Komentáře
článku: Staropramen Hybridní
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Text tohoto komentáře byl vymazán, jelikož porušoval publikační pravidla našeho portálu!
Text tohoto komentáře byl vymazán, jelikož porušoval publikační pravidla našeho portálu!
Text tohoto komentáře byl vymazán, jelikož porušoval publikační pravidla našeho portálu!
Text tohoto komentáře byl vymazán, jelikož porušoval publikační pravidla našeho portálu!
Text tohoto komentáře byl vymazán, jelikož porušoval publikační pravidla našeho portálu!
Dal jsem si to v Naganu na Knížecí, a na rozdíl od té citrónové hrůzy, po které jsem se málem poblil a cítil to v žaludku ještě po 4 hodinách, tak se to dalo. Ta chuť je docela vyvážená, a rychle se to odbourává, po pěti pivech jsem měl pořád chuť, takž ačkoliv staropramen nikdy, tak tohle se dá v horku a pro změnu.
Od té doby co tam suroviny míchají místo sládka mužici z ukrajiny /češi už tu nepracují,byli vyštípáni debilní rádobymanažerkou /se jejich veškerá produkce dá použít pouze na polití cesty-aby se neprášilo.
abomination
Super nostalgie, nedá mi ale nereagovat na soutěž Ceské pivo, kde píšou že vyhrál Staráč ? Kdoto byl za odborníky v te degustační komisi, lidi odkojeni na HGB !!!???
Až se to doví Martin J., tak to s ním asi sekne
Až se to doví Martin J., tak to s ním asi sekne
http://www.youtube.com/user/kezur1#p/a/u/0/HPMzAbIR-Ks
Pod dojmem tohoto článku jsem si jednu lahev zakoupil (známí na mě koukali, jak na tatara ..."cože? ty kupuješ staráče??") :-)
Vypít se to dalo bez problémů, střeva se mi nekroutily ;-). Vadila mi tam ta "máslovitost" - netuším, čím je to daný a jestli se tenhle pojem oficiálně používá. Ale použil ho Jirka ve svém článku a vím naprosto přesně, co tím myslel. Jestli to někde potkám v točené podobě, ochutnám, ale lahváče už znova kupovat nebudu.
Vypít se to dalo bez problémů, střeva se mi nekroutily ;-). Vadila mi tam ta "máslovitost" - netuším, čím je to daný a jestli se tenhle pojem oficiálně používá. Ale použil ho Jirka ve svém článku a vím naprosto přesně, co tím myslel. Jestli to někde potkám v točené podobě, ochutnám, ale lahváče už znova kupovat nebudu.
subjektivne neni nijak zle, mohlo by byt silnejsi jablko a naopak mene koreni, takhle je tam chuti vazne trochu moc. ale celkove mi docela chutna...
O víkendu jsem také ochutnal a sepsal i recenzi na www.pivnirecenze.cz Opět jsem si dovolil odkázat na tento blog neb jeho autor (nejen) blogy píše více, než výborně! ;-)
Pil jsem a je to paskvil.
V Liberci mi před pár dny docela chutnal. Asi jsem byl unaven místními značkami a navíc mi ke konzumaci vyhrávala živá jazzová hudba.
Vubec to neni spatne. Spis se bojim, ze Hoegaarden bude svou dvojnasobnou cenou pro frekventovane hospody vyhodnejsi alternativou.
O víkendu jsem se vrátil z dovolené v Bulharsku. Z místní nezajímavé pivní nabídky mě nejvíc zaujalo Pšenično Kamenitza. Jak jsem se podivil, že to samé má Staropramen jako novinku. Pivovar Kamenitza v Plovdivu vaří Staropramen pro bulharský trh, takže je jasno. Možná vrchní sládek starouše 8 měsíců pobýval v Plovdivu, aby dobře vyladil svůj nový speciál... Bulharská pšenice mě v černomořské pivní poušti chutnala, ale v Bavorsku by ji pšenka jistě nekvetla. Poněkud hrubá chuť a nejspíš spodní kvašení. Údaje z etikety: sostav: voda, pšeničen malc, ječemičen malc, carevičen gris, chmel i koriandr. Alk.: 5%. Ekstrakt: 11,5°P. Tak u nás máme hodně jablek, v Bulharsku kukuřici (carevica). A pro místní plovdivský (stejně jako pro originál smíchovský) ležák Staropramen pro mne platí: celkem slušný v Bulharsku, ale zcela nevhodný u nás.
V reklamních článcích uvádí 34 % pšeničného sladu. Na jednu stranu bych to nenazval nadprůměrnou pšenicí, vzhledem k výrobci mě to však příjemně překvapilo.
Značku Staropramen jsem zavrhnul již před několika lety (naposledy jsem okusil odpornou "desítku" asi prřed 15 měsíci), nicméně jednoho láhvového hybrida jsem si dopřál. Co na to říci?Od masové produkce vskutku nemůžete chtít nějakou pozoruhodnou chuť, avšak trochu jablka jsem tam cítil. Nevšiml jsem si na etiketě (text opět psaný droboučkým písmem)kolik procent ve výsledném produktu tvoří pšeničný slad. Dost by mne to zajímalo.Fakt, že je ležák - neležák nefiltrovaný nicméně pasterovaný mi připomíná pohádku o živé a mrtvé vodě.
Tak mě napadlo, že návštěvníci smíchovské hospody Na Verandách si teď budou moci vybrat mezi kvasnicovým a nefiltrovaným. Jedno tajemnější než druhé, ale kdo to má, pánové?
1 | 2 |
Vyhledávání