Komentáře
článku: Ohlédnutí za rokem 2009
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Budvar by se krome zasad mel hlavne drzet vareni kvalitniho piva do kvalitnich hospod a na vyvoz. Jeho Pardal me ovsem jiz nekolikrat Echt znechutil.
Já Březňáka odkudsi v PETce pil a musím říci, že proti tomu jaký byl před cca 2 roky je to teď ohavnost. Půlku jsem vylil do WC. Vyhozené peníze.
Primus je z Budapešti. Drobné ohodnocení jeho kvalit je třeba tady:-) http://www.pivnidenik.cz/degustovana-piva/pivo/354-Neuveden-Primus/index.htm
Ochutnával jsem i PET Kozla z Budapešti, je to jiné (hnusnější) pivo, než ten český.
Ochutnával jsem i PET Kozla z Budapešti, je to jiné (hnusnější) pivo, než ten český.
Asi už od Slovenska nejsme tak daleko, soudím tak z toho, že ony tolikrát zmińované PET lahve s pivy Primus, Březňák, Starobrno a další jsou s určitostí vyráběny na Slovensku a zatím jsem nikdy nečetl kritiku, že by se jejich obsah až tak lišil od produkce běžné lahvové v balení 0,5 litru. Já sám to hodnotit nemohu, neboť jsem zatím nenabyl odvahu, jediné petky, které jsem loni z nouze koupil, byla Nová Paka a ta je na 100% z Paky. Tak nevím, zda slovenské pivovarnictví již dosáhlo kvalit českých, či jestli české nekleslo na ůroveň slovenského. Pravda bude ale spíše v tom, že v dnešních chemičkách lze všude vyrobit kdeco bez rozdílu chuti.
Českou pivní kulturu udrží jen pivovary s českým kapitálem ,
(zh, 17.01.2010 16:16)
celé vlákno | reagovat
Heineken není sám, kdo uznává jen bohy a bůžky růstu a na jejich oltář klade oběti v podobě zavřených, tradičních pivovarů. Stejně se chová i další lídr SABMiler, který sice u nás už nemá co zavřít, a tak šetří na všem, tedy i surovinách, až jeho hlavní značky Pilsner Urquelle a Gambrinus, ztrácejí mezi pivaři renomé, protože jejich kvalita klesá a klesá, i když to nikdy z vedení firmy samozřejmě nepřizná. A zmíněný důsledek k povznesení české pivní kultury, tedy laciné pivo v plastu, je pak nasnadě. Asi není náhodou, že s ním přišly právě tyhle dvě korporace.
Českou pivní kulturu, tedy i tradiční poctivé české pivo, tak udrží jen firmy s českým kapitálem, které chtějí samozřejmě také vydělávat, ale které dobře vědí, že největší hodnota českého piva je právě v jeho způsobu vaření a kvalitních surovinách k tomu používaných. A to žádný certifikát „České pivo“ nezaručí. Proto třeba fandím Budvaru, který se těchto zásad drží a přitom prosperuje jako málokdo.
Českou pivní kulturu, tedy i tradiční poctivé české pivo, tak udrží jen firmy s českým kapitálem, které chtějí samozřejmě také vydělávat, ale které dobře vědí, že největší hodnota českého piva je právě v jeho způsobu vaření a kvalitních surovinách k tomu používaných. A to žádný certifikát „České pivo“ nezaručí. Proto třeba fandím Budvaru, který se těchto zásad drží a přitom prosperuje jako málokdo.
Bohužel je to svatá pravda a bohužel bude ještě hůř - stačí se podívat na pivně zdevastované Slovensko ...
Vyhledávání