úvod
homepage

Komentáře

článku: Jarní cena sládků na Zvíkově

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Re: Ipy apy atd, (hroch, 28.03.2016 20:16) celé vlákno | reagovat
reaguješ na článek z roku 2009
Ipy apy atd, (polda.j, 23.03.2016 20:22) celé vlákno | reagovat
Zdravím Ipy apy tam nebyly?Nebyla by celá výsledková listina s označením (přesným pivovarů?Nezlobte se ale tohle je na prd....
Re: Re: Permon nepodvádí při soutěži, (martin laurinec, 21.03.2011 11:00) celé vlákno | reagovat
Pozdravujem Ličmana Ladislava s ktorým som bol v Písku na vojne 1985-1987.
Čau Ličmane, pamätáš sa, ako sme nasávali Strakonického Platana, ktorý robil ležiakov z nás. Ako sa máš, napíš!
Re: Re: Permon nepodvádí při soutěži, (martin laurinec, 21.03.2011 11:00) celé vlákno | reagovat
Pozdravujem Ličmana Ladislava s ktorým som bol v Písku na vojne 1985-1987.
Čau Ličmane, pamätáš sa, ako sme nasávali Strakonického Platana, ktorý robil ležiakov z nás. Ako sa máš, napíš!
Původ piva, (phrabina, 30.03.2009 17:47) celé vlákno | reagovat
Pokud sládek z Permona uvaří své pivo s kapacitních důvodů jinde, ale podle vlastní receptury, je to pro mě v pořádku. Horší by bylo, kdyby v Lomnici čepovali pod jménem Permon Zvíkovskou Labuť. Pokud je zachována chuť piva, je mi jedno kdo a kde ho navařil. Mám pocit, že tady dochází k úplnému zbožštění minipivovarů se všemi souvisejícími dogmaty. Podle této logiky by po výměně technologie měli v Lomnici změnit i název piva.
Řada zajímavých pivních značek není vůbec vázána na konkrétní pivovar a pivo se vaří v různých místech. Napadá mě např. holandský Jopen, který vlastní pivovar vůbec nemá a piva se vyrábějí na různých místech. Koneckonců podobně vznikal svého času i Svět piva a nikdo si nestěžoval, že se nevaří něde u Kočků ve sklepě. Osobně mě vadilo svého času na Jihoměšťanu, že z každého pivovaru chutnal úplně jinak. Možná šlo o hledání optimální chuti. Mimochodem, na tu kácovskou krásně chmelenou variantu vzpomínám docela rád. Měla se jmenovat Kácovský Jihoměšťan? Co by nato pak říkali sběratelé suvenýrů, nekřičeli by o nemorální touze vydělávat na etiketách?
Re: Re: Re: Ředit?, (Marek Kamlar (malakin), 25.03.2009 16:20) celé vlákno | reagovat
Diky za odpoved a za pozvani na vasi akci. Vybral jste sice nevhodny termin, neb 25. 4. se kona v Praze sberatelska burza, ktere se musim chte nechte zucastnit, ale snad se k vam dostanu nekdy v pozdne odpolednich hodinach. Zkuste na vasem webu vyvesit take nejakou pozvanku, aby pripadni zajemci vedeli, co je ceka a mozna nemine.

Soucasne, prosim, nachystejte, i varne listy a soucasne i kopie varnych listu zvikovskeho pivovaru z ledna a unora lonskeho roku. Letosek me nezajima, neb vyse zminovana kritika se tyka prave lonske Jarni ceny sladku, kdy jste mel - podle nejmenovaneho ucastnika teto akce - prevzit cenu za pivo uvarene na Zvikove. Diky.
Re: Re: Re: Permon nepodvádí při soutěži, (Honza Kočka, 25.03.2009 11:22) celé vlákno | reagovat
:)...jen na vysvetlenou, je to smajlik.

Jinak na to nemusim reagovat, ze ne. Ani se omlouvat. ze Vam to nedocvaklo, co jsem tu psal...
Re: Re: Permon nepodvádí při soutěži, (Čornyjová, 25.03.2009 10:55) celé vlákno | reagovat
kdo je to ten pan kočka, to bude asi sládek , který vaří dlouho...co...že tomu tak rozumí..?
Re: Re: Ředit?, (Ladislav Sás, 25.03.2009 10:53) celé vlákno | reagovat
Milí kolegové, nezúčastňuji diskuzí na této úrovni, ale byl jsem přímo vyzván a zde již nic jiného nezbývá. Nevím, kteří z kritiků kromě toho, že pivo pijí a pak o něm odborné píší, také pivo vaří a ošetřují a následně musejí prodat. Nedivím se, stejným způsobem se chová každá kritika, literární, filmová, …

My vaříme pivo více než dva roky a není to jednoduché, nebudu proto psát o pivovarské cti, jako pivovarníci se zatím až tak necítíme, jsme pouze amatéři, ale děláme to rádi a holt někomu vadí, že i dobře. Po celou dobu provozujeme pouze minipivovar s výstavem 100l, který je kromě výrobního nástroje i takovou naší laboratoří. Pivovar zkonstruoval, vyrobil a receptury vyvinul renomovaný sládek, s kterým po celou dobu spolupracujeme a nejsme zdaleka jediní, kteří s produkty z jeho pivovarů a receptur a pravidelně sbírají úspěchy.

Na žádnou soutěž jsme jiné pivo než z našeho pivovaru nikdy nemuseli vozit, protože při naší téměř laboratorní výrobě máme totiž z čeho vybírat. My si více než dva roky s pivem hrajeme, zkoušíme počty rmutů, můžeme jemně regulovat průběh otevřeného kvašení, můžeme sbírat deku a ve sklepě kontrolovat ležení a průběžně ochutnávat pivo a to u každých 100l nezávisle. Asi už tak nějak poznáme, které se povede když sem tam vybereme pivo, které má úspěch. Když se něco úplně nepovede a nebývá to často je to stále jen 100l. Každý pivovarník vám potvrdí, že na takovém zařízení by chtěl pro soutěže vařit.

Asi jsem odborné kritice dál tímto námět pro další výpady, ale tak přece funguje i školní minipivovar a mnoho dalších minipivovarů, kteří na soutěž přivezou pivo, které se povedlo.
Jestli kritici i nadále nevěří, že soutěžíme s našim pivem, mohou přijet 25.4. k nám na III. Lomnické pivní slavnosti, umožním jim nahlédnout do varných listů, které jako každý jiný pivovar musíme ze zákona evidovat.

Jen pro informaci, ve Zvíkově z kapacitních důvodů dovařujeme světlý ležák 12° a nijak se s tím netajíme. Je to vařeno podle naší receptury a celou várku odvážíme pro naší potřebu v sudech k nám, na dozrávání. Tato situace vznikla na základě rychlého růstu poptávky po pivu z minipivovaru v regionu a bylo by obchodní chybou na ní nezareagovat.
Náš minipivovar vznikl jako vývojový, takový předskokan Měšťanského pivovaru v Sokolově a byl tak i od začátku prezentován. Na slibovanou dostavbu však již dva roky marně čekáme. Vzhledem k vývoji situace jsme jako dočasné řešení zvolili stavbu minipivovaru s kapacitou 650l na várku v Sokolově v náhradních prostorách. Minipivovar v současné době dokončujeme a k termínu pivních slavností bychom jej chtěli slavnostně otevřít.

Děkuji za pozornost (a za bezplatnou reklamu).
Permon je pivko výborné, na Sokolovku uznávané, takže když se o někom mluví ...je jen a jen dobře...díky všem i negativním..., (Čornyjová, 25.03.2009 10:52) celé vlákno | reagovat
Permon je vařen poctivě, pivko výborné, na Sokolovku uznávané, takže když se o někom mluví ...je jen a jen dobře...je velký dík všem i negativním...lidem co ho haní, protože se o permonu alespoň mluví ...:)
Re: Re: Re: Re: Permon nepodvádí při soutěži, (framax, 25.03.2009 07:28) celé vlákno | reagovat
OK Honzo, nepochopil jsem, že to na konci je smajlík, nejsem na tyhle čárky na konci naučen, jak tam nebliká obrázek, tak mi to nedošlo. Jsem rád, že se to vysvětlilo a bude konečně klid. Dej bůh štěstí.
Re: Re: Re: Permon nepodvádí při soutěži, (Honza Kočka, 24.03.2009 18:12) celé vlákno | reagovat
Cetl jsi co jsem tam napsal? Videl jsi v mem prispevku smajlika? Nebo i dva?...obcas to chce trochu nadhled...
Re: Re: Permon nepodvádí při soutěži, (malakin, 24.03.2009 15:15) celé vlákno | reagovat
...že se jedná o pivo uvařené v jiném pivovaru
Re: Permon nepodvádí při soutěži, (malakin, 24.03.2009 15:14) celé vlákno | reagovat
No, pokud letos Permon soutěžil skutečně se svým pivem, tak je to jen a jen dobře, ale loni tomu tak určitě nebylo. Nic bližšího k tomu však nemohu říci, i když bych moooc chtěl, protože mi takovéto švindlování prostě vadí.

A co se týče toho dovařování: Pokud nějaký pivovar nestíhá, ať si dovařuje, kde chce. Ale pivo by neměl prezentovat jako své. Bylo uvařeno v jiném pivovaru a podle něj by také mělo být označováno, tj. např. Zvíkovský Permon či Permon Zvíkov, příp. by mělo být vždy a všude zdůrazněno, že se nejedná o pivo uvařené v jiném pivovaru. nebo se snad minipivovary hodlají chovat stejně jako velké pivovary a na spotřebitelích jim vůbec nezáleží?
Re: Re: Permon nepodvádí při soutěži, (framax, 24.03.2009 10:41) celé vlákno | reagovat
Honzo, tahle věta ohledně lahvování!!! Myslím, že je poněkud pod Tvou osobnost. To si snad ani nemyslel vážně.
Re: Permon nepodvádí při soutěži, (Honza Kočka, 24.03.2009 09:02) celé vlákno | reagovat
ty jo, ale co kdyz privezli pivo ze Zvikova do Lomnice, nalahvovali a znovu privezli do Zvikova na soutez?:)))

Ja nevim, me ale moc nevadi, ze si dovarujou na Zvikove. Oba pivovary dostaly cenu, tak to bud oba delaji dobre, nebo aspon Lada Licman to umi na zvikove dobre uvarit...:)
Re: Permon nepodvádí při soutěži, (Děkan, 24.03.2009 08:17) celé vlákno | reagovat
Taky se mi nezdá, že by Lomničtí podváděli. Pokud vím, vždy zcela jasně deklarovali, pokud bylo pivo uvařeno mimo Lomnici. Takže podle mě velmi nepravděpodobné.
Permon nepodvádí při soutěži, (framax, 23.03.2009 22:08) celé vlákno | reagovat
Vážení, je opravdu vidět, že řešíte otázky o kterých nic nevíte. Všechna piva na soutěži byla uvařena v Lomnici u Sokolova. Jsou to naprosto jiná piva, než ta která se vaří ve Zvíkově. Ano Zvíkov pomáhá, protože stávající varna nestíhá. Kdyby jste sledovali kdo přivezl vzorky, tak by Vaše očička dobře viděla, že se přiváží ze Sokolova. Takže odpusŤte si nepodložené řeči a máte li chuť, tak si vemte kontakt na www.pivopermon.cz a zeptejte se přímo majitele.
Během dvou měsíců by měla být hotová nová varna na 650 litrů, která se dodělává, upravuje ji p.Krýsl. A současně e pro Permon připravuje ještě další varna pro Městský pivovar v Sokolově o objemu 1000 litrů.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ředit?, (Honza Kočka, 23.03.2009 17:04) celé vlákno | reagovat
Ale zvikov prece take bodoval:)
Re: Re: Re: Re: Re: Ředit?, (malakin, 23.03.2009 16:45) celé vlákno | reagovat
Honzo, slovíčko "mohl" se do této diskuse a vlastně soutěže jako takové vážně nehodí. Pokud mají výsledky o něčem vypovídat, mělo by být zcela zřejmé, z jakého pivovaru dodaný a následně degustovaný vzorek pochází. Tobě by se líbilo, kdyby Nikol někomu uvařila pivo, on ho přihlásil do soutěže jako své a zatímco on by získal cenu, Kocour by v téže soutěží skončil třeba poslední?
12
Vyhledávání