Kurz vaření piva pro veřejnost – Podzim 14
Hodnocení: 0 Hodnotících: 0 Zobrazeno: 9453x
A je tu podzim a s ním další běh oblíbeného kurzu vaření piva pro veřejnost, který pro vás již po mnoho let vedou zkušení lektoři.
Jak již bylo několikrát uvedeno, zavedené a osvědčené se měnit nemusí, proto se opakuje informační text předešlých kurzů.
Můžete se těšit na tři soboty nabité informacemi, degustacemi, ale i praktickým vařením piva. Začíná se první sobotou věnovanou teorii vaření piva, následuje druhý díl, kde si v reálu vyzkoušíte od šrotování celý proces vaření piva českého typu a končí se poslední částí, kde je vámi uvařené pivo odegustováno (společně s vašimi donesenými vzorky) a probírá se úvod do svrchně kvašených piv. Jak z textu vyplývá, kurz má tři části a nabízí se jako celek. V případě volného místa je možné nabídnout zájemcům i jednotlivé dny.
Vyučujícví jsou opět stejní – Ing. Oldřich Koza, učitel technologie vaření piva v průmyslové škole v Podskalské, kde i výuka tohoto kurzu probíhá. Druhým školitelem je Ing. Jan Šuráň, kterého můžete znát z mnoha akcí, které Svět piva/Pivní rozmanitost pořádá. Ing. Šuráň působí ve firmě Pivo Praha, která provozuje jednak pivovary Pivovarský dům v Ječné, nově také Břevnovský pivovar v Břevnoském klášteře(oba v Praze), druhák pak jednu z prvních restaurací/pivoték u nas – Pivovarský klub v Karlíně v Praze. Oba dva jsou pak zkušení degustátoři a sládkové.
Termíny jsou vypsané na soboty 18.10., 25.10. a 22.11.2014.
Začíná se první v sobotu v devět hodin ráno. Úcastníkům, kteří uhradili kurzovné budou v týdnu před zahájením kurzu zaslány doplňující informace a v den kurzu pak rozdány studijní materiály.
Cena kurzu je také stejná a činí 3 333Kč za osobu. Na konci kurzu obdržíte certifikát o absolvování kurzu. Ten sice z vás sládky ještě nedělá, ale může vám, tak jak už tomu bylo v minulosti, pomoci při získání koncese na vaření piva.
Výuka též probíhá na stejném místě a sice v Podskalské 10 -Vyšší odborná škola ekonomických studií a Střední průmyslová škola potravinářských technologií (web), zkráceně v Podskalské.
Kurz má kapacitu 15 míst, minimální obsazenost pro uskutečnění kurzu je pak 8 účastníků.
Je zřejmé, že za tři soboty se z vás erudovaní odborníci nestanou. Ale díky času, který budete mít na otázky, popovídání si s lektory a „stejně postiženými“ domovařiči, naskýtá se vám příležitost, jak proniknout od tajů tohoto stále populárnějšího hobby. Zájemcům o domácí vaření piva se naskýtá výborná šance se dozvědět vše potřebné nejen pro první kroky v tomto bohulibém hobby, nýbrž i pokročilejším nabízí spoustu nových informací.
Dej Bůh štěstí.
Podzimní běh kurzu vaření piva pro veřejnost
Datum: soboty 18.10., 25.10 a 22.11.2014
Místo: Vyšší odborná škola ekonomických studií a Střední průmyslová škola potravinářských technologií , Podskalská 10, Praha 2, webové stránky
Cena: 3 333Kč
Kde se přihlásit: kurz@svetpiva.cz
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 10 komentářů, poslední komentář: 11.01.2015 10:42 | Komentovat |
Re: další kurz Honza Kočka | 11.01.2015 10:42 |
---|---|
Dobry den. Kurz byva vetsinou kveten cerven podle toho jak, ma skola v Podskalske volne kapacity... | |
další kurz Jiří Matocha | 07.01.2015 21:05 |
Dobrý den,chci se zeptat, zda se bude na jaře 15 konat další kurz, psal dotaz mejlem, ale... | |
Posledni dve mista Honza Kočka | 15.10.2014 21:40 |
Tak k dnesnimu veceru, streda +ř.qé. ybzvaji posledni dve msta | |
volné místo Pepa | 12.10.2014 22:59 |
Můžu se zeptat, jestli je v kurzu ještě volné místo? díky P. | |
Re: Re: Re: Re: dotaz koncese Ivo Komárek | 06.10.2014 13:40 |
Podmínky pro vydání živnostenského oprávnění na tuto řemeslnou činnost jsou dány... | |
Jeste pet volnych mist Honza Kočka | 03.10.2014 09:37 |
K patku 3.10.14 je v podzimnim behu kurzu jeste pet volnych mist... | |
Re: Re: Re: dotaz koncese Honza Kočka | 29.09.2014 10:11 |
Tito absolventi meli potrebu nam dat zpetnou vazbu o tom, ze diplom o absolvovani kurzu prilozeny... | |
Re: Re: dotaz koncese Petr | 26.09.2014 10:53 |
Pokud to tedy chápu správně, tak zmínění absolventi, měli příslušné vzdělání ze... |