Komentáře
článku: Čeští pivovarníci hledají výraz pro pivního „someliéra“ – stane se jím pivník?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
1 | 2 |
Vyhledávání
článku: Čeští pivovarníci hledají výraz pro pivního „someliéra“ – stane se jím pivník?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
1 | 2 |
Pivní someliér je pochopitelný v Belgii, kde restaurace nabízí i stovky piv a především vynikající Cusine a la biére (pivní kuchyni). Na téma, jak snoubit pokrmy a různá piva existuje mnoho vynikajících publikací především z Belgie a USA. U nás bych se do toho nepouštěl. K naší značně chudé kuchyni toho moc k nabídce není.
Nedovedu si nějak představit, že by se někdo u nás zaobíral, jaké pivo k artyčokům, jaké k chřestu, ke zvěřině atd.
PS: Nechci se dotknout p. Aleš Dočkal, ale jihoněmecké pšeničné pivo k rybě bych nedoporučoval. K rybě je vhodnější pilsener, či chutná světlý ležák. Samozřejmě, že navíc o tom rozhoduje i forma úpravy pokrmu a druh ryby... Jinak proti pivnímu sektu nic nenamítám, ale jen pod podmínkou, že je z pivovaru Bosteels.