úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivní Valentýn

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Banánové pivo, (Tomáš Semrád, 09.05.2005 06:59) celé vlákno | reagovat
Taky mohu potvrdit, že banánové pivo v podání Pivovarského domu v Ječné fakt nemá chybu. Banánová esence je velmi decentní, příjemná a přitom nic nenarušující chuť samotného piva. Nevšední zážitek pro opravdové fajnšmekry. Samozřejmě jsem vyzkoušel i to višňové, které je zase trošičku jiné. Každopádně alespoň pro mě se jednalo o obohacující pivní zážitky.
Proti ochuceným pivům nic nemám, (Standa, 19.02.2005 23:54) celé vlákno | reagovat
Nemyslím si, že by ochucování piva bylo nějakým podrazem.
Ochucená piva jsou tu pro zpestření "pivního života", je to asi jako když si osladíme čaj nebo kávu - ale i to některým lidem připadá jako svatokrádež. Kdo nechce, ať nesladí (popř. ať nepije ochucená piva).

Ke zmiňovaným značkám :
Krkonošský medvěd s příchutí višní mi chutnal asi nejvíc ze všech ochucených piv, která jsem vyzkoušel, a i medová verze Vrchlabáku se mi zamlouvá.
Žebětínské višňové je dobré, ale v této kategorii u mě přeci jen vede Medvěd.
Rýmařovské malinové mě nijak nenadchlo, připadalo mi příliš kyselé.

Vzpoměl jsem si i na další ochucené pivo - višňový speciál z pivovaru Želiv. Jedná se o jediný výrobek tohoto pivovaru, který mi chutnal.
Beerberry, (Roman Holoubek, 15.02.2005 11:21) celé vlákno | reagovat
Jak mám rád Janáčkovská piva, tak jediné k čemu mám u nich výhrady jsou právě ona ochucená piva, nejsem žádná konzerva, ochucená piva si dávám (ať už naše, či světová), ale Beerberry patří k těm horším, jež jsem měl možnost ochutnat. Znovu jsem si to potvrdil v těchto dnech, kdy jsem je opět po roce okoštoval.

Skělé višňové vaší skutečně U Richarda v Žebětíně, nebo měli loni v sezónní nabídce v Prostějově. nebo i ve Vsetíně.
Janacek a BeerBErry, (honza, 15.02.2005 09:08) celé vlákno | reagovat
Vcera pri degustaci nejsilnejsich ceskych piv jsem si pri popijeni JAnacka uvedomil, ze jsem uplne vynechal jediny komercni pivovar, ktery dnes vari ochucena piva.

Takze se timto uherskobrodskym omlouvam a slibuji, ze oo jejich beerberry napisu v nejblizsi dobe samostatny clanek.

Honza
Ochucena piva a tradice, (Honza, 15.02.2005 09:03) celé vlákno | reagovat
Je pravda, ze u nas ochucena piva nemaji zrovna tradicni zastoupeni. Nicmene pokud byste zil napriklad v BElgii, neprislo by vam divne, ze na trhu jsou piva typu kriek, framboise a podobne.

Na druhou stranu u nas byla drive velice rozsirena piva psenicna. A kde je jim dnes konec, ze.

Jsou to piva, ktera oslovi konzumenty, kteri/e by jinak pivo nepili. Vim o cem mluvim. Sam jsem se vlastne k pivu dostal pres belgicke spcialy.

Honza
Ochucená piva...?, (Martin Borský, 14.02.2005 22:03) celé vlákno | reagovat
Mám rád poctivé pivo a všechno, co se kolem piva točí. Divím se ale všem, kdo své chuťové pohárky ukájejí ochucenými pivy. Hlavně pokud jde o ochucení různými esencemi, příchutěmi, jak je dnes moderní. Nemohu se zbavit dojmu, že pivo se má vařit z obilí (my jsme zvyklí na ječmenný slad) s přídavkem chmele. Další suroviny ("koření") je případně potřeba volit více než obezřetně a uvážlivě. Použití různých příchutí mi připadá až jako podraz na pivo.
Ochucena piva v Pivovarskem dome, (Honza, 14.02.2005 15:47) celé vlákno | reagovat
Kavove pivo porad maji. Jen me visnove a bananove psenicne pivo prislo chutove zajimavejsi. Ted nabizi i chut limety na bazi psenicneho piva.

A od pristiho tydne by meli nabizet i pivo zitne. Pokud vim, meli by byt jedini u nas. A protoze psenicne pivo umi vice nez dobre, moc se na to zitne uz tesim.

honza
Pivovarský dům, (Zdenek, 14.02.2005 01:36) celé vlákno | reagovat
Mívali tam také kávové pivo, to už nemají?
Vyhledávání