Komentáře
článku: Svět piva - o co vůbec nám jde?
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Tichá tolerance velkým, uznání a velká propagace malým,
(Tomáš Semrád, 24.04.2006 06:45)
celé vlákno | reagovat
Vyhledávání
No a teď ještě pár poznámek k tomu co tady již zaznělo. To, že velké pivovary otvírají brandové hospody je sice ušlechtilá věc, ale oni na to jaksi čerpají prostředky z kont svých zahraničních vlastníků, takže bych to až zas tolik nevyzdvihoval....To se to potom otvírá...Takové značkové restaurace jako má např. Černá Hora, Chodovar taky rozhodně stojí za to! A jsou z peněz vydělaných v Česku.
Co se týká Velveta, já ho považuji za jedno ze zajímavých piv, nikoli "čerstvý větrák". Zrovna ho mám v lednici, takže si ho dnes znovu připomenu. Ovšem chuťově lepší než Velvet mně připadá Maestro od Litovle. Stejně jako Martin Borský si i já myslím, že hodně interesantní nabídku svých piv má náchodský Primátor. Zrovna teď na Velikonoce jsem si koupil jejich Weizenbier a musím jim vyseknout velkou pochvalu a uznání. Hodně charismatické pivo s nezapomenutelným charakterem. Perfektní!!! Portfolium Staropramene je možná široké, ale co se týká zajímavého tak to je sortiment Ostravaru včetně Velvetu a Keltu a belgická dovozová piva, jinak z toho až zas tak odvázaný nejsem. To naše Starobrno mně připadá co se týká kultivace tuzemské pivní scény ze strany velkých mnohem zajímavější, ať to jsou speciály nebo na Zelený čtvrtek zelené pivo, popřípadě pivní burčák.. No, stejně je to paráda, že to pivo tady s námi na tom světě je..