Komentáře
článku: Dalešice – Zakončení pivovarské sezóny
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 | 3 |
Zobrazit komentáře:
podle času
O pivo z ČH mi v tomto případě vůbec nejde, už jsem to psal, to je každého věc, co mu chutná či nechutná. Co člověk to názor, je jedno zda ČH, Dalešice či další...
Ale tady už padlo na oba pány pár zásadních dotazů, avšak jejich odpovědi stále nikde. Nebo ty jseš snad jejich mluvčí? Když mají tolik kritiky ke všemu a všem, tak ať ji zde svými argumenty obhájí. A když už jsme u té kvality piva z ČH, fakt by mě zajímal jejich fundovaný pohled na věc. Pakliže oni vůbec nějaký mají... Pochybuji zda v tom pivovaru byli...Když jsou to takoví odborníci (nebo jen dobří pisálci), ať ukáží co to je konstruktivní kritika. To, že pivo někomu nechutná, ještě neznamená, že je to špatné pivo. A příspěvek typu "ČH je dnes tzv:" pivo z nouze " možná tak při posledním tažení v poušti Gobi", to o jejich úrovni fakt svědčí... Jen tak matně si vzpomínám, když tady nějaký čtenář napsal podobně ubohou kritiku na kvalitu německých piv, jak se do něj hošíci od Flédy pustili s podrobným referátem a a a...a teď se jaksi snížili na podobně nízkou úroveň. No teda...
To, že někdo píše do Kvasného průmyslu je sice hezká věc, ale tam píše řada lidí, to mě má jako utvrdit o jejich kvalitách? Potom co tady oba předvádí vlastně o jejich "odborné" úrovni po jisté době tak trochu začínám pochybovat...
Ale tady už padlo na oba pány pár zásadních dotazů, avšak jejich odpovědi stále nikde. Nebo ty jseš snad jejich mluvčí? Když mají tolik kritiky ke všemu a všem, tak ať ji zde svými argumenty obhájí. A když už jsme u té kvality piva z ČH, fakt by mě zajímal jejich fundovaný pohled na věc. Pakliže oni vůbec nějaký mají... Pochybuji zda v tom pivovaru byli...Když jsou to takoví odborníci (nebo jen dobří pisálci), ať ukáží co to je konstruktivní kritika. To, že pivo někomu nechutná, ještě neznamená, že je to špatné pivo. A příspěvek typu "ČH je dnes tzv:" pivo z nouze " možná tak při posledním tažení v poušti Gobi", to o jejich úrovni fakt svědčí... Jen tak matně si vzpomínám, když tady nějaký čtenář napsal podobně ubohou kritiku na kvalitu německých piv, jak se do něj hošíci od Flédy pustili s podrobným referátem a a a...a teď se jaksi snížili na podobně nízkou úroveň. No teda...
To, že někdo píše do Kvasného průmyslu je sice hezká věc, ale tam píše řada lidí, to mě má jako utvrdit o jejich kvalitách? Potom co tady oba předvádí vlastně o jejich "odborné" úrovni po jisté době tak trochu začínám pochybovat...
Jo jo, Tome, tomu rikam konstruktivni prispevek...co Ti vic vadi: ze se tu vyjadruji kriticky o ceskem pivu obecne, nebo ze se pustili i do piva z Cerne Hory?
Jinak oba pisi uz nejaky cas (tedy v radu let)pro casopis Kvasny prumysl9coz se myslim nebude zde prit, ze je nejprofesionalnejsi periodikum u nas) o pivnich kategoriich. To je vlastne duvod, jak jsem se k nim dostal ja. A myslim, ze o pivnich kategoriich toho u nas vi dost, nechci zamerne napsat ze nejvic...
Jinak oba pisi uz nejaky cas (tedy v radu let)pro casopis Kvasny prumysl9coz se myslim nebude zde prit, ze je nejprofesionalnejsi periodikum u nas) o pivnich kategoriich. To je vlastne duvod, jak jsem se k nim dostal ja. A myslim, ze o pivnich kategoriich toho u nas vi dost, nechci zamerne napsat ze nejvic...
Největší frajeři jsou vždycky ti, co zkritizují kdeco a kdekoho, ale když mají dodat jasné argumenty, jaksi je nemají a na otázky neodpovídají...Zvláštní způsoby a manýry. Pánové, vy máte absolutně na vše kritiku, ať se to týká kvality piva, způsobu čepování, ošetření v té či oné provozovně, atd. atd., zkrátka na vše. Když 9 lidí řekne ano, vy musíte říci ne a naopak. Sice nevím co jste zač, avšak kritizovat a hanit dokáže kdejakej čičmunda. Kromě toho, že sem píšete příspěvky, to však i mnoho dalších, jste zatím v pivní branži nic konkrétního nedokázali, abyste mohli být takto kritičtí, nebo máte nějaké hmatatelné důkazy? O vás se musí pivní média přímo mlátit jací jste borci, řekl bych vyložení aspiranti do pivních encyklopedií....
tak si někdy říkám jestli p.Žalio jen tak provokuje nebo je to u něj čistá demagogie.S Č.Horou z poslední doby zkušenost nemám ,ale tak zlý to snad nebude.Trochu pokory by neškodilo.V Dalešicích jsem byl 30.6 na slavnostech a nemůžu říct ,že bych pil (z kelímku ,prý málo sklenic) nepitelný patok. Spíš lepší průměr ale i tak pro běžnýho pivaře zvyklého na G a podobně příjemná změna. Asi mají na víc ,ale respektuju je za to co dokázali.To není jen hospoda s domácky ukutanou varnou ,ale plnohodnotnej pivovarskej areál s úžasnou atmosférou.Zmiňovanej hotel je dobrej krok k dalším příjmům a celkem zapadá.Majitelé pivovaru jinak architekti z Třebíče ,který se zaměřujou převážně na renovace památek asi ví co dělaj. Když jsem se před cca 12 lety prodíral kopřivama v totálně zdevastovaným areálu tak ani v nejbujnějším snu by mě nenapadlo ,že tady budu ještě někdy pít pivo.Takže velkej respekt a myslím i příklad pro nějaký následovníky.
Pánové J.J. & P.Ž., co vám tedy KONKRÉTNĚ vadí na černohorském pivu? Já na něm nic tak děsivého neshledal (spíš naopak), věděl bych o jiných odstrašujících případech...
Ke kvalitě Dalešického piva:
Do Dalešic jezdím pravidelně od července 2003 - krátce po znovuotevření pivovaru, kdy vařil pivo J. Kotýnek. Napsal jsem tehdy dokonce článek na Svět piva a atmosféru pivovaru i pivo samotné jsem si oblíbil natolik, že jsem měl důvod vracet se znovu a znovu. Rozhodně mě tedy není považovat za nějakého zavilého odpůrce místního piva.
Počátkem května t. r. jsem byl ovšem při své poslední návštěvě překvapen podstatným poklesem jeho kvality (předtím jsem navštívil pivovar v Oslavanech a při srovnání obou vyšly Oslavany podstatně lépe). (A raději ponechám bez většího komentáře právě dokončovanou nevhodnou a nevkusnou ubytovací přístavbu v jinak architektonicky hodnotném areálu dalešického pivovaru).
Nezanevřel jsem nicméně na Dalešické a před koncertem Rolling Stones 22. 7. t. r. jsem dovlekl své dva kamarády od nádraží až do Solniční. Litoval jsem toho po prvním loku Dalešické 11°. Cítil jsem v ní výraznou kyselou, ačkoliv pivo s největší pravděpodobností nebylo zkažené. Nedopil jsem ani první kus a přešel k výrazně lepší Svijanské 13°.
Doufám, že kvalitu Dalešického čekají lepší zítřky než je dnešek.
Pivu zdar ale zmar G
Petr Vácha
Do Dalešic jezdím pravidelně od července 2003 - krátce po znovuotevření pivovaru, kdy vařil pivo J. Kotýnek. Napsal jsem tehdy dokonce článek na Svět piva a atmosféru pivovaru i pivo samotné jsem si oblíbil natolik, že jsem měl důvod vracet se znovu a znovu. Rozhodně mě tedy není považovat za nějakého zavilého odpůrce místního piva.
Počátkem května t. r. jsem byl ovšem při své poslední návštěvě překvapen podstatným poklesem jeho kvality (předtím jsem navštívil pivovar v Oslavanech a při srovnání obou vyšly Oslavany podstatně lépe). (A raději ponechám bez většího komentáře právě dokončovanou nevhodnou a nevkusnou ubytovací přístavbu v jinak architektonicky hodnotném areálu dalešického pivovaru).
Nezanevřel jsem nicméně na Dalešické a před koncertem Rolling Stones 22. 7. t. r. jsem dovlekl své dva kamarády od nádraží až do Solniční. Litoval jsem toho po prvním loku Dalešické 11°. Cítil jsem v ní výraznou kyselou, ačkoliv pivo s největší pravděpodobností nebylo zkažené. Nedopil jsem ani první kus a přešel k výrazně lepší Svijanské 13°.
Doufám, že kvalitu Dalešického čekají lepší zítřky než je dnešek.
Pivu zdar ale zmar G
Petr Vácha
Tak nevím Tomáši, jestli nejste ironik:). S příchodem mosteckého sládka do Dalešic vznikl nepitelný patok- mimochodem není se čemu divit, pokud si pamatujete chuť mostecké břečky.
Jirka Kotýnek, který ještě vařil výborné dalešické, by se musel v Japonsku obracet, kdyby slyšel Váš názor.:)
A způsob ošetření a čepování piva v Zelené Kočce? No Comment..
ČH je dnes tzv:" pivo z nouze " možná tak při posledním tažení v poušti Gobi.
Ale proti gustu...:)
Jirka Kotýnek, který ještě vařil výborné dalešické, by se musel v Japonsku obracet, kdyby slyšel Váš názor.:)
A způsob ošetření a čepování piva v Zelené Kočce? No Comment..
ČH je dnes tzv:" pivo z nouze " možná tak při posledním tažení v poušti Gobi.
Ale proti gustu...:)
Problém bude asi v tom, že žádné názory na nikoho přenášet nechci a pivně někoho vychovávat rovněž ne. Je to každého věc co pije.
Jen malý dodatek pivo na víno skutečně nepiji "Bier nach Wein das macht nur Schwein"
Proč tolik hněvu? Nechápu?
Jen malý dodatek pivo na víno skutečně nepiji "Bier nach Wein das macht nur Schwein"
Proč tolik hněvu? Nechápu?
Tak tak, různi lide maji různe nazory...avšak někteří si o sobě myslí, že jen oni jsou ti správní pivní kingové a vyvolení, co sežrali veškerou pivní moudrost a mají patent na pivní osvětu. To, že se o pivo někdo intenzivně zajímá 15 let, ještě pro mě není záruka 100% pravdy a fundovanosti a na prdel si z toho nesednu. Trochu skromnosti by to chtělo. Názory se dají přenášet na lidi i jiným způsobem, než tady předvádějí tito pánové. Už se mně ta jejich nadřazenost, světovost, sebestřednost a arogance včetně černobílého vidění pivního světa začíná zajídat a odmítám nadále svými diskusními příspěvky zde jim pro jejich se předvádění dělat živnou půdu. Takto být pivně vychováván nepotřebuji a jimi ani nechci.
Promiňte pane Jiří Jobánku, ale hodnotit chuť jakéhokoliv piva po vypití zásoby vína, jaksi pivní znalec, za něhož se považujete, běžně nedělá. To byste měl přeci vědět. A ještě se divím, když jste ve svých názorech na české pivo tak razantní, proč si ho jdete i v nouzi vůbec koupit, když dopředu víte, že...Proč tím vlastně ztrácíte čas? Tomu nerozumím, z nouze? Když něco nechci proto a proto, pak si to nedám, ani v nouzi nejvyšší, pak jsem frajer a zásadový člověk, ale takto mi to připadá jako laciný marketing...
Promiňte pane Jiří Jobánku, ale hodnotit chuť jakéhokoliv piva po vypití zásoby vína, jaksi pivní znalec, za něhož se považujete, běžně nedělá. To byste měl přeci vědět. A ještě se divím, když jste ve svých názorech na české pivo tak razantní, proč si ho jdete i v nouzi vůbec koupit, když dopředu víte, že...Proč tím vlastně ztrácíte čas? Tomu nerozumím, z nouze? Když něco nechci proto a proto, pak si to nedám, ani v nouzi nejvyšší, pak jsem frajer a zásadový člověk, ale takto mi to připadá jako laciný marketing...
Díky za podrobnou cestu k Želivskému, snad budu mít štěstí... Když Želiv zrovna nebude, tak si spravím náladu u Richarda... :-)
Zajímalo by mě příchodem kterého sládka se pivo v Dalešicích zlepšilo? Už tam mají od odchodu Jirky Kotánka co já vím čtvrtého. Jirka Kotýnek vařil skvostné pivo, zvláště jeho příležitostné polotmavé 13° k příležitosti zabíjačky byly nezapomenutelné. I on sám svojí osobností a naturelem přispíval, v tom nejlepším slova smyslu, k životu a image pivovaru.
Jinak k ČH už se raději vyjadřovat nebudu, ale jedno pozitivum tu je a to pivo 1530.
Jasně nejlepší vino je krabice "Král vinohradu", jak jinak...Jiné bych ani nepil, je naše a poctivé.
Jinak k ČH už se raději vyjadřovat nebudu, ale jedno pozitivum tu je a to pivo 1530.
Jasně nejlepší vino je krabice "Král vinohradu", jak jinak...Jiné bych ani nepil, je naše a poctivé.
to vis Tome, ruzni lide maji ruzne nazory...
Me treba taky rekneme stvalo, ze se tu poplacavalo po ramenou, jak je to cesky pivo dobry, hlavne z tech mensich pivovaru. Protoze tam se vzdy a za kazdych okolnosti dela jen dobre pivo. Na rozdil od tech velkych pivovaru, kde se pivo jen przni, ze...jo, jsem rad, ze se nazory diverzifikuji...
A clanky o zahranicnich pivech jsou tu proto, ze se tenhle server jmenuje svet piva. Ale toho jsi si uz nejspis vsimnul...
Me treba taky rekneme stvalo, ze se tu poplacavalo po ramenou, jak je to cesky pivo dobry, hlavne z tech mensich pivovaru. Protoze tam se vzdy a za kazdych okolnosti dela jen dobre pivo. Na rozdil od tech velkych pivovaru, kde se pivo jen przni, ze...jo, jsem rad, ze se nazory diverzifikuji...
A clanky o zahranicnich pivech jsou tu proto, ze se tenhle server jmenuje svet piva. Ale toho jsi si uz nejspis vsimnul...
To Tomáš Kroupa.
Želiv na Petrově čepují v čajovně a prodejně klášterních produktů Benedictus.Je to snadno dohledatelné.Já chodím přes Zelný Trh a ulicí Petrskou,po levé straně je průjezd.A to je ono.Při mé poslední návštěvě měli na čepu Želiv i Strahov.Ale může se stát,že Želiv nebude...
Pánové,nemá někdo informace,jaké pivovary přislíbily účast na letošním Veletrhu malých pivovarů v Dalešicích?
Želiv na Petrově čepují v čajovně a prodejně klášterních produktů Benedictus.Je to snadno dohledatelné.Já chodím přes Zelný Trh a ulicí Petrskou,po levé straně je průjezd.A to je ono.Při mé poslední návštěvě měli na čepu Želiv i Strahov.Ale může se stát,že Želiv nebude...
Pánové,nemá někdo informace,jaké pivovary přislíbily účast na letošním Veletrhu malých pivovarů v Dalešicích?
Co se týká té kritiky, mám naprosto stejný pocit, že se na těchto stránkách začalo v poslední době na adresu českého a moravského piva opravdu hodně kritizovat, shodou okolností co dva nejmenovaní pánové tady začali šířit světovou pivní osvětu všem "pivním tuzemským zabedněncům", co mají rádi česká piva. Už je to z jejich strany obehraná písnička, měl jsem o nich jiné mínění, ale poslední dobou začínám nabývat pocitu, že si tady dělaj tak akorát auru pivních světoběžníků, kteří toho pivně zcestovali a teď to potřebují někde prodat, i ten prodej však musí mít úroveň!
Mimochodem co se týká těch Dalešic, já si je dal v posledním 14 dnech několikrát (a různé druhy) v "Zelené kočce", a spokojenost veliká, mám zrovna ten pocit, že s příchodem nového sládka se pivo právě naopak dost rapidně zlepšilo, ale asi nejsem ten správnej odborník (to posuzovat), co si raději vezme víno a v nouzi veliké si přece jenom jde koupit to pivo, aby se po jeho vypití utvrdil v tom, že to stejně stojí za hovno, tak jak si myslel a pak to tady ještě zdůrazní....Doufám, že to aspoň nebylo víno z krabice.
Hoši co tady v této zemi ještě pivně pohledáváte, když to tady stojí za hovno! Ještě, že jsou i stránky Chodyho a Marka Kodedy!
Mimochodem co se týká těch Dalešic, já si je dal v posledním 14 dnech několikrát (a různé druhy) v "Zelené kočce", a spokojenost veliká, mám zrovna ten pocit, že s příchodem nového sládka se pivo právě naopak dost rapidně zlepšilo, ale asi nejsem ten správnej odborník (to posuzovat), co si raději vezme víno a v nouzi veliké si přece jenom jde koupit to pivo, aby se po jeho vypití utvrdil v tom, že to stejně stojí za hovno, tak jak si myslel a pak to tady ještě zdůrazní....Doufám, že to aspoň nebylo víno z krabice.
Hoši co tady v této zemi ještě pivně pohledáváte, když to tady stojí za hovno! Ještě, že jsou i stránky Chodyho a Marka Kodedy!
Nezdá se Vám že se tady poslední dobou víc kritizuje než chválí? Já teda mám černohorská piva rád a točená nefiltrovaná 11 na loňské pivní pouti byla vynikající. Doufám že bude i letos...
Musím se Černé Hory zastat, minulý týden se mi poštěstilo v Blatné ochutnat točeného Kvasara a musím říct, že je to excelentní pivečko a produkci Černé Hory považuji za nejlepší na celé Moravě (z průmyslových pivovarů).
Chystám se 8.9. do Brna, rád bych zaběhl (mimo jiné) na točenou Želiv na Petrov. Je toto místo snadno dohledatelné - případně bylo by možné upřesnit, kde přesně se výčep nachází?
Díky...
Díky...
Teda taky nechápu, co je na ČH dobrého. Asi před 14 dny jsem si z nouze na chalupě koupil Páter a Ležák, jelikož mi došla zásoba vína. Podruhé už takovou hloupost neudělám a budu radši o vodě. Podobně tak i u Dalešického piva již nějaký čas postrádám další důvod k jeho konzumaci. Od té doby co ho nevaří Jirka Kotýnek (toho času vaří v Japonsku), tak šla kvalita propastně dolů. Právě to je ten trend, který se mi u naších piv nelíbí.
...to je věc názoru a chuti, rozhodně je jakékoliv pivo z ČH lepší než Gambrinus, který tam je na přítoči k Pilsner Urquellu, o tom nepochybuji!!!!!
1 | 2 | 3 |
Vyhledávání
Ale tentorát i mě by zajímalo,co je na ČH tak špatného?