úvod
homepage

Komentáře

článku: Kurz vaření piva pro veřejnost – Podzim 14

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

další kurz, (Jiří Matocha, 07.01.2015 21:05) celé vlákno | reagovat
Dobrý den,chci se zeptat, zda se bude na jaře 15 konat další kurz, psal dotaz mejlem, ale zatím jsem nedostal odpověď. děkuji za info.
Re: další kurz, (Honza Kočka, 11.01.2015 10:42) celé vlákno | reagovat
Dobry den. Kurz byva vetsinou kveten cerven podle toho jak, ma skola v Podskalske volne kapacity - maturity, kurzy Scio atd... Vsem zajemcum co si poslali email zasilamve vcas info o datech kurzu...
Posledni dve mista, (Honza Kočka, 15.10.2014 21:40) celé vlákno | reagovat
Tak k dnesnimu veceru, streda +ř.qé. ybzvaji posledni dve msta
volné místo, (Pepa, 12.10.2014 22:59) celé vlákno | reagovat
Můžu se zeptat, jestli je v kurzu ještě volné místo? díky P.
dotaz koncese, (Petr, 25.09.2014 07:49) celé vlákno | reagovat
Zdravím, chci se zeptat co myslíte následujícím výrokem "Ten sice z vás sládky ještě nedělá, ale může vám, tak jak už tomu bylo v minulosti, pomoci při získání koncese na vaření piva."? Pokud vím, zákon o vázané živnosti mluví dost jasně.
Re: dotaz koncese, (Honza Kočka, 25.09.2014 10:50) celé vlákno | reagovat
Protoze dotaz na diplom o absolvovani kurzu a jeho pripadne vyuziti v komercni sfere je velice casty, uvadim to v kazde anonci na kurz - tento kurz neni akreditovany, neni to ani jeho zamer, sladka z kurzistu tri soboty urcite neudelaji, diplom pouze informuje o absolvovani kurzu. Nicmem mam informace od tri absolventu, ze prilozeni diplomu k jejich zadosti bylo prihlednuto.
Samozrejme pokud by nekdo chtel nekoho zamestnat jako sladka, zalezi jen na nem, jestli bude po nem chtit nejake diplomy, praxi atd...
Re: Re: dotaz koncese, (Petr, 26.09.2014 10:53) celé vlákno | reagovat
Pokud to tedy chápu správně, tak zmínění absolventi, měli příslušné vzdělání ze školy popřípadě šestiletou praxi a tento certifikát přiložily k žádosti o koncesi? děkuji
Re: Re: Re: dotaz koncese, (Honza Kočka, 29.09.2014 10:11) celé vlákno | reagovat
Tito absolventi meli potrebu nam dat zpetnou vazbu o tom, ze diplom o absolvovani kurzu prilozeny k zadosti mel dle jejich nazoru urcity vliv na posuzovani jejich zadosti.
Pokud by meli VS a rok praxe, asi by na kurz nesli. O delce jejich praxe nemam info.
Re: Re: Re: Re: dotaz koncese, (Ivo Komárek, 06.10.2014 13:40) celé vlákno | reagovat
Podmínky pro vydání živnostenského oprávnění na tuto řemeslnou činnost jsou dány zákonem. Pro vydání stačí doložit odbornou způsobilost, není nutné žádné posuzování, zkoušení apod. jako u koncese. Pokud vím, živnostenské odbory mají i seznam oborů a příbuzných oborů pro každou řemeslnou činnost, které uznává.

Jsou možné 2 varianty:
1) dotyční vyhověli zákonu a "ŽL" by dostali i bez "diplomu" z kurzu
2) dotyční nevyhověli zákonu a pracovník živnostenského odboru jim na základě "diplomu" udělil oprávnění nesprávně, ať již z neznalosti, či s jiným úmyslem.

Ani jedna z variant myslím není ta, která by měla být popsána ve výhodách absolvování tohoto kurzu a přijde mi zavádějící...

Ivo Komárek
Jeste pet volnych mist, (Honza Kočka, 03.10.2014 09:37) celé vlákno | reagovat
K patku 3.10.14 je v podzimnim behu kurzu jeste pet volnych mist...
Vyhledávání