Komentáře
článku: Mé zkušenosti s pivem typu Alt
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
S tím, že kölsch je špatné pivo nelze souhlasit. natož sladká břečka. Kölsch je poměrně intenzivně chmelený, samozřejmě každá značka jinak. Možná toto pivo není v chuti nikterak dramatické, ale můžeme s ním strávit velmi příjemný večer:)
Názory typu:"není nad český ležák" jsou naprosto nemístné.
Nelze srovnávat hrušky a jabka. Kölsch je svrchně fermentovaný, obvykle s malým podílem pšeničného sladu (do 15%, ne vždy). To, že někomu nechutná je spíše nepochopením tohoto stylu a především pak konzervativismu,pro naši kotlinu tak příznačného. Doporučuji ozkoušet i nefiltrovanou verzi kölsch- v pivovarské pivnici pivovaru Küpprs (je to dál od centra, ale stojí to za tu procházku), jinak malé pivovary s přilehlou pivnicí Mühl a především Zum Päffgen.
Názory typu:"není nad český ležák" jsou naprosto nemístné.
Nelze srovnávat hrušky a jabka. Kölsch je svrchně fermentovaný, obvykle s malým podílem pšeničného sladu (do 15%, ne vždy). To, že někomu nechutná je spíše nepochopením tohoto stylu a především pak konzervativismu,pro naši kotlinu tak příznačného. Doporučuji ozkoušet i nefiltrovanou verzi kölsch- v pivovarské pivnici pivovaru Küpprs (je to dál od centra, ale stojí to za tu procházku), jinak malé pivovary s přilehlou pivnicí Mühl a především Zum Päffgen.
Osobně mám tento styl piva rovněž velmi rád. Když píšete o pivovarských restauracích v D, tak jste opoměli Zum Schlüssel! Mě osobně tam chutná nejvíce, druhý v pořadí je Im Füchschen, Uerige a poslední Schumacher. Füchschen, Uerige vaří mimo to i vlastní světlé pšeničné pivo.
Jinak dobré alt najdete i v Münsteru v pivovaru Pinkus.
Co se týče ČR, tak alt se vaří skutečně jen na Bulovce. V Březnici se vařil Alt jen krátce snad do r. 1994, byl však spodně fermentovaný. Dobré Alt se vaří i v Holandsku a Rakousku...
Jinak dobré alt najdete i v Münsteru v pivovaru Pinkus.
Co se týče ČR, tak alt se vaří skutečně jen na Bulovce. V Březnici se vařil Alt jen krátce snad do r. 1994, byl však spodně fermentovaný. Dobré Alt se vaří i v Holandsku a Rakousku...
Nedá mi nereagovat na příspěvek Rudolfa Beránka. Jako máme každý jiný vkus a jiné chutě, tak jsou i různá piva, ženy, zábavy, umění, ...
Pivo typu Kölsch (asi to měl na mysli pod názvem Koltsch), je další ze střípků pivní rozmanitosti, našlo si své nezastupitelné místo a spíše doporučuji -ochutnávejte nové (pro Vás neznámé typy a druhy piv). Jen se musíte vždy připravit, že to pivo nebude chutnat tak jak jste zvyklí. Koneckonců ochutnáte rádi i "čínu"? Pak se sice rádi zakousnete do "kachny se zelím" (dosaďte si dle libosti). Ale věřím, že každý nový podnět nás něčím obohacuje. Jen nepoužívejme silné výrazy typu břečka, humus, z toho piva jsem se posral, apod. Nic není ani černé ani bílé.
Pivo typu Kölsch (asi to měl na mysli pod názvem Koltsch), je další ze střípků pivní rozmanitosti, našlo si své nezastupitelné místo a spíše doporučuji -ochutnávejte nové (pro Vás neznámé typy a druhy piv). Jen se musíte vždy připravit, že to pivo nebude chutnat tak jak jste zvyklí. Koneckonců ochutnáte rádi i "čínu"? Pak se sice rádi zakousnete do "kachny se zelím" (dosaďte si dle libosti). Ale věřím, že každý nový podnět nás něčím obohacuje. Jen nepoužívejme silné výrazy typu břečka, humus, z toho piva jsem se posral, apod. Nic není ani černé ani bílé.
Neni nad pravy cesky lezak, to je pivecko! Koltsch nema riz a je to takova nasladla brecka.
Nechci brát pan Macháčkovi jeho názor, ale s jeho hodnocením ohledně Altu z Hausbrauerei Uerige si dovolím polemizovat, nebot svojí kvalitou se minimálně vyrovná značce Schumacher. Samozřejmě záleží na chuti, ale osobně bych preferuji spíše Uerige a Alt Im Füschen. V každém případě jde o tři mimořádně kvalitní piva.
Jedná se o jedno ze staroněmeckých piv, výrobní technologií podobné britským Ale. Jde o svrchně kvašená piva barvy od bronzové po kaštanově hnědou. V chuti se projevují mimo nám známých i ovocné tóny a u většiny z nich i lehce oříškový nádech. Petr Macháček popisuje způsob čepování, je zase velmi sympatické, že mám před sebou vždy čerstvé voňavé pivo a nesedím dlouho u poloprázdného piva. Osobně jsem si Alty zamiloval při své loňské návštěvě Düsseldorfu.
S autorem souhlasím se skvělou chutí Schumacher Alt, ale výborné a chuťově výraznější byly právě tmavší varianty.
Tento typ piva patří mezi mé zamilované. Svého času chvíli Alt vařili i v Březnici. Nyní je jediné místo (o kterém vím) u nás Richter Pub, kde Alta příležitostně vaří. Mimochodem Alt od českého mistra svrchně kvašených piv je naprosto skvělý. A přesto i v tomto typu piva si František Richter hraje a podává nám Alt se svou ojedinělou chuťovou variantou. U jeho poslední verze byla ovocnost smíchána s nádhernou a velmi výraznou chmelovostí - až jsem se nemohl odtrhnout.
S autorem souhlasím se skvělou chutí Schumacher Alt, ale výborné a chuťově výraznější byly právě tmavší varianty.
Tento typ piva patří mezi mé zamilované. Svého času chvíli Alt vařili i v Březnici. Nyní je jediné místo (o kterém vím) u nás Richter Pub, kde Alta příležitostně vaří. Mimochodem Alt od českého mistra svrchně kvašených piv je naprosto skvělý. A přesto i v tomto typu piva si František Richter hraje a podává nám Alt se svou ojedinělou chuťovou variantou. U jeho poslední verze byla ovocnost smíchána s nádhernou a velmi výraznou chmelovostí - až jsem se nemohl odtrhnout.
Doporucuji clanek od pana Kocky na http://ekonomika.idnes.cz/nemecko-zeme-fotbalu-a-rozmanitych-pivnich-chuti-ii-fhm-/pivo.asp?c=A060609_104235_pivo_plz
Čekal jsem že se dozvím něco víc o tom co je to vlastně za pivo...
sympatický kraj, jen mít ty eura
Vyhledávání
Nakonec musím konstatovat, že mě moc chutnal (a chutná) Rychtář Hejtman - polotmavá dvanáctka z Hlinska, která hlavně při prvním seznámení s ní mi moc připoměla právě chuť Altu...