úvod
homepage

Komentáře

článku: Staropramen Hybridní

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Bulharská pšenice, (Martin Borský, 03.08.2011 17:08) celé vlákno | reagovat
O víkendu jsem se vrátil z dovolené v Bulharsku. Z místní nezajímavé pivní nabídky mě nejvíc zaujalo Pšenično Kamenitza. Jak jsem se podivil, že to samé má Staropramen jako novinku. Pivovar Kamenitza v Plovdivu vaří Staropramen pro bulharský trh, takže je jasno. Možná vrchní sládek starouše 8 měsíců pobýval v Plovdivu, aby dobře vyladil svůj nový speciál... Bulharská pšenice mě v černomořské pivní poušti chutnala, ale v Bavorsku by ji pšenka jistě nekvetla. Poněkud hrubá chuť a nejspíš spodní kvašení. Údaje z etikety: sostav: voda, pšeničen malc, ječemičen malc, carevičen gris, chmel i koriandr. Alk.: 5%. Ekstrakt: 11,5°P. Tak u nás máme hodně jablek, v Bulharsku kukuřici (carevica). A pro místní plovdivský (stejně jako pro originál smíchovský) ležák Staropramen pro mne platí: celkem slušný v Bulharsku, ale zcela nevhodný u nás.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání