úvod
homepage

Komentáře

článku: Weizenbock.cz

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

Stout, (Roman Holoubek, 13.02.2007 20:18) celé vlákno | reagovat
"Stout" z Budějic - mě tedy moc chutnal. Tak jako "Stout" od Antéňáka. Ale snad nejlepší Stout - tentokrát opravdový od Franty Richtera z Bulovky - tak ten skutečně neměl chybu. Mlask. O dalších z českých luhů a hájů nevím.
Omluva, (Tomáš Semrád, 13.02.2007 17:12) celé vlákno | reagovat
Omlouvám se, já měl samozřejmě na mysli Vladimíra. Mimochodem, když tam začal Svaťa Strava dávat svého "Oldříška", tak se to pilo zpočátku velmi málo s takovou nedůvěřivostí, avšak teď to tam myslím a jak slyším pěkně valí. Jestli to tak půjde dál, bude mít Svatík co dělat, aby to stíhal...Na druhou stranu perfektní vysvědčení jeho práce! Svaťo pokračuj!
Dnes se mě ptal kámoš, kterej už je tam díky Oldřichovi štamgast, jestli se nepřipravuje nějaká věrnostní karta pro příznivce piva z Blučiny :-), že by o ni rozhodně měl zájem, naposledy jich tam dal 7 a nemohl si to vynachválit, tak mu zachutnalo!
Ad budějovický stout nestout, celkem mě mrzí, že jsem ho nestihl ochutnat, hodně by mě zajímala jeho stoutovská "spodně kvašená" chuť. Rozhodně se tento nevšední pokus dá kladně hodnotit
re, (Zbyněk Melichar, 13.02.2007 16:19) celé vlákno | reagovat
Oldřich je tmavá 18° (ochutnall jsem ve čtvrtek - báječná chuť)
o víkendu by měl být Vladimír světlá 22°
Stout ze Samsona, (honza, 13.02.2007 16:12) celé vlákno | reagovat
Pokud se nepletu, tak to bylo spodne kvasene pivo, takze takovy stout nestout, i kdyz tusim ze 18,19. Takze vlastne imperial zalezitost.

Neni Oldrich 18?
Stout, (Tomáš Semrád, 13.02.2007 15:39) celé vlákno | reagovat
"...A už jste snad slyšeli, že by i byť restaurační pivovar uvařil stout?
Mám takový pocit, že stout dělal svého času Měšťanský pivovar České Budějovice alias Samson...Ale každopádně vynikající stout dělá Svaťa Strava z Blučiny, ten teda nemá chybu! Kdo ho zkusil, musí potvrdit, v pátek chci jít vyzkoušet jeho 22% Oldřicha...
Weizenbock.cz II., (Zbyněk Holan, 11.01.2007 16:08) celé vlákno | reagovat
Ochutnal jsem ho v PKK a vůbec mi nechutnal, to je poprvé, co mi pivo z projektu ".cz" nechutná. Oproti prvnímu je to úplně jiné pivo. Opravdu nakyslé jako lambic, ale s velmi nepěknou vůní, asi jako jabčák, pil jsem ho 3x abych mu dal šanci (vždy jiný den) ale nakonec jsem ho dopil až s vhozeným citrónem, abych necítil tu vůni. Hodnotím 6,5 ze stupnice 1 až 10 (1 božské, 10 naprosto nepitelné), pro srovnání prvního jsem hodnotil 3,5....!
Weizenbock.cz opět na scéně II, (Petr Sitař, 04.01.2007 23:08) celé vlákno | reagovat
Dnes 4.1.2007 v 20:30 byl Weizenbock.cz naražen na 4. pípě v První pivní tramway. Je ho 50 l a rozhodně nějakopu tu dobu (zítra) vydrží!
Weizenbock.cz opět na scéně, (Jiří Jobánek, 28.12.2006 13:56) celé vlákno | reagovat
Weizenbock.cz opět na scéně
S potěšením musím konstatovat, že v projektu Svět piva bylo opět uvařeno vynikající pivo.
Již podruhé je to weizenbock.
Osobně jsem ozkoušel v sousedním Bavorsku piva typu weizenbock na několik desítek.
V tomto stylu je rozpětí chuťové škály skutečně velmi výrazné. Pohybuje se od tmavých výrazně sladových s náznaky karamelu s uklidňujících charakterem (např. Aventinus), přes výrazně alkoholové a bohatě ovocné (např. Erlangen) až k trpkým typům (Missen).
V tomto směru se Weizenbock.cz směle může postavit vedle těch z Bavorska.
Byl jsem tímto pivem naprosto unešen.
Navíc mě velmi příjemně překvapila ostrá a trpká příchuť připomínající až piva typu lambic.
Pivo se i přes svojí sílu pije velmi lehce a nelze zůstat u jedné sklenice.
Mám pocit, že Honza se zmiňoval, že by toto pivo mohlo sloužit i za základ jeho budoucího Framboise. No myslím, že by to mohlo být velmi chutné, rád se nechám překvapit.
Jediný nedostatek vidím v tom, že bylo navařeno v zimě a ne v létě.
Pro Honzu Kočku i Honzu Šuráně musím vyjádřit uznání a povzbudit je do dalšího vaření.
Proto neváhejte v Brně na Flédě jej dosud čepují- 0,5l za 30,-Kč
omlouvám se za pár překlepů, (Ondra Koucký, 28.06.2006 17:51) celé vlákno | reagovat
také jsem měl tu čest, (Ondra Koucký, 28.06.2006 17:47) celé vlákno | reagovat
ochutnat tuto záležitost pro naše země přinejmenším neobvykolu.
Již při prvním napití jsem musel vzdát hold autorům tohoto piva.
Příjemná kvasničná vůně s banánovým podtónem mne nenechala na pochybách, že se jedná opravdu o wizen. V vhuti bylo pivo pěkně vyvážené.
Celkově na mne udělalo veliký dojem, takže kultura-nekultura vypil jsem jich 5 :-)
Tak jsem včera ochutnal!, (Zbyněk Holan, 22.06.2006 10:46) celé vlákno | reagovat
Co mě překvapilo? Úplně shovaný alkohol, vůbec mi nepřišlo, že piju 16ku pivo se 7% alkoholu - zdálo se to jako sotva 12ka! Ale za chvilku bylo jasné, že tam je :-) ! Chuťově však tápu. Přišlo mi, že doznívání chuti je velmi krátké. Navíc jsem se trochu ztratil v hořkosladkonavinulé chuti. Co myslíte?

P.S. jak si mohl zapomenout na Pivovarský klub?
Dalsi misto, (honza, 21.06.2006 20:38) celé vlákno | reagovat
Uplne jsem zapomnel na Pivovarsky klub v Krizikove 17 v KArline:). Zde by take meli tocit weizenbock
Nechte mi aspoň trochu!, (Zbyněk Holan, 21.06.2006 12:17) celé vlákno | reagovat
Prosím vás nevypijte to všechno! Přijdu až později večer a také bych rád ochutnal! Díky
v 17:00 ..., (Petr Sitař, 20.06.2006 20:49) celé vlákno | reagovat
... bude naražen ...
Tramway a Weizenbock.cz, (Petr Sitař, 20.06.2006 18:18) celé vlákno | reagovat
Pravě mě Jirka Stehlíček potvrdil, že se zítra v První Pivní Tramway skutečně narazí Weizenbock.cz. Takže si pojďme zitra užít trochu té pivní kultury ochutnáním něčeho unikátního. Už se těším!!!
pivo z ČZU Praha - reakce, (Tomáš Maier, 19.06.2006 15:24) celé vlákno | reagovat
Tak ani nevím, jestli mám reagovat.
Jenom dvě poznámky. Je snad každému jasné, že ona zmínka o před 140 lety zaniklém vaření piva v Praze - Suchdole není dávána do přímé souvislosti s minipivovarem, myslím, že čtenáři je jasné, že klášter a univerzita jsou naprosto odlišné instituce. Jednalo se pouze o úvodník k článku. Navíc je tam skutečně výslovně uvedeno, že mniši vařili pivo v Brandejsově statku (což je zhruba 10 minut pěšky od areálu školy). Každý, kdo dnes píše o otevření nějakého minipivovaru, tak se zpravidla zmíní o historii vaření piva v konkrétní obci (loket, Hradec Králové atd.). Dále mě nemile překvapuje onen negativní tón; o článku se velmi pozitivně vyjádřil jak vedoucí katedry (Váš přímý nadřízený), tak rektor univerzity. A ještě přece jen přidám třetí poznámku, v článku není uvedeno nic, co by odporovalo informacím řečeným na jeho slavnostním otevření (24.4.), skutečně tam mimo jiné zaznělo, že by výsledný produkt měl být v prodeji již před prázdninami. Pravda, že jsem ho neposílal ke korektuře, ale dle mého jsem ho naprosto dostatečně konzultoval s panem sládkem. Jediné, v čem mohu cítit vinu, je jistý časový nesoulad, článek vznikl na konci dubna a původně byl určený do druhého čísla časopisu Pivař, ale vzhledem k tomu, že jeho vydání je v nedohlednu, tak jsem ho nechal vydat tímto způsobem.
Pokud jsem se ale někoho dotknul, tak se mu tímto omlouvám, stejně jako se omlouvám všem čtenářům, že jsou tímto obtěžováni pod článkem o weizenbocku.
Poslední, co jsem chtěl, je někomu uškodit.
Vivat PPT a Blanice!!!, (Zbyněk Holan, 19.06.2006 15:06) celé vlákno | reagovat
Ano! kde bude degustace pšeničných piv???
Pivo ze Suchdola, (honza, 19.06.2006 13:17) celé vlákno | reagovat
a co potom ma znamenat clanek v sobotni MF Dnes, prazska priloha? Suchdol tam z prazskych brewpubu dostala nejvetsi misto vcetne dvou fotek...
pivo z ČZU Praha, (Dolly, 19.06.2006 12:55) celé vlákno | reagovat
Omlouvám se za technický problém. Tedy článek pana MAiera nám dost uškodil. Minipivovárek nelze dávat do souvioslostí s historií vaření piva v Suchdole a navíc podané informace byly zavádějící. Proto jsem považoval za důležité sdělit, že začaly pokusné várky a pivovárek dosud NENÍ oficiáloně uveden do poloprovozu (snad na podzim). Takže určitě před prázdninami NEBUDE v prodeji ! Osattně není dosud ani potřebné vybavení, ani etikety na KEG etc.
Pokud chcete věc SKUTEČNĚ podpořit vyčkejte až bude laboratorní pivovárek mít za sebou martirium všech povolení a schválení příslušných úřadů. Navíc je slušné články před zveřejněním poslat tomu koho se to týká ke korektůrám.
Toliko k vysvětlení.

Jinak k pivům typu bockbeer je nejpúovolanější u nás pan ing.Čenohorský, sládek v Průhonickém minipivovaru (který však vaří bockbeery i v zahraničí) a více najdete na www.jidlo-piti-ziti.cz/pivo.html v zaveru speciálních piv
Kde bude hodnocení svrchně kvašených piv?, (Dolly, 19.06.2006 12:47) celé vlákno | reagovat
Určitě nejen mne by zajímalo, kde a kdy proběhne hodnocení svrchně kvašených piv , případně které budete hodnotit.
Předem díky za všechny pivoznalce
ViDi

P.S. Na Suchdole sice skutečně začala zkušební vaření piva, ale dlužno upřesnit, že určitě NEBUDE
12
Vyhledávání