úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivovarský dvůr Dražíč

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

Lipanova Dražíč, (Roman Holoubek, 09.05.2007 20:09) celé vlákno | reagovat
Od roku 1998 jsem nevynechal ani jeden rok abych se nezastavil při svých cestách na nocleh v Dražíči. Ono poprvé to byl pro mne šok - příjemný musím podotknout. Skutečně nádherné povedené pivo - učarovalo mi. A Tome i to černé je bez vad. A proto jsem se každý rok vracel abych zjistil že je pořád skvělé.
Má první návštěva byla spojena s procházkou po všech koutech Dražíče - za půl hoďky jsem už byl zase zpět.
I mne se jednou povedlo potkat skupinu lázeňských hostů a mohu potvrdit, že jde o milý pohled na křepčící vesměs důchodce.
Jen jednou jedenkrát se mi (zatím) nepodařilo přenocovat nad varnou. A to letos, kdy jsem dojel okolo sedmé a paní hostinská mne odkázala do Týna, že je studený pokoj, který nevytopí. A to i přes mé ujištění, že za těch několik hodin co se budu zahřívat Lipanem se pokoj přeci jen trochu zahřeje. Byla neoblomná, tak snad příště.
Super Lipan, (Tomáš Maier, 09.05.2007 17:04) celé vlákno | reagovat
Tome, to víš, Zbyněk musí s předstihem mapovat, zdali tu nikdo nešíří škodlivé levicové názory! :-)) /Promiň Zbyňku/. Ale vážně, v pivovaru jsem ještě nebyl, ale až moc jsem Lipana chutnal loni v Táboře, super pivo.
Lipan v Táboře, (Petr Buriánek, 09.05.2007 17:04) celé vlákno | reagovat
Světlý i tmavý "Lipánek" mají v Táboře v pivnici (snad u hřiště???; zkusím podle fotek dohledat název). Točí do originálních půllitrů. Milá slečna výčepní... Loni v září jsem tam za odpoledne a večer postupně z bývalého táborského pivovaru dovedl 6 známých. Docela jsem se nachodil, ale stálo to za to. :-)
tmavý Lipan, (Tomáš Semrád, 09.05.2007 15:24) celé vlákno | reagovat
No jo, rýpal Zbyňa, co to čteš kurňa, když to ještě není na oficiální liště Světapiva, ty čmuchale jeden...:-).
Toho tmavýho určitě ochutnám, nebude to už trvat dlouho, stane se tak v průběhu 14 dní, kdy tam opět pojedu a speciálně na černé se nyní zaměřím, neboj. Já jsem si ho jen schoval na potom, abych se měl nač těšit!
Jinak černá piva mohu hodně, vždyť jsem na nich i začínal, nemůžu za to, že ty moje Strakonice (paradoxně zrovna ony) ne a ne ochutnat!
Ale Lipan, to je fakt Klasa!
Jo Lipan..., (Zbyněk Holan, 09.05.2007 14:38) celé vlákno | reagovat
No a proč si neochutnal i tmavého Lipana, co??? Začínám Tě podezřívat, že Ti tmavé nejede (viz tmavý Dudák...)!!

Jinak potvrzuji, z mých degustací Lipana v PKK (v Dražíči jsem ještě nebyl), je to lahůdka! Plná a příjemně hořká! Se zvláštním průběhem: při napití cítíte jakoby sladkou chuť, která vzápětí přejde do fortelné hořkosti!

Tmavého Lipana jsem bohužel ještě neochutnal!

Lipanovi zdar!
12
Vyhledávání