Prodej živých kvasnic. Naostro II.
Hodnocení: 0 Hodnotících: 0 Zobrazeno: 5392x
Jak již zde bylo uvedeno, příští úterý se poprvé na zkoušku nabídnou ingredience pro homebrewáře ve sklepě v Podskalské. Proto dnes přínáším trochu doplňujících informací.
V minulém článku jsem uvedl, že napoprvé budou nabízeny dvoje kvasnice, svrchní a spodní. Po dohodě s firmou Pivo Praha vám ale mohu nabídnout i druhé kvasnice pro svrchně kvašená piva, tentokrát kmen weizen.
Pšeničná svrchně kvašená piva snad ani není třeba představovat. Pokud ale někdo neví o co jde, stačí, aby zašel do nejbližšího supermarketu a koupil si pár lahví piv Primátor Weizen. Další možností je zajít do Pivovarského klubu v Karlíně v Praze, do restauračního pivovaru Richter Pub u Bulovky atd....
Cena kvasnic je stejná jako u kmene scottish ale, tedy 100Kč za dávku pro zakvašení 25 litrů mladiny. Členové klubu domovarníků mají slevu, kvasnice jsou jim nabízeny za 80Kč. Navíc si je po dohodě mohou vyzvednout nejen v Podskalské ulici, ale i v Pivovarském domě v Ječné ulici (oboje Praha). Ostatní si zatím musí vystačit s otvírací dobou v Podskalské.
Od úterka budou v nabídce i základní ingredience, ceny se tvoří a budou zveřejněny v neděli. Jak již bylo několikrát uvedeno, bude se jednat o český chmel a slady. Postupně se budou přidávat nejen tyto náležitosti, ale i doplňky pivovarů, mladinové koncetráty, sady ingrediencí na vaření rozličných pivních stylů zahraniční provenience atd...
A jaká bude „otvírací doba“? Příští týden to budou dvě odpoledne. Úterý a čtvrtek(10. a 12.3.), vždy od 17 do 20 hodiny. Další týdny to bude vždy úterý od 17 do 20 hodin, druhý termín bude zveřejněn v Aktualitách.
Samozřejmě jsou vítány konstruktivní podněty pro doplnění sortimentu, degustací a dalších oblastí, které mohou pomoci rozšíření homebrewingu u nás.
Weizenbier - recept Rudolf Lach
Várka cca 25l horké mladiny, rmutování infúzní - rmutovací schema podle Weyermannu
Suroviny:
Plzeňský slad: 2,5 kg
Pšeničný slad: 2,5 kg
chmel ŽPČ (granule 90): 30g
Kvasnice: svrchní (Weizen)
Postup:
nálev 17,5 litrů
vystřít do vody o teplotě 38°C
zahřát na 45°C – prodleva 10 min
zahřát na 52°C – prodleva 10 min
zahřát na 62°C – prodleva 30 min
zahřát na 72°C – prodleva do zcukření (30 min)
zahřát na 78°C – odrmutovací teplota
scedit a vysladit do požadovaného množství sladiny pohromadě (cca 27 litrů)
chmelovar 90 min, po zavaření přidat chmel
mladinu zchladit na 18°C a zakvasit
nechat kvasit při 18°C
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 3 komentáře, poslední komentář: 16.03.2009 10:21 | Komentovat |
prodej surovin Petr Buriánek | 16.03.2009 10:21 |
---|---|
Ve čtvrtek jsem zašel do Podskalské pro kvasnice a základní suroviny jsou již v prodeji.... | |
Re: doba vyzvednutí v pivovarským domě Honza Kočka | 06.03.2009 09:46 |
Jo, jo, clenove klubu si budou moct kvasnice vyzvednout po dohode u sladku, takze v rozhodne... | |
doba vyzvednutí v pivovarským domě hroch | 05.03.2009 13:03 |
Předpokládám, že možnost si vyzvednout kvasinky v pivovarským domě bude v širším... |