Jedná se o jedno ze staroněmeckých piv, výrobní technologií podobné britským Ale. Jde o svrchně kvašená piva barvy od bronzové po kaštanově hnědou. V chuti se projevují mimo nám známých i ovocné tóny a u většiny z nich i lehce oříškový nádech. Petr Macháček popisuje způsob čepování, je zase velmi sympatické, že mám před sebou vždy čerstvé voňavé pivo a nesedím dlouho u poloprázdného piva. Osobně jsem si Alty zamiloval při své loňské návštěvě Düsseldorfu.
S autorem souhlasím se skvělou chutí Schumacher Alt, ale výborné a chuťově výraznější byly právě tmavší varianty.
Tento typ piva patří mezi mé zamilované. Svého času chvíli Alt vařili i v Březnici. Nyní je jediné místo (o kterém vím) u nás Richter Pub, kde Alta příležitostně vaří. Mimochodem Alt od českého mistra svrchně kvašených piv je naprosto skvělý. A přesto i v tomto typu piva si František Richter hraje a podává nám Alt se svou ojedinělou chuťovou variantou. U jeho poslední verze byla ovocnost smíchána s nádhernou a velmi výraznou chmelovostí - až jsem se nemohl odtrhnout.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
S autorem souhlasím se skvělou chutí Schumacher Alt, ale výborné a chuťově výraznější byly právě tmavší varianty.
Tento typ piva patří mezi mé zamilované. Svého času chvíli Alt vařili i v Březnici. Nyní je jediné místo (o kterém vím) u nás Richter Pub, kde Alta příležitostně vaří. Mimochodem Alt od českého mistra svrchně kvašených piv je naprosto skvělý. A přesto i v tomto typu piva si František Richter hraje a podává nám Alt se svou ojedinělou chuťovou variantou. U jeho poslední verze byla ovocnost smíchána s nádhernou a velmi výraznou chmelovostí - až jsem se nemohl odtrhnout.