úvod
homepage

Seminář o svrchně kvašených pivech vytisknout článek

Přidáno: 1. září 2008  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 4477x

Na základě poptávky vás, čtenářů, jsme se rozhodli společně s firmou Pivo Praha připravit jednodenní seminář, který se bude zabývat svrchně kvašenými pivy.

Tak kromě kurzu vaření piva, jehož pokračování plánujeme na konec října a který trvá tři soboty, máme pro vás připraven jednodenní seminář na téma svrchně kvašených piv. Doufám, že tím potěšíme ty, kteří by si chtěli prohloubit své znalosti v oblasti doma vařených piv a tolik času zase nemají.

Téma není vybráno náhodně. Svrchně kvašená piva v poslední době již nezajímají jen homebrewáře, ale díky aktivitám minipivovarů a náchodského Primátora i širší veřejnost. Proto bylo už na čase, umožnit domácím vařičům piva hlouběji proniknout do tajů těchto pivních kategorií.

Seminář proběhne pro pravidelné čtenáře na důvěrně známém místě, na šalandě Pivovarského domu v Ječné ulici v Praze. Datum je stanoveno na sobotu 4.10. Začátek je určen na otvírací dobu, tedy na 11 hodinu dopolední a konec pak na pátou odpolední. V ceně, která je 480Kč se pak zájemce dozví nejen potřebné informace o svrchně kvašených pivech, teplotách vaření, kvašení, kvasničných kmenech a dalších náležitostech, ale bude i mít možnost ochutnat vzorky různých piv rozličných výrobců. Jejich seznam bude ještě upřesněn. V ceně je i voucher na oběd v restauračním pivovaru Pivovarský dům.

Seminář se uskuteční při závazném přihlášení a zaplacení více jak osmi lidí. Tímto bychom se chtěli vyvarovat situace z loňského roku, kdy člověk na kvasnice nejpovolanější, David Bryant, vás nejspíš nezaujal a účast byla mizivá. Proto bych rád požádal ty, kteří se chtějí semináře zúčastnit, aby provedli platbu poplatku na účet 165 285 470/ 0300. Do zprávy pro příjemce prosím uveďte vaše jméno a město bydliště. Ti , kteří se dostaví až na samotný seminář(bude-li tedy předem jasné, že se sejde osm a více zájemců), budou mít pak cenu 550Kč. V případě zrušení semináře z důvodu nezájmu čtenářů, se zaplacený poplatek dotyčným čtenářům samozřejmě vrátí.

Součástí semináře bude i oficiální vyhlášení loňských výsledků degustační soutěže homebrewingu, které se díky selhání techniky nakonec v rámci Vánočních pivních trhů 07 nekonalo.

A protože se toho teď v rámci homebrewingu připravuje vícero, můžu už nyní prozradit, že se můžete těšit na informace, které vám přiblíží:
- prodej surovin přes naše webové stránky od října letošního roku
- prodej surovin v Podskalské ulici v Praze
- čtvrtý běh Kurzu vaření piva pro veřejnost, který začne v sobotu 25.10.08
- vznik prvního Klubu homebrewářů ČR
- spolupráce s homebrewáři v zahraničí a další informace...

Seminář o svrchně kvašených pivech
Datum: sobota 4.10.08
Místo: Restaurační pivovar Pivovarský dům v Ječné ulici v Praze
Čas: 11-17 hodin
Cena: 480Kč při platbě předem na účet 165 285 470/ 0300(ve zprávě pro příjemce uveďte vaše jméno a město bydliště), pro příchozí je cena pak stanovena na 550Kč. Poplatek zahrnuje seminář, oběd a degustaci svrchně kvašených piv.
Zajímavosti: během semináře proběhne i vyhlášení loňského ročníku degustační soutěže homebrewářů
Upozornění: seminář se uskuteční při osmi a více přihlášených účastníků
vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 15 komentářů, poslední komentář: 28.09.2008 01:41 Komentovat
Prosba- "registrace" Honza Kočka28.09.2008 01:41
Protoze se zde ozyvaji hlasy, ze se homebrewari mezi sebou neznaji, coz takhle vyuzit moznosti...
Re: 12 :-) Honza Kočka26.09.2008 19:18
Sedm. Tedy piv. A ucastniku sedmnact:)
12 :-) Míra26.09.2008 17:47
to bude zas prijemne stravena sobota :-)
seminář revival Louis26.09.2008 11:11
Deset...
Degustace vasich vzorku Honza Kočka18.09.2008 22:24
Protoze uz zaplatilo devet lidi a dalsi se hlasi, seminar urcite bude:) Mam ale prosbu. Je to...
Re: prodej suroviny Honza Kočka18.09.2008 21:52
Vse se pripravuje. V obou urcite to "zakladni": slady plzensky, psenicny, karamel, bavor, plus...
prodej suroviny Zdeněk16.09.2008 12:56
Pane Kočka, jaký sortiment surovin budete mít zde na webu a v Podskalské ulici?
Re: seminář Honza Tržil12.09.2008 20:45
devět...
Vyhledávání