S tím, že kölsch je špatné pivo nelze souhlasit. natož sladká břečka. Kölsch je poměrně intenzivně chmelený, samozřejmě každá značka jinak. Možná toto pivo není v chuti nikterak dramatické, ale můžeme s ním strávit velmi příjemný večer:)
Názory typu:"není nad český ležák" jsou naprosto nemístné.
Nelze srovnávat hrušky a jabka. Kölsch je svrchně fermentovaný, obvykle s malým podílem pšeničného sladu (do 15%, ne vždy). To, že někomu nechutná je spíše nepochopením tohoto stylu a především pak konzervativismu,pro naši kotlinu tak příznačného. Doporučuji ozkoušet i nefiltrovanou verzi kölsch- v pivovarské pivnici pivovaru Küpprs (je to dál od centra, ale stojí to za tu procházku), jinak malé pivovary s přilehlou pivnicí Mühl a především Zum Päffgen.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Názory typu:"není nad český ležák" jsou naprosto nemístné.
Nelze srovnávat hrušky a jabka. Kölsch je svrchně fermentovaný, obvykle s malým podílem pšeničného sladu (do 15%, ne vždy). To, že někomu nechutná je spíše nepochopením tohoto stylu a především pak konzervativismu,pro naši kotlinu tak příznačného. Doporučuji ozkoušet i nefiltrovanou verzi kölsch- v pivovarské pivnici pivovaru Küpprs (je to dál od centra, ale stojí to za tu procházku), jinak malé pivovary s přilehlou pivnicí Mühl a především Zum Päffgen.