Komentáře
článku: Král výčepních 2006
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Zbyňku, článek o tom jak se připravuje nealkoholický Forman by jistě zajímavý byl, osobně jsem tomu také byl přítomen, je to zážitek, avšak k tomuto by museli dát souhlas zainteresované osoby pivovaru, tj. pánové Fusek (jako majitel), Štorek (jako obchodní ředitel) a zejména sládek, pan Zedek. Bez toho to možné není, především z důvodů ochrany know-how. Tato technologie je patentována a z tohoto důvodu je to tak potřeba i vnímat.
Co mohu hned v pondělí udělat je to, že se uvedených pánů na toto zeptám a dám vědět...
Co mohu hned v pondělí udělat je to, že se uvedených pánů na toto zeptám a dám vědět...
U mě to Forman zrovna nevyhrál, více na Pivním.infu - Co Vy na to?
"Mladinká" z ČH jsem nepil. Ale teplá sladina, smíchaná s panákem whisky - to je chutné pití.
Pro J.J. mladina a sladina je docela rozdílná. Hádejte v čem ten rozdíl spočívá...
Forman: psal jsem to již několikrát, ale ještě jednou - jedná se dle mého o nejlepší české nealko pivo ! Musíte ochutnat. Tomáši, co kdyby si napsal (zasvěceně) jak se připravuje...
Forman: psal jsem to již několikrát, ale ještě jednou - jedná se dle mého o nejlepší české nealko pivo ! Musíte ochutnat. Tomáši, co kdyby si napsal (zasvěceně) jak se připravuje...
Škoda..Každopádně díky za info.
Nejlepší je horká sladina přímo z varny. To je lahůdka.
Takže co se týká "Mladinké", resp. její příchuti s citronem je to takto.
Primárně byl tento nápoj vyráběn pro Pivovar Žatec, který ho dále distribuoval do Velké Británie. Požadavek tamního zákazníka byl na ochucenou mladinu, tudíž se hledaly nejrůznější příchutě, jež by nejvíc vyhovovaly. Selekcí se pak došlo k citronu. Je pravda, že některým nemusí tato kombinace chuti vyhovat, ale je pravdou, že samotná mladina není chuťově nic moc, a většině ani moc nechutná (mně teda rozhodně, viz třeba plechovková holandská Bavaria). Sám osobně tento druh nápoje moc nemusím, raději volím buď klasické pivo, popřípadě nealkoholického Formana, který v porovnání s ostatními nealko pivy na našem trhu, je opravdu unikátní. Každopádně jako jisté spestření trhu, se to dá vnímat jako krok pozitivní.
Primárně byl tento nápoj vyráběn pro Pivovar Žatec, který ho dále distribuoval do Velké Británie. Požadavek tamního zákazníka byl na ochucenou mladinu, tudíž se hledaly nejrůznější příchutě, jež by nejvíc vyhovovaly. Selekcí se pak došlo k citronu. Je pravda, že některým nemusí tato kombinace chuti vyhovat, ale je pravdou, že samotná mladina není chuťově nic moc, a většině ani moc nechutná (mně teda rozhodně, viz třeba plechovková holandská Bavaria). Sám osobně tento druh nápoje moc nemusím, raději volím buď klasické pivo, popřípadě nealkoholického Formana, který v porovnání s ostatními nealko pivy na našem trhu, je opravdu unikátní. Každopádně jako jisté spestření trhu, se to dá vnímat jako krok pozitivní.
Petře, bohužel "čistá" mladinká bez ochucení citronem v současném sortimentu Pivovaru Černá Hora není.
Zkusím se pozeptat našeho sládka zda neuvažuje do nejbližší budoucnosti o zavedení "čisté" Mladinké a dám vědět.
Zkusím se pozeptat našeho sládka zda neuvažuje do nejbližší budoucnosti o zavedení "čisté" Mladinké a dám vědět.
Tomáši, chtěl bych se zeptat zda je u Vás v ČH v sortimentu i čistá Mladinka, bez ochucení citrónovou šťávou. Nápad je to dobrý ale kazí to přísada citr. šťávy a cukru. Díky.
Slova Jana jsou příliš silná a nepodložená. Oblast s největší hustotou minipivovarů nabízejících spoustu nevšedních chuťových zážitků že nerozumí pivům? K smíchu! Regionální pivovárky taktéž nelze přehlédnout. Pokud by měl ještě někdo jiný podobný názor jako Jan, doporučuji zakoupit např. vyškovského Jubilera a zamyslet se znovu nad kvalitou moravských piv...
Vážený pane, byl byste prosím tak laskav a uvedl několik zcela konkrétních důvodů proč si myslíte, že by se soutěž "Král výčepních" nemohla konat na Moravě? A kdo nerozumí pivu či čemu? Mohl byste to podrobněji rozvést?
A kde by se dle Vašeho názoru měla konat a proč?
Děkuji Vám za odpověď
A kde by se dle Vašeho názoru měla konat a proč?
Děkuji Vám za odpověď
Co kriteria ,ale kterého inteligenta napadlo dělat tuto soutěž na Moravě. Vždyť pivu vubec nerozumí a dělat soutěž se Starobrnem to si organizátoři dělaj s.....
Pivní velmoc? To je další zvláštní pojem, který lze vykládat a chápat všelijak. Bohužel většina našeho pivachtivého národa ho spíše chápe v souvislosti s kvantitou a nikolu kvalitou...Ale jinak si myslím, že podobné soutěže jako je "Král výčepních" určitě přispívají ke zvyšování prestiže piva jako nápoje a zároveň i ke zvyšování přesně definovatelného pojmu "pivní kultura".
Moc jsem nepochopil, kriteria hodnocení. Z mého pohledu usuzuji, že vůbec nešlo o to nejlépe ohodnotit pivo, na kterém by si host nejvíce pochutnal, ale spíše jen ohodnotit umělecký dojem. Já osobně bych si na takovém pivo nepochutnal. Dle mého názoru se špatná výčepní technika podepíše na chuti výsledného podaného nápoje stejně jako nedokonale vymytá sklenice nebo špinavé trubky a pod... Takové to soutěže, by měli spíše vést k určité osvětě, vést lidi kolem piva správným směrem. Jakým zpusobem vytvořit to nejchutnější pivo. Tohle je o něčem jiném. :( Vždyť si říkáme pivní velmoc!
Vyhledávání
Ano, vedení souhlasí. Zítra budu mít sezení s našim sládkem, panem Zedkem, kde by jsme mohli vytvořit nějakou strukturu článku. Samozřejmě pan Fusek bude mít poslední slovo, avšak se nedomnívám, že by byl proti. Takže pokud i Honza nebude nic namítat (viz reklama), pak i já jsem tomuto nápadu nakloněn. Akorát jen malý problém, a to je časové zaneprázdnění. Článek bude, avšak přesný termín neslibuji, je horko, a pivo se pije "o sto šest", práce nepočká...