Zbyněk Holan, 08.06.2007 13:45) celé vlákno | reagovat
No jeho třeba jo, ale Bavorsko a Franky nikoliv...

..."např. takto: obecně se dá říci, že chuť bavorských a zvláště franckých piv je na velmi nízké úrovni, vzhledem k surovinovému základu těchto piv..."
Opovrhovani, (honza, 08.06.2007 12:59) celé vlákno | reagovat
No, pokud me pamet neklame, tak potom, co si tu Petr Z. "dovolil" vyjadrit svuj nazor na porovnani prumerne chuti ceskych a bavorskych piv(ktere vyznelo ve prospech zahranicnich piv), par ctenaru si ho tu "podalo"...
Není to tak, ale naopak !, (Zbyněk Holan, 08.06.2007 12:43) celé vlákno | reagovat
Nevšiml jsem si, že by někdo opovrhoval Bavorskem nebo přímo Franky ! Všiml jsem si však, že někdo opovrhuje Českem a také Rakouskem... jen už si nevzpomenu kdo ?! Ach ta paměť !
Komunální pivovary, (Jiří Jobánek, 08.06.2007 12:24) celé vlákno | reagovat
Díky za vynikající tip!
Není to však zase až taková rarita. V tom některými čtenáři SP opovrhovaném Bavorsku (konkrétně bavorských Franků) je alespoň pět těchto pivovárků. Zmíním alespoň dva, z toho důvodu, že jejich produkty jsou k dostání
KOMMUNBRAUHAUS- NEUHAUS/ PEGNITZ
Typ: märzen. Alc. 5,5%Vol. Stamm. 13,5%. Vynikající, plně sladový, tělnatý, filtrovaný märzen s domácím
charakterem. Pivo z něj čepují ve čtyřech místních hostincích, v jejichž sklepích i dozrává.
/Gaststube G. Döth, Gaststube Reindel. Neuhaus/ Pegnitz/.
KOMMUNBRAUHAUS- SEßLACH Komunální pivovar. Vlastní pivo se pak nechává dozrávat v samotných hostincích.
Čepuje se pouze ve dvou městských hostincíchGasthof Reinwand/.
-DUNKEL HAUSBRAUERBIER
Typ: lager- hlabdunkel- unfiltriert. Vynikající, plný polotmavý ležák.
Potom existují ještě tři pivovary na principu o němž píše Tomáš. Jejich piva jsou ale obtížně k sehnání. Sice se prodávají, ale vše závisí na tom, kdo momentálně vaří. I sortiment je v tomto případě různý. Toto je ale skutečně echte kommuna:-)). Ještě jednou děkuji Tomášovi za skvělý tip. Je vidět, že bavorská pivní kultura je trochu jinde než ta naše.

Prima !, (Zbyněk Holan, 08.06.2007 11:05) celé vlákno | reagovat
Děkuji za článek - pro mě úplně nové informace ! Velmi zajímavá a sympatická tradice.
zajímavý článek, (Zbyněk Melichar, 08.06.2007 11:05) celé vlákno | reagovat
a možná i inspirace... když si vezmu, že do Chebu tak jednou za čtvrt roku jezdím... a kolikrát nevím, co v sobotu dělat (manželka tam má rodiče)
12
Vyhledávání