úvod
homepage

Komentáře

článku: Král výčepních 2006

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

článek o nealko, (Tomáš Semrád, 16.07.2007 10:16) celé vlákno | reagovat
Takže Zbyňo, dnes jsem mluvil s lidmi s vedení co se týká tvé prosby ke mně napsat článek o výrobě černohorského piva bez alkoholu Formana. Mám dobré zprávy.
Ano, vedení souhlasí. Zítra budu mít sezení s našim sládkem, panem Zedkem, kde by jsme mohli vytvořit nějakou strukturu článku. Samozřejmě pan Fusek bude mít poslední slovo, avšak se nedomnívám, že by byl proti. Takže pokud i Honza nebude nic namítat (viz reklama), pak i já jsem tomuto nápadu nakloněn. Akorát jen malý problém, a to je časové zaneprázdnění. Článek bude, avšak přesný termín neslibuji, je horko, a pivo se pije "o sto šest", práce nepočká...
Výroba nealka Formana, (Tomáš Semrád, 14.07.2007 23:12) celé vlákno | reagovat
Zbyňku, článek o tom jak se připravuje nealkoholický Forman by jistě zajímavý byl, osobně jsem tomu také byl přítomen, je to zážitek, avšak k tomuto by museli dát souhlas zainteresované osoby pivovaru, tj. pánové Fusek (jako majitel), Štorek (jako obchodní ředitel) a zejména sládek, pan Zedek. Bez toho to možné není, především z důvodů ochrany know-how. Tato technologie je patentována a z tohoto důvodu je to tak potřeba i vnímat.
Co mohu hned v pondělí udělat je to, že se uvedených pánů na toto zeptám a dám vědět...
To Zbyněk Holan, (Chody, 06.07.2007 09:59) celé vlákno | reagovat
U mě to Forman zrovna nevyhrál, více na Pivním.infu - Co Vy na to?
Sladina, (Roman Holoubek, 06.07.2007 07:08) celé vlákno | reagovat
"Mladinká" z ČH jsem nepil. Ale teplá sladina, smíchaná s panákem whisky - to je chutné pití.
Mladina nebo sladina ??, (Zbyněk Holan, 06.07.2007 02:13) celé vlákno | reagovat
Pro J.J. mladina a sladina je docela rozdílná. Hádejte v čem ten rozdíl spočívá...

Forman: psal jsem to již několikrát, ale ještě jednou - jedná se dle mého o nejlepší české nealko pivo ! Musíte ochutnat. Tomáši, co kdyby si napsal (zasvěceně) jak se připravuje...
Mladinka (Tomáš Semrád), (Petr Žalio, 01.07.2007 14:40) celé vlákno | reagovat
Škoda..Každopádně díky za info.
Mladina, (Jiří Jobánek, 27.06.2007 12:43) celé vlákno | reagovat
Nejlepší je horká sladina přímo z varny. To je lahůdka.
Pro Petr Žalio, (Tomáš Semrád, 27.06.2007 12:24) celé vlákno | reagovat
Takže co se týká "Mladinké", resp. její příchuti s citronem je to takto.
Primárně byl tento nápoj vyráběn pro Pivovar Žatec, který ho dále distribuoval do Velké Británie. Požadavek tamního zákazníka byl na ochucenou mladinu, tudíž se hledaly nejrůznější příchutě, jež by nejvíc vyhovovaly. Selekcí se pak došlo k citronu. Je pravda, že některým nemusí tato kombinace chuti vyhovat, ale je pravdou, že samotná mladina není chuťově nic moc, a většině ani moc nechutná (mně teda rozhodně, viz třeba plechovková holandská Bavaria). Sám osobně tento druh nápoje moc nemusím, raději volím buď klasické pivo, popřípadě nealkoholického Formana, který v porovnání s ostatními nealko pivy na našem trhu, je opravdu unikátní. Každopádně jako jisté spestření trhu, se to dá vnímat jako krok pozitivní.
Mladinká, (Tomáš Semrád, 27.06.2007 10:40) celé vlákno | reagovat
Petře, bohužel "čistá" mladinká bez ochucení citronem v současném sortimentu Pivovaru Černá Hora není.
Zkusím se pozeptat našeho sládka zda neuvažuje do nejbližší budoucnosti o zavedení "čisté" Mladinké a dám vědět.
Mladinka z ČH (dotaz pro T.Semráda), (Petr Žalio, 26.06.2007 18:20) celé vlákno | reagovat
Tomáši, chtěl bych se zeptat zda je u Vás v ČH v sortimentu i čistá Mladinka, bez ochucení citrónovou šťávou. Nápad je to dobrý ale kazí to přísada citr. šťávy a cukru. Díky.
Ale ale!, (Tomáš Kroupa, 26.06.2007 16:30) celé vlákno | reagovat
Slova Jana jsou příliš silná a nepodložená. Oblast s největší hustotou minipivovarů nabízejících spoustu nevšedních chuťových zážitků že nerozumí pivům? K smíchu! Regionální pivovárky taktéž nelze přehlédnout. Pokud by měl ještě někdo jiný podobný názor jako Jan, doporučuji zakoupit např. vyškovského Jubilera a zamyslet se znovu nad kvalitou moravských piv...
pro Jana, (Tomáš Semrád, 26.06.2007 14:23) celé vlákno | reagovat
Vážený pane, byl byste prosím tak laskav a uvedl několik zcela konkrétních důvodů proč si myslíte, že by se soutěž "Král výčepních" nemohla konat na Moravě? A kdo nerozumí pivu či čemu? Mohl byste to podrobněji rozvést?
A kde by se dle Vašeho názoru měla konat a proč?
Děkuji Vám za odpověď
Brno, (Jan, 26.06.2007 13:32) celé vlákno | reagovat
Co kriteria ,ale kterého inteligenta napadlo dělat tuto soutěž na Moravě. Vždyť pivu vubec nerozumí a dělat soutěž se Starobrnem to si organizátoři dělaj s.....
Co to je pivní velmoc?, (Tomáš Semrád, 04.01.2007 06:42) celé vlákno | reagovat
Pivní velmoc? To je další zvláštní pojem, který lze vykládat a chápat všelijak. Bohužel většina našeho pivachtivého národa ho spíše chápe v souvislosti s kvantitou a nikolu kvalitou...Ale jinak si myslím, že podobné soutěže jako je "Král výčepních" určitě přispívají ke zvyšování prestiže piva jako nápoje a zároveň i ke zvyšování přesně definovatelného pojmu "pivní kultura".
Nechápu..., (mašinka, 13.06.2006 20:45) celé vlákno | reagovat
Moc jsem nepochopil, kriteria hodnocení. Z mého pohledu usuzuji, že vůbec nešlo o to nejlépe ohodnotit pivo, na kterém by si host nejvíce pochutnal, ale spíše jen ohodnotit umělecký dojem. Já osobně bych si na takovém pivo nepochutnal. Dle mého názoru se špatná výčepní technika podepíše na chuti výsledného podaného nápoje stejně jako nedokonale vymytá sklenice nebo špinavé trubky a pod... Takové to soutěže, by měli spíše vést k určité osvětě, vést lidi kolem piva správným směrem. Jakým zpusobem vytvořit to nejchutnější pivo. Tohle je o něčem jiném. :( Vždyť si říkáme pivní velmoc!
Vyhledávání