úvod
homepage

Komentáře

článku: Ze zápisníku čističe trubek (4.)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

To Martin Štros, (Roman Holoubek, 19.07.2007 08:23) celé vlákno | reagovat
Myslíte U Drsnejch?
Je tam ale příliš malá výtoč a v Café Šlechta jsme se s majiteli na další spolupráci nedohodli. A další místo jsem doposud nenašel.
Takže to vypadá, že budu muset z Prahy ustoupit. Ekonomicky neunesu zavážení pár sudů do jedné hospody na vzdálenost 380+380 km.
pěna na pivu, (Tomáš Semrád, 18.07.2007 14:58) celé vlákno | reagovat
Nakonec přeci co by to bylo za pivo bez pořádné husté bílé čepice. Nyní mám na mysli poctivý český ležák, ne např. piva typu "ale", kde je co se týká pěny je to trochu o něčem jiném.
dobré pivo pění, (Martin Štros, 18.07.2007 00:23) celé vlákno | reagovat
Stejné je to tady u Bona v Praze. Hostinštní jsou už naučení točit jen limonádu zvanou gambáč.
To Tomáš, (Chody, 17.07.2007 18:50) celé vlákno | reagovat
Jo, takhle se to dělá. Kdysi jsem šel na vesnický bál, kde točili G10 a Herold 14. Všechny jsem navnadil, že si dáme Herolda. Nakonec strašně pěnil, tak si ostatní dali G a jen já trval na Heroldovi. Výčepní byly příbuzné budoucí manželky, takže to skončilo tak, že jsem si ho točil sám. Po pár pivech už tolik nepěnil ...
pění........., (Tomáš Semrád, 17.07.2007 13:49) celé vlákno | reagovat
Zrovna v neděli jsem na vlastní oči zažil problémy s pěnivostí piva. Regionál pěnil, za to Gambáč, ten byl v pohodě.
Takže místo toho, aby personál problémy řešil, všem dotyčným co chtěli Vyškov zcela zřetelně a důrazně řekl, že místní pivo neskutečně pění (narozdíl od G, které je v tomto ohledu úplně v pohodě) a že budou hodně dlouho čekat, než jim ho natočí. Vesměs všichni si to v tom vedru rozmysleli, ovlivněni negativně dopředu obsluhou a dali...víte co? Takže asi jen já trpělivě čekal na Vyškov. I přes poměrně dlouhou čekací dobu jsem však posléze nelitoval.
Takže, vážený personále občerstvení U Libuše na koupališti v Lulči, provozovateli tohoto zařízení, pane Chlupe, měl byste si možná přečíst právě tento návod, jak odstranit nadměrnou pěnivost, s největší pravděpodobností způsobenou díky Vám a né vykládat něco o špatné kvalitě vyškovského piva a nemístně ho hanit!
pokračuj :-), (havros, 03.11.2006 23:51) celé vlákno | reagovat
Tak co Miloši,budeš pokračovat ???
pokračovat ;-), (Martin Štros, 24.10.2006 21:45) celé vlákno | reagovat
přimlouvám se za to, aby Miloš pokračoval, až bude mít zase o čem psát a podle mě určitě bude o čem.
dík, (franta, 24.10.2006 05:14) celé vlákno | reagovat
Velmi zajímavý článek, člověk by neřekl, že v kousku pivní trubky jsou tyto fígle. Potom jsou mi jasné problémy pivních prodejců "G" a podobných piv, na různých poutích.
Ahoj
výborné, (havran, 23.10.2006 14:46) celé vlákno | reagovat
myslim že i jako spisovatel by z tebe byl dobrý(alespoň o pivni problematice).radil bych pokračovat.člověk je zas o něco chytřejší. :-)
Díky "Miloši", (Roman Holoubek, 23.10.2006 11:50) celé vlákno | reagovat
Tento článek, nebo ještě lépe celou sérii článků, by měli všichni pivomilci nosit sebou do hospod. A pokud si jejich hostinský stěžuje, (třeba zrovna na pěnivost), tak mu říci, že chyba je velmi pravděpodobně u něj a není v pivu.

Nedávno jsem mluvil s hostinským, který mění regionální pivo za G. Přiznal, že dostane peníze, ale zároveń dopověděl, že to současné pivo poslední dobou moc pěnilo a chlapi si stěžovali. A že už se všichni těší na Gambrinus.
Jak to, že mu špatně pěnilo až poslední dobou? BYL TO ZÁMĚR, NEBO NÁHODA?
Vyhledávání