úvod
homepage

Komentáře

článku: Beerpoint – nový koncept značkových hospod Staropramen

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Není Stella jako Stella, (Tomáš Semrád, 03.05.2006 06:53) celé vlákno | reagovat
Nemohu si pomoct, ale tady pořád ve spojení s pivem Stella Artois zaznívá slovo Belgie. Ale ta Stella čepovaná v Berpointu je pivo de facto české, jelikož je vařeno v licenci v pivovaru Bráník, stejně jako ta nealkoholická.
Pořád lepší Stella i ta česká než Heineken!!!
Naše pivo postupně mizí, (Dan, 23.11.2005 16:30) celé vlákno | reagovat
To jak tato "hospoda" vypadá je jedna věc. Asi je to lepší v nákupním centru postavit takovýto "pivní bufet", než klasickou hospodu. Svojí klientelu si určitě najde, především mezi mladými. Mně ale vadí, že se pivovar Staropramen stále více vzdaluje od toho našeho českého piva a čímdál víc se staví do role obchodníka s cizími "pivy". Spousta mladých lidí si myslí, že budou "IN" když budou popíjet dražší dovážené pivní limonády s ovocnou šťávou. Co znamená pravá česká hospoda už spousta z nich vůbec neví.
Už vůbec nechápu, proč Staropramen dá na výtoč svoje nejhorší piva a třeba Kelta a Velvet tam netočí. Zřejmě má větší zájem na prodeji belgických piv než "našich"...
Vlastně už sám "český" název zařízení cosi napovídá.
Oprava ?, (Borowiec, 21.11.2005 13:58) celé vlákno | reagovat
to Njorloj Kdyby uvodní věta zněla ..je to moderní hospa, tak tam musejí mít " Stella Artois", tak bych se nad tím nepozastavil. Pouze pro doplnění Stella Artois se označuje za premium lager a kromě výrobce tedy společnosti Interbrew ji nikdo další za reprezentanta belgických piv nevydává, a i on jí prezentuje jako svoji vlajkovou loď to je legitimní, ale nepříliš podstatné. Reprezentanty belgických piv najdeme u jiných typů piva.
...re, (Njorloj, 21.11.2005 09:37) celé vlákno | reagovat
2 Borowiec:
myslim, ze nejake poneti o belgickem pivu snad mam - osobne v prispevku narazim na hlavne na Stellu a povazuji za nestastne, zvlaste a prave pro belgicka piva, ze se prezentuje jako premiove belgicke pivo - ale je to jen muj osobni nazor, ktery sem si dovolil vyjadrit - ano, jsem sice dost konzervativni, ale ne zaslepeny - nemam problem s dobrym pivem at belgickym, bavorskym, irskym ci rakouskym a ze jsou mezi nimi pivka opravdu vynikajici - to ale hlavne Staropramenem protlacovana Stella urcite neni.
Zakázané ovoce není pro každého, (Borowiec, 19.11.2005 20:32) celé vlákno | reagovat
Pokud vím, tak nákupní centra se nestaví kvůli pivařům. V tomto případě je jedno jestli moderním nebo nemoderním. Bylo by dobré si všimnout, že se pivovar se tento podnik ani nesnaží nazvat hospodou, takže není důvod k rozčilení. Po se pak napíše nesmysl. Předpokládám, že první dva účastníci nemají o belgickém pivu ponětí, takže jim ani nemá smysl vysvětlovat, jaké postavení ve světě má pivo české a jaké belgické. Jejich problém, že nemají tušení, že existuje řada příležitostí, kdy se dát belgický speciál místo českého ležáku
Díky pánové od Staropramenu, (Roman Holoubek, 16.11.2005 12:43) celé vlákno | reagovat
Přikláním se k Honzovi, toto může být jedna z cest, jak zpopularizovat zajímavá světová piva. Jak dostat "běžného" českého muže (a ženu) od konzumace a uznávání jen jednoho typu piva do sítě nepřeberných chutí pivního světa.
A o to také na Honzově serveru jde, ne?
Pivo si zaslouží, aby se zrovnoprávnilo jeho postavení s vínem a takovéto PH+ k tomu přispívají.
Někomu se líbí klasická lidová hospůdka, jiný rád spojí vysokou gastronomii s pivem a "nóblejším" prostředím a jinému se líbí technické "high tech" prostředí, v němž mnoho mladých tráví čím dál více času než v klasických lokálech.

Já osobně navštěvuji "místa výčepu" dle nálady (a samozřejmě i dle čepované značky) Někdy je mi milá malá zastrčená IV. a jindy rád zajdu i do PH, kde se mi ostatně také líbí a kde najdu pivo momentální chuti.

Každý jsme jiný a to je to krásné. I díky tomu může existovat pivní rozmanitost. Díky pánové od Staropramenu. (PS: ale na doplnění byte mohli v každé PH a PH+ mít čepovaný Ostravar Strong - co vy na to?)
belgie, (Berkeser, 16.11.2005 09:08) celé vlákno | reagovat
Když se podívám na ty fotky, nijak mě to tam neláká, je to moc technické ... ale je mi jasné, že si to své návštěvníky najde. Vzhledem k tomu, že to patří Staropramenu, nemám potřebu do takové hospody chodit. Pokud jde o Stellu, je to pro mě nicneříkající pivo, ale pokud jde o Hoegarden, to je ten jediný důvod, proč občas navštívím PH. Normálně chodím na české pivo, to dá rozum, ale když mám chuť na něco "jiného" jdu na Hoeg do PH - nemá chybu, rozhodně bych nešel do PH chlemtat Staráče. To je stejně nicneříkající pivo jako ta Stella. Ochutnal jsem všechnu belgii, co se u nás ochutnat dá, a úhrnem to žádné patoky to nejsou, je to jiné, chce to prostě ochutnat a né hned odsuzovat ...

ono odsuzovat všechno, co není český minipivovar, taky nejde. Samozřejmě, že je jiné chlemtat G10 a vychutnat si třeba Žambereckého Kance. Pomlouvat ale předem všechno nečeské pivo je pro mě omezenost.
Ad doplneni, (Honza, 16.11.2005 07:21) celé vlákno | reagovat
I ja mam sve hospudky, hospody, oblibena piva a ta, ktera proste nepiju. Jen jsem se naucil brat v potaz fakt, ze holt nekdo klasicke pivo nepije, protoze mu bud smrdi, nebo mu vadi zakourena hospoda a radeji si da napr. Frisco v baru. Nekdo da na znacky a tudiz je pr nej nadnarodni gigant to prave. Pro nekoho jsou belgicka piva patoky, pro me napriklad jsou to skvosty.

Neco smahem odsoudit je jednoduche. Nekoho presvedcit, aby jen ochutnal, je mnohem tezsi. NApriklad na Invexu v rijnu v brne, kde jsme meli stanek, spousta lidi ochutnala poprve belgicke pivo, vcetne krieku BElle-Vue. Do te doby o ej ani nezavadili. Mozna ze prave v Beer pointu spousta lidi poprve ochutna jak Stellu, tak i ty ostatni. A tezko po nekom chtit, kdyz jde do toho poprve, aby rovnou ochutnal kysely lambic. Da si treba Stellu, priste LEffe, mozna bude nasledovat i Forbiden Fruit v PH+.

Proto toto misto neodsuzuju. Pro spoustu lidi je pivo porad jen chlazena desitka v lednici. A prave pro ne muze byt Beer point vyssi skola pivniho poznani. Sam se tam pujdu v nejblizsi dobe podivat.
Doplnění - Tolerance, (Petr Sitař, 15.11.2005 23:44) celé vlákno | reagovat
A co takhle vypadnout z města a najít si tu svoji hospůdku snů na venkově. Znám jednu takovou nedobytnou. Otevřeno má jen v pátek od 19 hodin a v neděli asi od 17 hodin. Jel jsem okolo už mnohokrát, ale ne v tu pravou dobu. Ale až ji získám, bude určitě jedna z nej.

Jinak Beerpoint na mě také nepůsobí příjemným dojmem a nealkoholická Stella se svou kukuřicí a citrónovou kyselinou mě přímo děsí. Ale na druhou stranu vím, že se tam jiní lidé budou cítit dobře. A jak zde neustále zdůrazňuji, jen se bojím, že ti mamuti jednou převálcujou ty malé, krásné a lidové skvosty!
Tolerantnost, OStravar a ceske hospody, (Honza, 15.11.2005 22:28) celé vlákno | reagovat
JAk tak koukam, s "toleranci" se v diskusich u clanku v posledni dobe roztrhl pytel. Pokud nekomu belgicka piva nechutnaji, nemusi je pit. Ja jsem se diky jim k pivu vubec dostal a dusledkem je vlastne i tento server.

Nerikam, ze budu chodit do Beer pointu na jedno Leffe, celkove super a hypermarkety nemusim. Ale na jedno podobne si do Potrefene Husa zajdu rad. A nikomu nenutim, aby tam sel se mnou.

Co se tyce Ostravaru, bude k ochtunani na prehlidce dvanactek zacatkem prosince na nasi dalsi akci, Mikulasske besidce.

A pokud vam nevyhovuje PH+ a jine hospody, zkuste Stare dobre casy od Staropramene, Kolkovnu, Svejka, Budvarku. Nebo zamirte do nasi databaze Hospod pro znalce. NAjdete jich tam vice nez dost:)))
Trefily jste kozla, (Colombo, 15.11.2005 22:21) celé vlákno | reagovat
Ty belgický škopky nebude nikdo pít,zkuste vašeho výbornýho městana
trefily jste kozla, (colombo, 15.11.2005 22:17) celé vlákno | reagovat
s těma belgickýma škopkama se můžete jít vycpat
Skvělá česká hospoda..., (Martin Borský, 15.11.2005 20:27) celé vlákno | reagovat
Výborně, konečně je tu hospoda mých snů! Nejen, že v ní nebudou točit klasický ležák ( už vůbec mi nechutná ten z Ostravy), ale čeká na nás to nejlepší z belgických speciálů - hlavně Stella a Stella nealko! Na to už se opravdu těším, až si zajedu na pivko třeba do obchodního centra ve svém městě, které doufám brzo obohatí zmíněný Beerpoint...
Tak takhle by mohla začínat pivní sci-fi!
Jak to bude ve skutečnosti s českým pivem dál, můžeme ovlivnit jen my pivaři (spotřebitelé a zákazníci).

Me se to nelibi ..., (BEERBOY ;o), 15.11.2005 18:06) celé vlákno | reagovat
uz ten nechutne cizacky nazev (proc mi to pripomina pivniho McDonalda), rozhodne se to neda srovnavat s ceskou hospodou, styl v kterem se to snazili navrhnout bych spise definoval jako EURO-pub. No coz, uz hold je takova doba. Nezbyva nez jen doufat, ze tento paskvil nenavazujici na zadnou ceskou tradici, nevytlaci klasiku ;-) a zustane jen v nakupnich centrech :-)
jj, (jj, 15.11.2005 17:29) celé vlákno | reagovat
Tohle uz snad ani neni hospoda... Pivko bych si tam rozhodne
neuzil... Neni nad klasickou hospudku v treti cenovy kategorii.
zajimave, (Njorloj, 15.11.2005 13:45) celé vlákno | reagovat
mno je to hold moderni hospa, tak tam museji mit "belgicky" bez toho moderni clovek nemuze zit (vidim i nealko Stelu a ja myslel, ze Stela je nelkoholicka sama o sobe), ale pro konzervativce bohuzel - skoda ze misto toho nemaji z portfolia Ostravar (aspon ve flasce), ktery neustale touzim ochutnat, aspon neco co by me tam prilakalo, ale jinak je to jako koncept jiste zajimave, doufam , ze to motivuje i ostatni pitelnejsi znacky (nemyslim G) a pak by nakupy mohly byt o poznani zabavnejsi - manzelku posleme nakupovat a sami pockame v beerpointu...
Desítka = voda, (Gránický, 15.11.2005 12:58) celé vlákno | reagovat
Že tam nebudou přímo čepovat dvanáctku a Velveta, to se docela divím. Kdo je zvědavej na nějaký belgický (polo)patoky z běžných nákupymilovných návštěvníků ...
Vyhledávání