úvod
homepage

Komentáře

článku: Listy moravskoslezské proti nadnárodním pivovarským gigantům

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

Nepřátelé dobrého (kvalitního) piva, (Zbyněk Holan, 14.09.2006 11:38) celé vlákno | reagovat
EU, HGB a CKT!!!

P.S. co se týče CKT, proti nim mám jen jednu výtku a to .....je lehce zneužitelná. Bohužel mnoho lidí je slabých a když mohou něco zneužít, tak to udělají. Zvláště nese-li to zisk. Jinak si myslím, že CKT je dobrá věc, když by ji nikdo nezneužíval....ale protože se tomu nedá zabránit, tak ji vidím také jako nepřítele dobrého (kvalitního) piva.

O EU a HGB to platí 100%ně.
Vůbec to není radikální, (Zbyněk Holan, 14.09.2006 11:18) celé vlákno | reagovat
Nepřijde mi to ani trochu radikální. Je to souhrn postřehů autora na dění na pivním trhu. Vše co je napsáno souhlasí...bohužel!!! Zvláště požadavky EU na snížení surovinové náročnosti mě neuvěřitelně se... Čím více bude takových článků, tím lépe. Zvláště je potřeba, aby zasáhly co nejširší veřejnost!
Dobre, (Njorloj, 14.09.2006 11:13) celé vlákno | reagovat
Dobre se do toho pustil, tleskam, osveta je totiz jedna ze zbrani, proti velkochemickam a jejich penezum - verim, ze nahlodal spoustu lidi, protoze i v davu se najdou myslici lidi a ne ze ne - je dobre ze se neco takoveho objevuje i ve "vseobecnych" mediich...

Ta odpoved od toho managera bramborarny je exklusivni, rekl toho mnoho, zaobalil to odbornym slangem a jaksi mimo to zapomel odpovedet na otazku - jako mluvci svou kvalitu ma, to jo...
jo jo jo, (petr, 14.09.2006 10:50) celé vlákno | reagovat
nezbyva nez souhlasit se vsim co je vyse napsano. Pan Jarosek ma odvahu napsat to co my ostatni si jen tise suskame. Diky. Je potreba nekdy trosku "donkichotovsky" zvednout hlas a dat najevo ze tu jsou lide. kteri vedi jak se veci maji a neni jim to lhostejne. Ono se sice nic moc nezmeni, giganti dale budou chrlit hektolitry "piva", ktere budou "cesky Pepici" do sebe lejt a pochvalovat si jak mame nejlesi "ceske pivo" na svete, ale aspon se tu a tam nekdo ozve. Jeste jednou dik takovym Don Quiotum!
A co se Bruselu tyce, muzou nas "zachranit" jen politici, takze ......?
P.S. Vjscorpio:Dubicky? Kde to je? vice informaci, prosim!!!
Jarošek do toho jde velmi dobře, (Chody, 14.09.2006 09:23) celé vlákno | reagovat
Jen technická - "pivo měli chránit stejně jako Francouzi pivo". Nemělo by tam být "jako Francouzi víno"
Jinak bych ještě citoval z článku Radegast je takový, jaký ho chtějí zákazníci, kde zazněla otázka:
"Užíváte technologii HGB?" a odpověď na ni: „HGB je osvědčenou technologií, užívanou všemi moderními pivovary a má dlouhodobou tradici i v našich pivovarech."
Co to je poctivé pivo?, (milan, 14.09.2006 09:15) celé vlákno | reagovat
Velké mezinárodní producenti, kteří pro výrobu piva používají CKT,HGB a další podobné novoty, vždy tvrdí, že běžný spotřebitel nemůže poznat rozdíl mezi pivem vyrobeným klasickým způsobem a jejich urychleným výrobkem. Myslím, že pivař je zpočátku, při zahájení takovéto výroby, napájen mícháním "nového" a "starého" piva, zpočátku převažuje klasika, poté pomalu přechází v zvýšení poměru "nového " piva. Pakliže se toto děje v řádech měsícú, konzument se lehce do nového výrobku vpije. Na rozdíl příjdete jen v případě, kdy Vám dají jako např. v Prazdroji na závěr prohlídky ochutnat 2dcl piva vařeného klasicky a ležícího v dřevěných ležáckých sudech. A že to je sakra rozdíl zejména v hořkosti. Nezapoměl např. Staropramen na svou asi 3 roky starou reklamní kampaň o 70 či snad 80 denní době zrání svého ležáku? Dnes je vše jinak a nejlepší je pivo z CKT...
No vidím to jsko trefu do černého !, (Vjscorpio, 14.09.2006 07:36) celé vlákno | reagovat
Můj dojem je, že konečně někdo bez servítek poukázal na to, že česká pivní kultura v srdcích českých pivařů nebo spíš milovníků tohoto moku neupadá, za to kultura výroby piva a heslo "české pivo" upadá mílovými kroky za zvuku afrických bubnů. Dnes pod direktem nadnárodních společností se pivař ani nedozví co pije protože logo piva mu nemůže ani napovědět, kde má pivo místo vzniku, když SAB vaří vše a všude :-). Přiznávám jsem nakloněn poctivému pivu z mikro a malých pivovarů s osobitou chutí a tak můj názor je asi zavádějící ale přijde mi, že postupy velkých obchodních řetězců a ruku v ruce i velkých pivovarů klamou zákazníka a chuťový požitek nepřinášejí žádný pokud si je nepodáte podchlazené. Bohužel můžu jen žehrat, že pocházím z kraje, kde mám tu smůlu a speciality z mikropivovárků si nemám šanci dopřát, žádný v dosahu 60 km není (možná je vyjímkou domácí pivovárek v Dubičkách, nicméně toto pivo jsem ještě neměl šanci ochutnat). Tak jen více kritiky, ta vždy přináší ovoce a podporu mikro a malým pivovarům.
12
Vyhledávání