úvod
homepage

Komentáře

článku: Jarní cena sládků na Zvíkově

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Ředit?, (Chody - Pivní.info, 23.03.2009 14:51) celé vlákno | reagovat
"jen jednou se muselo pivo, které podle výsledků sahalo po medailu, kvůli vyšší než přihlášené stupňovitosti řadit." Když jsem si přečetl prvně tuhle větu, tak mi zatrnulo, přečetl jsem: "jen jednou se muselo pivo, které podle výsledků sahalo po medailu, kvůli vyšší než přihlášené stupňovitosti ředit...
Mimochodem, kde byl letos vařený oceněný Permon?
Re: Ředit?, (Honza Kočka, 23.03.2009 14:59) celé vlákno | reagovat
jj, cestina mi dneska moc nejde, viz muj prispevek na Tvem webu:) Uz jsem vetu trochu upravil/opravil...
Re: Ředit?, (malakin, 23.03.2009 15:03) celé vlákno | reagovat
Tu otázku v závěru tvého příspěvku nějak nechápu. Chceš tím snad naznačit, že loni byly vzorky Permona, které byly do soutěže dodány, uvařeny v jiném pivovaru? Že by až tak? Já sice taky něco zaslechl, ale nepřikládal jsem tomu nějakou velkou váhu. Myslel jsem si, že když se jedná o minipivovary, bude se jednat o férové klání. Ale že by to došlo tak daleko, že si někde nechám uvařit pivo, protože se mi zrovna nedaří, a s ním pak vyhraju nějakou cenu, tak to by bylo vážně nechutné. Doufám, že se k tomu pan Sás vyjádří a uvede to na pravou míru.
Re: Re: Ředit?, (Honza Kočka, 23.03.2009 15:18) celé vlákno | reagovat
Prave ze se Permonovi dari az moc a jejich dvouhektakova varna nestiha. A nez prestavi pivovar, snad na 6,5hl, dovaruji si na Zvikove. Ale ktere pivo z jakeho pivovaru bylo do souteze prihlaseno nevim...
Re: Re: Re: Ředit?, (malakin, 23.03.2009 15:22) celé vlákno | reagovat
Takže je to pravda. Permon dostává ceny za pivo uvařené na zvíkově. Fuj.
Re: Re: Re: Re: Ředit?, (Honza Kočka, 23.03.2009 15:38) celé vlákno | reagovat
to nikdo prece nerekl, ze dostal cenu za pivo uvarene na Zvikove. Mohl si dovezt sve pivo uvarene v Lomnici...
Re: Re: Re: Re: Re: Ředit?, (malakin, 23.03.2009 16:45) celé vlákno | reagovat
Honzo, slovíčko "mohl" se do této diskuse a vlastně soutěže jako takové vážně nehodí. Pokud mají výsledky o něčem vypovídat, mělo by být zcela zřejmé, z jakého pivovaru dodaný a následně degustovaný vzorek pochází. Tobě by se líbilo, kdyby Nikol někomu uvařila pivo, on ho přihlásil do soutěže jako své a zatímco on by získal cenu, Kocour by v téže soutěží skončil třeba poslední?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ředit?, (Honza Kočka, 23.03.2009 17:04) celé vlákno | reagovat
Ale zvikov prece take bodoval:)
Re: Re: Ředit?, (Ladislav Sás, 25.03.2009 10:53) celé vlákno | reagovat
Milí kolegové, nezúčastňuji diskuzí na této úrovni, ale byl jsem přímo vyzván a zde již nic jiného nezbývá. Nevím, kteří z kritiků kromě toho, že pivo pijí a pak o něm odborné píší, také pivo vaří a ošetřují a následně musejí prodat. Nedivím se, stejným způsobem se chová každá kritika, literární, filmová, …

My vaříme pivo více než dva roky a není to jednoduché, nebudu proto psát o pivovarské cti, jako pivovarníci se zatím až tak necítíme, jsme pouze amatéři, ale děláme to rádi a holt někomu vadí, že i dobře. Po celou dobu provozujeme pouze minipivovar s výstavem 100l, který je kromě výrobního nástroje i takovou naší laboratoří. Pivovar zkonstruoval, vyrobil a receptury vyvinul renomovaný sládek, s kterým po celou dobu spolupracujeme a nejsme zdaleka jediní, kteří s produkty z jeho pivovarů a receptur a pravidelně sbírají úspěchy.

Na žádnou soutěž jsme jiné pivo než z našeho pivovaru nikdy nemuseli vozit, protože při naší téměř laboratorní výrobě máme totiž z čeho vybírat. My si více než dva roky s pivem hrajeme, zkoušíme počty rmutů, můžeme jemně regulovat průběh otevřeného kvašení, můžeme sbírat deku a ve sklepě kontrolovat ležení a průběžně ochutnávat pivo a to u každých 100l nezávisle. Asi už tak nějak poznáme, které se povede když sem tam vybereme pivo, které má úspěch. Když se něco úplně nepovede a nebývá to často je to stále jen 100l. Každý pivovarník vám potvrdí, že na takovém zařízení by chtěl pro soutěže vařit.

Asi jsem odborné kritice dál tímto námět pro další výpady, ale tak přece funguje i školní minipivovar a mnoho dalších minipivovarů, kteří na soutěž přivezou pivo, které se povedlo.
Jestli kritici i nadále nevěří, že soutěžíme s našim pivem, mohou přijet 25.4. k nám na III. Lomnické pivní slavnosti, umožním jim nahlédnout do varných listů, které jako každý jiný pivovar musíme ze zákona evidovat.

Jen pro informaci, ve Zvíkově z kapacitních důvodů dovařujeme světlý ležák 12° a nijak se s tím netajíme. Je to vařeno podle naší receptury a celou várku odvážíme pro naší potřebu v sudech k nám, na dozrávání. Tato situace vznikla na základě rychlého růstu poptávky po pivu z minipivovaru v regionu a bylo by obchodní chybou na ní nezareagovat.
Náš minipivovar vznikl jako vývojový, takový předskokan Měšťanského pivovaru v Sokolově a byl tak i od začátku prezentován. Na slibovanou dostavbu však již dva roky marně čekáme. Vzhledem k vývoji situace jsme jako dočasné řešení zvolili stavbu minipivovaru s kapacitou 650l na várku v Sokolově v náhradních prostorách. Minipivovar v současné době dokončujeme a k termínu pivních slavností bychom jej chtěli slavnostně otevřít.

Děkuji za pozornost (a za bezplatnou reklamu).
Re: Re: Re: Ředit?, (Marek Kamlar (malakin), 25.03.2009 16:20) celé vlákno | reagovat
Diky za odpoved a za pozvani na vasi akci. Vybral jste sice nevhodny termin, neb 25. 4. se kona v Praze sberatelska burza, ktere se musim chte nechte zucastnit, ale snad se k vam dostanu nekdy v pozdne odpolednich hodinach. Zkuste na vasem webu vyvesit take nejakou pozvanku, aby pripadni zajemci vedeli, co je ceka a mozna nemine.

Soucasne, prosim, nachystejte, i varne listy a soucasne i kopie varnych listu zvikovskeho pivovaru z ledna a unora lonskeho roku. Letosek me nezajima, neb vyse zminovana kritika se tyka prave lonske Jarni ceny sladku, kdy jste mel - podle nejmenovaneho ucastnika teto akce - prevzit cenu za pivo uvarene na Zvikove. Diky.
Vyhledávání