úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivní kultura Zoigl

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Komunální pivovary, (Jiří Jobánek, 08.06.2007 12:24) celé vlákno | reagovat
Díky za vynikající tip!
Není to však zase až taková rarita. V tom některými čtenáři SP opovrhovaném Bavorsku (konkrétně bavorských Franků) je alespoň pět těchto pivovárků. Zmíním alespoň dva, z toho důvodu, že jejich produkty jsou k dostání
KOMMUNBRAUHAUS- NEUHAUS/ PEGNITZ
Typ: märzen. Alc. 5,5%Vol. Stamm. 13,5%. Vynikající, plně sladový, tělnatý, filtrovaný märzen s domácím
charakterem. Pivo z něj čepují ve čtyřech místních hostincích, v jejichž sklepích i dozrává.
/Gaststube G. Döth, Gaststube Reindel. Neuhaus/ Pegnitz/.
KOMMUNBRAUHAUS- SEßLACH Komunální pivovar. Vlastní pivo se pak nechává dozrávat v samotných hostincích.
Čepuje se pouze ve dvou městských hostincíchGasthof Reinwand/.
-DUNKEL HAUSBRAUERBIER
Typ: lager- hlabdunkel- unfiltriert. Vynikající, plný polotmavý ležák.
Potom existují ještě tři pivovary na principu o němž píše Tomáš. Jejich piva jsou ale obtížně k sehnání. Sice se prodávají, ale vše závisí na tom, kdo momentálně vaří. I sortiment je v tomto případě různý. Toto je ale skutečně echte kommuna:-)). Ještě jednou děkuji Tomášovi za skvělý tip. Je vidět, že bavorská pivní kultura je trochu jinde než ta naše.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání