Komentáře
článku: Šrotovník
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Prosím, dáte mi typ na koupi rýhovaných válců? Děkuji
Dobrý den,
chtěl bych požádat autora, potažmo všechny kteří doma stavěli šrovník svépomocí, popřípadě se o to pokoušeli, zdali byste byli tak hodní a poslali mi nějaké detailnější fotky, potažmo náčrty na mail killian007@seznam.cz
Všem dopředu mnohokrát děkuji
chtěl bych požádat autora, potažmo všechny kteří doma stavěli šrovník svépomocí, popřípadě se o to pokoušeli, zdali byste byli tak hodní a poslali mi nějaké detailnější fotky, potažmo náčrty na mail killian007@seznam.cz
Všem dopředu mnohokrát děkuji
ahoj, skús sa spýtať radšej na fóre varimpivo.cz, tu už príliš ludia neprispievajú. Mna by ten mlynček tiež zaujímal
Zdravím ve spolek,
taky přemýšlím o šrotovníčku a našel jsem tento za poměrně dobrou cenu 1900,-. Má někdo zkušenost?
http://mojenudle.cz/magazin/?/vyrobky/marga-mulino/
taky přemýšlím o šrotovníčku a našel jsem tento za poměrně dobrou cenu 1900,-. Má někdo zkušenost?
http://mojenudle.cz/magazin/?/vyrobky/marga-mulino/
Nebo raději kupuj slad už našrotovaný.
V e-shopech je to dražší jen o něco málo, jak ho začneš potřebovat víc, tak v menších sladovnách (v Záhlinicích určitě) ti ho rovnou namelou
V e-shopech je to dražší jen o něco málo, jak ho začneš potřebovat víc, tak v menších sladovnách (v Záhlinicích určitě) ti ho rovnou namelou
Raději použij mixér. Jestli tě to chytne, kup si hned šrotovník.
Zdravim,
zacinam varit, asi jako kazdy, klasicky hrncove. Nelze na srotovani pouzit mlynek na maso ? Chapu, ze to bude drina, ale na prvni vareni ?
dekuju
zacinam varit, asi jako kazdy, klasicky hrncove. Nelze na srotovani pouzit mlynek na maso ? Chapu, ze to bude drina, ale na prvni vareni ?
dekuju
ahoj, ja mam 3 valcovy radlovany (s vroubky). Horni hnaci maji mezeru cca 1mm a ten spodni tak aby "neskrtal" :-). Srotuje to pekne a rychle.
http://www.crankandstein.net/index.php?main_page=product_info&cPath=7&products_id=13&zenid=r8lb53adgoml44bk2ea0q2e2e4
http://www.crankandstein.net/index.php?main_page=product_info&cPath=7&products_id=13&zenid=r8lb53adgoml44bk2ea0q2e2e4
Zdravím všechny
Chtěl bych sestrojit jednoduchý válcový mlýnek na slad,zatím bez regulace válců.
Má někdo zkušenost jakou nechat mezeru?
Chtěl bych sestrojit jednoduchý válcový mlýnek na slad,zatím bez regulace válců.
Má někdo zkušenost jakou nechat mezeru?
Roztočí se nepoháněný válec po nasypání sladu a spuštění motoru sám? Kámoš má tento šroťák a musí nepoháněnýmu válečku pomoct stlačením sladu aby se roztočil.
Já jsem spokojený, takže mne cena až tak netrápí. Nehledě k tomu, že je to jediná možnost jak koupit malý tří válcový šrotovník.
To Honza Had,nechal jsem si poslat mlýnek od této firmy a můžu říct,že za ty prachy to je docela drahý.Co se týká zpracování tak to není žádný šlágr,teď se to chystám předělat na kuličkový ložiska.Zřejmě to tam někdo vyrábí doma na koleně.Ještě jsem nepříšel na co je to postraní ozubení,jelikož je nefunkční.Jinak doprava stála 45 dolarů.
Tak po nabroušení mlecích kamenů od firmy Váhy Kolín se mě rychlost šrotování na kafemlýnku bez podávacího šneku zvedla na cca 10kg za dvacet minut.
Trva to cca 1.5min. A to to mame stahle na 190ot/m aby jsme z toho neco meli :) A vim to proto, protoze s Pepou Koderou varim :)
Tak je to tady!
Objednal jsem šrotovníky přímo z Ameriky. Jedná se o typ Barley Crusher s kličkou, ale lze je napojit na vrtačku (viz tady v akci: http://www.youtube.com/watch?v=-BiNXpE-VGY). Objednal jsem si taky jeden pro sebe a ten jsem si sestavil dohromady a vyzkoušel. Pokud by měl někdo zájem, můžu šrotovník poslat s rozloženou nebo sestavenou násypkou (plechy násypky se spojují nýty). Výkon je závislý na druhu šrotovaného sladu nebo zrna a použitém pohonu. Například nesladovaná přenice je dost tvrdá a raději bych ji doporučil šrotovat nadvakrát, aby bylo šrotování plynulejší. Šrotování světlého nebo bavorského sladu jde jako po másle.
Součástí balení, je dvouválcová jednotka šrotovníku (z oceli) s nastavitelnou mezerou mezi válci umístěná na desce s otvorem pro propad šrotu (do kýblu), klička s dřevěnou rukojetí, násypka na asi 3,5 kg sladu (rozložená nebo složená). Můžu poslat fotky.
Tak a teď to nejdůležitější. Vzhledem k našim pozorným celníkům jsem na příjmu zaplatil vyměřené clo i DPH, takže musím za šrotovník počítat 3 570,- Kč bez poštovného. Šrotovník lze odebrat i osobně v Olomouci. Takže pokud máte zájem, napište mi na slezar(zavináč)seznam.cz.
Možná zkusím nabídku dát ještě na Aukro.
Díky.
Objednal jsem šrotovníky přímo z Ameriky. Jedná se o typ Barley Crusher s kličkou, ale lze je napojit na vrtačku (viz tady v akci: http://www.youtube.com/watch?v=-BiNXpE-VGY). Objednal jsem si taky jeden pro sebe a ten jsem si sestavil dohromady a vyzkoušel. Pokud by měl někdo zájem, můžu šrotovník poslat s rozloženou nebo sestavenou násypkou (plechy násypky se spojují nýty). Výkon je závislý na druhu šrotovaného sladu nebo zrna a použitém pohonu. Například nesladovaná přenice je dost tvrdá a raději bych ji doporučil šrotovat nadvakrát, aby bylo šrotování plynulejší. Šrotování světlého nebo bavorského sladu jde jako po másle.
Součástí balení, je dvouválcová jednotka šrotovníku (z oceli) s nastavitelnou mezerou mezi válci umístěná na desce s otvorem pro propad šrotu (do kýblu), klička s dřevěnou rukojetí, násypka na asi 3,5 kg sladu (rozložená nebo složená). Můžu poslat fotky.
Tak a teď to nejdůležitější. Vzhledem k našim pozorným celníkům jsem na příjmu zaplatil vyměřené clo i DPH, takže musím za šrotovník počítat 3 570,- Kč bez poštovného. Šrotovník lze odebrat i osobně v Olomouci. Takže pokud máte zájem, napište mi na slezar(zavináč)seznam.cz.
Možná zkusím nabídku dát ještě na Aukro.
Díky.
Mám na mysli šrotovník co je zde v článku.
Mě to trvá cca 20 vteřin, nechám si vždycky 100 kg namlet přímo ve sladovně :-)
Měl bych dotaz,za jak dlouho sešrotuje 10kg sladu?
Já tě trochu poupravím. Ta rychlost co ty uvádíš je u typů se šnekovým podavačem zrn mezi kameny. U typů bez šnekového podavače- modely cca ze sedmdesátých let, které se dostaly mezi lidi na vesnici na šrotování obilí pro slepice a do večerk těsně po revoluci,je ta rychlost 1kg cca za 3-8minut podle hrubosti. Když se namele jemněji jsou pluchy moc rozlámané a je pomalé scezování. Když nahrubo je malá výtěžnost, ze stejného množství sladu mám stejné množství piva, ale ne dvanáctku, ale necelou jedenáctku. Válcový mlýnek má tu výhodu že neničí tolik pluchy a přitom mele najemno.
Pokud má někdo možnost sehnat starý kávomlýnek který se dříve (někde ještě) používal v prodejnách,kde se mlela káva na počkání.Je to snadno nastavitelné na požadovanou hrubost a rychlé šrotování. 5kg na várku cca 1min.
1 | 2 |
Vyhledávání