úvod
homepage

Komentáře

článku: Reakce Sdružení přátel piva na test levných piv MF DNES

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

To: Martin Štros, (Petr, 17.03.2006 09:01) celé vlákno | reagovat
Jedná se o etiketu, která má v sobě vyraženu půlkruhovitou díru. Viz http://www.pivnigalerie.cz/pnovinky/pnovinky.htm
Žaludeční problémy, (Jarin, 17.03.2006 08:46) celé vlákno | reagovat
To Tomáš.
Dle mých zkušeností se dá po... z čehokoliv.Záleží na momentální indispozici organismu,konzumované stravě atd.,atd....
Nás to jednou chytlo z Kvasaru ze Sentic,protože žaludek na něj nebyl zvyklí.(možná i pan Jelínek použil víc kvasnic než obvykle)Ale po další konzumaci si žaludek zvykl a byl pokoj.
Proto nezavrhuj Opata a snaž se problém přepít.
Taky "pomáhal", (Tomáš Maier, 17.03.2006 00:07) celé vlákno | reagovat
Rád bych také reagoval na Tomášovu příhodu. Jeho "se držím od piv z malých pivovarů stranou" mě hodně pobavilo. Já mám jednu podobnou zkušenost s největším z nich. Stalo se to asi před dvěma lety, kdy jsem byl delší dobu studijně v Kodani a produkty Carlsbergu mě provázely takřka na každém kroku. Cestou domů jsem si v autobuse koupil dvě malé G plechovky (nic jiného nebylo) a za poměrně krátkou dobu jsem byl velmi rád, že tento dopravní prostředek má WC. Přitom se na rozdíl od olivětínských piv jedná o úplně mrtvé produkt.
Je ale poměrně obecně známé, že někdo může takto reagovat na poživatiny (nejen tedy na pivo), pokud na ně tělo není zvyklé.
Všichni svatí na záchodku, (Jiří Kaňa, 16.03.2006 23:41) celé vlákno | reagovat
Pane Tomáši, nezlobte se na mě, ale i když mě tyhle "projímavé" historky občas svým způsobem i pobaví, nějak jim prostě nevěřím. Co by v tom pivu, krucinál, muselo být, aby to mělo takhle rychlé laxativní účinky? (nemluvě o dvoudenní pracovní neschopnosti - proč tedy Váš známý pivovar nezažaloval?)
Novic a Opat chutná a pak i hodně pomáhá, (Tomáš, 16.03.2006 22:43) celé vlákno | reagovat
Není to tak dávno, co mi můj známý popisoval co s ním udělal Novic za nějakých 3,90 z Tesca. Musel si vzít dva dny neschopenku, jak ho to pročistilo. My jsme se mu smáli a protože jsme nevěděli že Novic a Opat jsou v podstatě stejná piva (teď už to vím), dal jsem si jednou ve Všestarech u Hradce čepovaného Opata. Dva kousky. Což o to, docela chutnal, ale při cestě zpět vlakem jsem viděl na záchodcích všechny svaté! Od té doby se držím od piv z malých pivovarů stranou a jdu jen do toho, co vím, že snesu, třeba Bernarda. Takže pro mne ten test jen potvrdil to, co jsem věděl už dávno. Pivo pod 6 Kč není pivo.
to Jan Kocián, (Martin Štros, 16.03.2006 18:59) celé vlákno | reagovat
Děrovanou etiketu (máš-li na myslim vyražení data spotřeby) má z Broumova všechno pivo, včetně NOVICE 8% ze 3,50Kč. :-)
Dumping, (Njorloj, 16.03.2006 18:42) celé vlákno | reagovat
Vzdy kdyz nakupuji v obchodech velkych retezcu, mam divny pocit hlavne z dumpingovych cen vybranych vyrobku a i z informaci nekterych lidi pracujicich v techto marketech, s kterymi jsem mluvil, opravdu retezec tyto vyrobky nakupuje stylem cena bude xx.x Kc a do ty se proste musite vejit, jinak jdeme jinam. A to se samozrejme projevuje i na kvalite danych vyrobku. K Novicovi (sedmicce) jsem se uz zaporne vyjadroval v jine diskusi a jeho cena 3.90 me vcelku desi. Kazdopadne ostatni Olivetinske vyrobky jsou vynikajici, ale tu v retezcich nikdy nehledam.
Sizeni a dumpovani ceny, (honza, 16.03.2006 15:19) celé vlákno | reagovat
Nevim, jak jste vydedukoval, ze se ma pivo pokazde sidit a ke vsemu jinak. Je vseobecne zname, ze retezce obchodu vabi zakazniky nekdy az na brutalni slevy. A co je tradicne nejvetsi vabidlo u nas? Pivo!. Takze obchod nakoupi pivo za urcitou cenu, prodava ho pod nakupni cenou a ztratu si vybere na necem jinem. Tudiz muzete nabizet pivo ruznym retezcum i pod privatnimi znackami a co s tim pak udelaji retezce,uz moc neovlinite. A pivo pritom nemusite sidit, a uz vubec ne diverzifikovane.
Citace pana Noska, (Tomáš Maier, 16.03.2006 15:17) celé vlákno | reagovat
Co to tady na nás zkoušíte? To jako chcete říci, že pan Nosek nemluví (nepíše) pravdu? Jsou to akorát špinavé spekulace. Prostě broumovský pivovar prodává to samé pivo pod několika značkami. Na vlastní oči jsem třeba viděl, jak do 12° dávají hlávkový chmel. To by si poněkud protiřečilo, nemyslíte?
Citace pana Noska, (Jan Kocián, 16.03.2006 15:05) celé vlákno | reagovat
"Každý obchodník má jinou [...] cenovou politiku."

Což znamená, že se pivo pokaždé "šidí" jinak, aby se pivovar vešel do ceny, za kterou jej od něj různé obchodní řetězce vykupují (a následně prodávají pod svou privátní značkou).
Novic vs Opat, (Chody, 16.03.2006 12:59) celé vlákno | reagovat
Koukám, že jsem rozproudil docela polemiku. Snad se pan Nosek z Broumova neurazí, když tu zveřejním část naší korespondence:

Dotaz: Zdravím, píšu ohledně Vašeho piva Novic, které je prodáváno v síti Tesco, a to o Váš ležák. Jedná se o stejné pivo jako Opat 12%, nebo se v něčem liší? Pokud ano, v
čem? Stejná otázka se nabízí i pokud jde o Rampuše. Zaráží mě, že na všech třech lahvích máte nápis Dvanáctka roku, takže se nabízí, že se jedná o shodné pivo pod různými značkami, které se také prodávají za různou cenu, nebo se mýlím?

Odpověď: Zdravím Vás z Broumova. Samozřejmě, se jedná o totéž. S naší stěžejní značkou - Opatem se bohužel v obchodních řetězcích těžko prosazujeme, to znamená, že jsou pro ně vyráběny privátní značky. V tomto případě Novic a Rampuš. Každý obchodník má jinou marketingovou, tudíž i cenovou politiku. Proto i rozdíl v cenách v jednotlivých obchodech. Konkrétně v plzeňském hypermarketu Tesco je od tohoto týdne k dostání náš ležák volně v přepravkách za velice příznivou cenu.
Dej Bůh štěstí ! Jaroslav Nosek, jednatel společnosti.

Ještě Opat - Novic v Tescu, (milan, 16.03.2006 12:31) celé vlákno | reagovat
Pakliže na Opata někde narazím, většinou na dovolené, tak ho kupuji. V Tescu Letňany mají jak Novice 8% tak Novice 12%. S osmičkami nejsem příliš kamarád, ale potvrzuji, že Novic se nerovná Opat. Kartonový obal je sice mezi obdobnýni jinými špička, pivo však až tak špičkové není. Teď mám však strach,že si to přečte nějaký špičkový manager z Tesca a bude po Opatovi /Novicovi/. Takto se již z Tesca Letňany stratila má oblíbená 11% Litovel, o Heroldu ani nemluvě. Pro přátelé "exotických piv" ještě jedna informejšen. V Bille na Proseku mají 10% Rohozec sv.
Broumov-Olivětín, (Jan Kocián, 16.03.2006 11:08) celé vlákno | reagovat
Taky jsem zkusil jejich polotmavý speciál (17 %), speciálně stočen pro konkurenční Pivní galerii u příležitosti 17. výročí časopisu Pivní kurýr. A dost dobrý. A nejlepší na tom je, že je láhev opatřena první děrovanou etiketou v ČR.
Opat, (Jiří Kaňa, 16.03.2006 10:59) celé vlákno | reagovat
S tím Opatem je to nějaké divné a hlavně smutné. Předesílám, že jsem opatofil. Ale v loňském roce jsem s lahvovým pivem z Broumova-Olivětína měl velmi rozporuplné zkušenosti. Většinou jsem si velmi pochutnal, ale narazil jsem i na téměř nepoživatelné pivo (konkrétně třináctku a rozhodně ne prošlou). Zákal už byl jen takovou červivou třešničkou na shnilém dortu.
Herold, (Jan Kocián, 16.03.2006 10:52) celé vlákno | reagovat
Nutno dodat, že Herold stáčí jedny z nejlepších piv v ČR.
Člověk si nikdy nemůže být jistý co pije!, (Jan Kocián, 16.03.2006 10:19) celé vlákno | reagovat
I březnický Herold dodával své pivo do Tesca pod názvem TESCO. Časem z toho naštěstí sešlo. Sám vrchní sládek mi potvrdil, že toto pivo značně "šidili".
Nechci věřit tomu, že Novic ležák z Tesca je totožný s Opatem!, (Henri, 16.03.2006 08:53) celé vlákno | reagovat
Předem tohoto mého příspěvku chci zdůraznit, že jsem zapřísáhlým nepřítelem kategorie "G" piv. Zkrátka tyto europiva nemusím a zcela jasně dávám přednost pivům z malých nezávislých pivovarů, pivovarů, kde je dodržován tradiční postup při vaření piva a velice rád vyhledávám restaurační pivovary. Mezi má nejoblíbenější piva patří piva kvasnicová. Toto zdůrazňuji proto, abych nebyl dalšimi diskutujícími pokládán za nějakého Gambrinusáka. Nyní ale již k tématu. Vzhledem k tomu, že jsem slyšel dobré reference na pivo z Olivětína a že Opat se pyšní významným oceněním, tak jsem se rozhodl, že musím toto pivo co nejdříve ochutnat. O nákupu Novice v kategorii sedmiček za cenu okolo 2,50 a i nižších jsem vůbec neuvažoval, protože o těchto pivech si nedělám vůbec žádné iluze, ať už jsou vařená v kterémkoliv pivovaru a myslím si, že pro mnoho malých pivovarů je to cesta do pekel. Do První pivní tramwaje jsem se ještě bohužel nedostal a tak jsem uvítal příležitost koupit si v Tescu multipack dvanáctistupňového Novice. Pokud je opravdu totožný s Opatem, tak potom je to pro mě velké zklamání a chci věřit, že tomu tak není. Zachování co nejvíce pivovarů je i o tom, že pivo z každého pivovaru má mít svou specifickou chuť a může se stát, že prostě někomu chutná pivo z pivovaru "XY" a jinému zase z pivovaru "YZ" a ještě to neznamená, že v některém z nich musí vařit špatné pivo. Mě ale pivo Novic ležák zakoupené v Tescu opravdu VELMI nechutnalo a mohu říct, že takovou nechuť do piva jsem již dlouho nezažil. Je to asi tím, že opravdu europiva a levné výplachy trubek nekupuji. Novicem jsem byl opravdu zklamán a vrcholem všeho bylo to, že v jedné láhvi byla neidentifikovatelná mazlavá hmota! A s nečistotou v láhvi jsem se opravdu nesetkal již hezkou řadu let, ani nepamatuji kdy naposledy. Přesto nechci nad tímto pivovarem zlomit hůl a jakmile budu mít možnost ochutnat pravého Opata, tak té možnosti využiji a chci věřit, že nebude tím pivem, které jsem koupil v Tescu.
Broumov, (Chody, 16.03.2006 08:32) celé vlákno | reagovat
Nevím jak to je s lehkým Novicem, ale ležák Novic, prodávaný též v Tescu je dle sdělení pivovaru totožné pivo jako Opat 12. Takže pokud si koupíte Novice pijete plnohodnotného Opata!!!
12
Vyhledávání