úvod
homepage

Komentáře

článku: Listy moravskoslezské proti nadnárodním pivovarským gigantům

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Co to je poctivé pivo?, (milan, 14.09.2006 09:15) celé vlákno | reagovat
Velké mezinárodní producenti, kteří pro výrobu piva používají CKT,HGB a další podobné novoty, vždy tvrdí, že běžný spotřebitel nemůže poznat rozdíl mezi pivem vyrobeným klasickým způsobem a jejich urychleným výrobkem. Myslím, že pivař je zpočátku, při zahájení takovéto výroby, napájen mícháním "nového" a "starého" piva, zpočátku převažuje klasika, poté pomalu přechází v zvýšení poměru "nového " piva. Pakliže se toto děje v řádech měsícú, konzument se lehce do nového výrobku vpije. Na rozdíl příjdete jen v případě, kdy Vám dají jako např. v Prazdroji na závěr prohlídky ochutnat 2dcl piva vařeného klasicky a ležícího v dřevěných ležáckých sudech. A že to je sakra rozdíl zejména v hořkosti. Nezapoměl např. Staropramen na svou asi 3 roky starou reklamní kampaň o 70 či snad 80 denní době zrání svého ležáku? Dnes je vše jinak a nejlepší je pivo z CKT...
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání